capsule wardrobe meisje winter

ja, jij kunt het ook:

een capsule wardrobe
voor je kind

een opgeruimde kledingkast, geen strijd meer
en altijd wat om aan te trekken

Herkenbaar?

capsule wardrobe kind

Dat had ik ook

Mijn zoektocht naar meer overzicht en rust begon bij mijn eigen kledingkast
In 2010 kocht ik een jaar lang geen kleding. Het was mijn afstudeerproject aan de mode-academie. Als statement tegen de fast fashion industrie: ik wilde meer aandacht voor kwaliteit en creativiteit. Ik begon met 30 mensen uit de modewereld aan deze uitdaging, uiteindelijk deden er wereldwijd meer dan 2.000 mensen mee.

Het gaf veel rust om niet steeds iets nieuws te hoeven kopen
Na dat shopvrije jaar kocht ik wel weer kleding, maar veel minder dan voorheen. Ik stopte met het volgen van trends, ik volg mijn eigen stijl. Ik heb nu een capsule wardrobe: per seizoen 30 items in mijn kledingkast, die passen bij mijn persoonlijke stijl en die ik steeds op een andere manier kan combineren. Ik ken m’n eigen smaak zo goed, dat ik nooit meer miskopen doe. Ik deed een opleiding tot kleur- en stijlconsulent. Nu kan ik ook aan anderen uitleggen waarom ze zoveel complimenten krijgen over die ene jurk en ze zich niet fijn voelen in die andere trui.

En toen werd ik moeder
Bij mijn eerste kocht ik braaf alles wat op de lijst stond: 5 rompers met lange mouw en 5 rompers met korte mouw in maat 56. Mijn baby paste er precies een week in en daarna moest ik op zoek naar een grotere maat. Ik had geen idee dat kinderen in de eerste 2 jaar van hun leven uit 8 kledingmaten groeien.  Veel van mijn kennis over een efficiënte kledingkast, waar je alles kunt combineren, bleek ook toepasbaar op kinderkleding. Ik kreeg er handigheid in, hoe zorg je dat je precies genoeg hebt en je kind er toch steeds leuk uit ziet? Ja, zelfs als ze een Ninjago glitterverandershirt aan willen.

Past de kleding niet bij je kind of bij het seizoen?

Ik help je! In 2 weken regelen we een capsule wardrobe voor je kind

Dit kun je verwachten

In 14 dagen leer je een capsule wardrobe voor je kind samenstellen, met als resultaat:

5/5
"Ik heb nu een kast voor mijn zoontje waarbij ik alles kan combineren. Ook weet ik hoeveel en welke kledingstukken ik moet kopen. De cursus is goed en logisch opgebouwd met theorie, praktische opdrachten en veel mogelijkheid tot interactie."
Eva
5/5
"Je verandert binnen een paar weken je mindset! Of je je er nu vol overgave op stort of wat minder tijd te besteden hebt, het is allemaal goed en zonder meer heel waardevol!"

Corrien
5/5
Wat ben ik blij dat ik deze cursus heb gedaan! Het is het geld echt waard. Ze is zo behulpzaam en je kan met al je vragen bij haar terecht. "
Eline

‘Waarom moet het altijd veel, snel en goedkoop?’

‘Mode is niet hetzelfde als shoppen’

‘Een capsule wardrobe geeft rust, bespaart tijd en geld’

‘Hoe voorkom je al die miskopen?’

Overzicht van de cursus

Ik geef jou de input die je nodig hebt om een capsule wardrobe samen te stellen die past bij je kind. In 14 dagen volg je 5 modules. Het bijbehorende werkboek krijg je in je mail met opdrachten voor jou én je kind. Op een speciaal besloten Instagram-account deel ik tips, mijn ervaring en kun je veilig vragen stellen. Ook zijn er 2 live sessies, waar ik je vragen bespreek.

START 28 oktober 2021
– stel al je vragen via het besloten Instagram-account
– 2 live sessies op Instagram op maandagavond om 20:00, je kunt die terugkijken als je er niet bij kunt zijn!
– de flow van de groep helpt en inspireert je om stappen te zetten

JE ONTVANGT 3 BONUSSEN
BONUS 1
– Wat te doen met al de kleding die je niet meer nodig hebt?
BONUS 2
– Hoe koop je in de toekomst bewust kleding die bij de capsule wardrobe van je kind past?
BONUS 3 – Jouw eigen wasschema, een handig hulpje waarmee je die volle wasmand onder controle houdt

5 modules

01.

