In je element

Welkom, leuk dat je meedoet met de verrassing. In dit cadeau gaan we aan de slag met jouw element: water, aarde, lucht of vuur.

Hoe werkt de verrassing?

  • Hou je pakketje, het werkboek en deze website bij de hand
  • Je volgt de stappen uit het werkboek
  • Op deze website vind je de begeleidende verhalen / opnames
  • Op deze website zie je wanneer je welk cadeautje mag openmaken

De verrassing geeft je de meeste inzichten wanneer je de stappen van het werkboek en de cadeautjes volgt. Niet alles gelijk uitpakken dus, stap voor stap. Klik op de stap om de uitleg te lezen. Dus begin zo lekker bij STAP 1.

 

Heel veel plezier en:
ik wens je een fijne zomer in JOUW element!


Liefs Laura

Er zijn 4 elementen: water, aarde, lucht en vuur. Je hebt ze allevier in je, maar het ene element gaat je makkelijker af dan het andere. Je element geef je informatie over HOE jij dingen het liefste doet. Dat is dus best handig om te weten. In het werkboek ga je kijken welk element jij denkt dat je bent.

 

Maak de opdracht in het werkboek. Je kunt daar de kaarten bij gebruiken, zie witte rechthoek:

In de envelop ontdek je jouw element. Maak de envelop open, zie witte rechthoek.

Opengemaakt? Scroll naar beneden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En? Is het het element wat je verwacht had?
Het verhaal hieronder vertelt meer over jouw element: wat zijn de talenten en eigenschappen die bij jouw element horen? Wat kun jij allemaal goed? Ga er maar voor zitten, het kan best wennen zijn om zoveel complimenten over jezelf te horen. Je hebt ze verdiend!

 

Je kunt in het werkboek jouw inzichten opschrijven, er staan vragen om je hierbij te helpen.

Maak je cadeautje open, zie witte rechthoek.

Opengemaakt? Scroll naar beneden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geur ondersteunt de eigenschappen van jouw element

Je neus wordt ook wel de poort naar de hersenen genoemd. Geur gaat – net als kleur – namelijk direct naar je hersenen en je limbisch systeem waar onder andere je emoties, genot en motivatie bepaald worden. En kan zo invloed uitoefenen op je stemming. Van ruiken naar voelen dus.

 

Deze geur bevat zwarte spar, boerenwormkruid, blauwe kamille, ho hout en frankincense. De geur helpt je om extra te aarden, om jouw aarde element te versterken dus.

 

Pak je geurroller en rol deze over je huid
Dat mag bijvoorbeeld op de binnenkant van je onderarmen, deze plek is heel geschikt als je snel verandering wil in hoe je je nu voelt. Onder je voeten kan ook, dat is een fijne plek als je meer gronding wil. De geurroller regelmatig gebruiken kan je helpen om trouwer te blijven aan jouw element.

 

Luister het verhaal hieronder nog eens, nu in combinatie met de geur. Welke woorden blijven jou het meeste bij?

 

Let op: jouw geurroller is op oliebasis, dit kan vlekken geven in kleding en ander textiel. Kan een reactie van de gevoelige huid veroorzaken. Buiten bereik van kinderen bewaren. Vermijd contact met ogen, gehoorgang en gevoelige plekken. Wees voorzichtig als je zwanger bent.

Het kan best zijn dat je element nog niet zo stevig voelt of dat je er meer naar zou willen leven. Dit cadeautje helpt je om de kracht van jouw element te gaan voelen. Maak je cadeautje open, zie witte rechthoek.

Opengemaakt? Scroll naar beneden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grondende massage olie van De Groene Linde

Deze olie is bruikbaar voor je hele lijf, maar is in het bijzonder prettig voor je voeten. Meer contact met je voeten helpt je om steviger in je schoenen te staan. Je hebt maar een klein beetje nodig. Je kunt een voetmassage combineren met de oefening hieronder. De olie is van het Nederlandse merk De Groene Linde.

 

Oefening voor aardetypes

Ga ergens staan waar je je comfortabel voelt. Het liefst buiten, met je schoenen en sokken uit, op de aarde of in het gras. Bijvoorbeeld in het bos of in het park. Het mag ook in je eigen achtertuin en als het fijner voor je voelt doe je het gewoon binnen.

 

Deze oefening duurt 5 minuten. Aan het einde hoor je een belletje, zodat je weet dat het is afgelopen. In het werkboek kun je eventueel je inzichten opschrijven.

Maak je cadeautje open, zie witte rechthoek.

Opengemaakt? Scroll naar beneden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij ieder element horen bepaalde kleuren

Voor aarde zijn de kleuren diep en donker, stevige kleuren gemengd met wat zwart. Deze kleuren dragen, helpt je om trouw te blijven aan je element.

 

Gebruik je kleurkaart om te kijken of deze kleuren nu al in je kast hangen.

 

PS Op de 4 kaarten met aarde, water, lucht en vuur van stap 1 zie je in het klein ook de kleuren die bij de andere elementen horen. Is er een element wat het meest in je kast voorkomt qua kleur? En is dat jouw sterkst scorende element of een ander element? En wat zou er gebeuren als je de kleuren van jouw element -meer- zou dragen?

 

Soms lukt het niet om in je element te zijn. Sterker nog, hoe hard je ook je best doet, soms zijn er dingen die toch niet lukken.

 

De uitdagingen voor aardetypes zijn daadkracht, snel beslissen en tot actie overgaan. Het kan zijn dat je het soms moeilijk vindt om flexibel te zijn of om met veranderingen om te gaan.

 

Het element wat jou kan helpen om in balans te zijn is lucht

Lucht is sterk in haar communicatie, houdt van ruimte en vrijheid, is luchtig, zonnig, creatief, droomt, verbindt mensen en ideeën.

 

Hieronder vind je een oefening met het element lucht

Dit kan een fijne oefening zijn wanneer je vastloopt in iets. Je kunt deze oefening op 2 manieren doen. De eerste optie is liggend. Ga ergens liggen waar je je comfortabel voelt. Dat mag op de bank, in bed of op een matje op de vloer. Nog mooier is buiten, waarbij de buitenlucht je helpt tijdens de oefening.

 

De tweede optie is zittend aan tafel, met papier en kleurpotloden voor je. Je kunt dan de inzichten meteen opschrijven of liever nog, tekenen.

 

Deze oefening duurt 5 minuten. Aan het einde hoor je een belletje, zodat je weet dat het is afgelopen.

Ter afsluiting van de verrassing is er nog een live workshop op dinsdag 29 augustus om 20:30. Het is niet erg als je hier niet live bij kunt zijn, je kunt de opname later terugkijken.

>> De live sessie is hier te kijken via ZOOM

 

Heb je een vraag?

Leuk!

>> Via deze link kun je jouw vraag insturen

Ik verzamel de vragen en beantwoord de meestgestelde tijdens de live sessie.

 

In het werkboek kun je jouw vraag opschrijven en aantekeningen maken tijdens de live workshop. Zo heb je alles lekker bij elkaar.

Dit was de verrassing

 
Heel veel dank voor je vertrouwen. Ik heb met veel liefde aan je verrassing gewerkt. Ik hoop dat je element je mooie inzichten mag geven en dat je je gesterkt voelt in al jouw talenten.
 

Liefs Laura

 

 

PS Wil je nog iets delen met mij of de andere deelnemers? Ik heb een foto gemaakt op Instagram waar dit kan. Voel je vrij om daar een berichtje achter te laten.