Doelen & dromen

0-meting en we onderzoeken wat belangrijk is in een capsule wardrobe voor je kind

02.

De praktijk

zo past de capsule wardrobe bij het leven én de wensen van je kind

03.

Jouw eigen stijl

samen maken we een stylesheet en kleurenpalet, de basis van een capsule wardrobe

04.

Mix & match

zo kun je onderling alles combineren en is er altijd iets om aan te trekken

05.

Je kast opruimen

van rommelige kledingkast naar een echte complete capsule wardrobe, dat doe je zo

en.

3 x bonus


Het resultaat

In 14 dagen een opgeruimde kledingkast, geen strijd meer met je kind en altijd wat om aan te trekken.

Klinkt spannend?

No worries, we doen het samen en stap voor stap. Doe je mee? We beginnen over:

dagen
uur
minuten
secondes
capsule-wardrobe-kind-laura-de-jong-3

Aan de slag met een capsule wardrobe voor je kind?

Veelgestelde vragen

Dat bepaal je lekker zelf. Reken minimaal op een uur per week voor de opdrachten, maar hoe meer ruimte je vrij maakt om er mee bezig te zijn, des te meer je eruit kunt halen.

Aan het eind van de 14 dagen is het raadzaam om minimaal een dagdeel vrij te houden om je kast echt op te ruimen. Maar ik snap het goed als dat in deze gekke tijd niet lukt.

Jazeker, je hebt na afloop van de cursus nog een maand toegang tot alle Instagram content. Al is het wel een lekkere stok achter de deur om het tempo van de cursus te volgen.

Je ontvangt de opdrachten in je mailbox als een PDF-bestand. Die kun je uitprinten en invullen, maar een leuk schriftje waar je de antwoorden in schrijft werkt ook. Het is mogelijk om een geprint versie van het werkboek bij de cursus te bestellen.

De achtergrondinformatie en tips deel ik via een geheim Instagram-account. Als je meedoet aan de cursus ontvang je toegang tot dit account.

Nee, de cursus is gericht op de ouders, maar er zijn een aantal opdrachten die je samen met je kind doet. Als je kind nog klein is, benoem ik alternatieven om de opdracht te maken.

De cursus is gericht op de ouders: van baby tot kinderen van een jaar of 10. Ik geef in de cursus veel voorbeelden van duurzame merken, Deze merken verkopen meestal kleding van maat 50/56 tot 146/152. Als een kind ouder wordt, wil hij/zij meestal ook meer inspraak in haar kleding. Dit gaan we ook bespreken.

Jazeker! Sommige opdrachten zul je dan dubbel maken. Dat is geen probleem: je kunt het werkboek gewoon vaker uitprinten of de antwoorden los opschrijven. De uitkomst is ook voor ieder kind anders. In het geprinte werkboek is ruimte om de opdrachten voor meerdere kinderen te maken.

Ja, via het geheime Instagram-account. Iedere week heeft een speciale post waaronder je al je vragen kwijt kunt. Ook is er 2 keer op maandag om 20:00 een live Q&A op Instagram over het thema van die week, waar je aan mee kunt doen.

No worries als je er niet bij kunt zijn, je kunt deze ook later terugkijken.

Jazeker! Ik help je juist ontdekken hoe je de stijl en smaak kunt vastleggen, of je nu van naturel houdt of juist kleurrijke printjes, de cursus is voor alle smaken geschikt en ook de voorbeelden in de cursus zijn divers.
Nee, juist niet. We beginnen met wat al in de kast van je kind ligt, dat is de basis. We gaan kijken wat je nog nodig hebt om de capsule wardrobe compleet te maken. Hierin bespreken we diverse opties: van nieuwe duurzame merken tot hoe je dat tweedehands doet, via Marktplaats of Vinted.

Om alle tips en live Q&A’s te bekijken heb je een Instagram-account nodig. Dit kun je gratis aanmaken via www.instagram.com.

Als je nu een kaartje koopt doe je mee met de groep die start op donderdag 28 oktober.

Ha, leuk! De kennis die je daar hebt opgedaan is heel waardevol in deze cursus. De stappen die we doorlopen zijn hetzelfde, maar de uitleg en veel opdrachten zijn anders. Een kinderkledingkast heeft nou eenmaal andere eisen dan die voor volwassenen.

Stuur me dan binnen 14 dagen na start van de cursus een mail op info@lauraenjames.com, dan krijg je je geld terug.