geen keuzestress meer

'Altijd iets om aan te trekken' challenge

In 1 week genoeg outfit-inspiratie voor alle seizoenen, gewoon met wat er nu al in je kast hangt.

Start 7 mei 2022.

Heb je een volle kast, maar toch niets om aan te trekken?

Pak je steeds hetzelfde uit de kast, omdat je het lastig vindt nieuwe combinaties te bedenken? Blijf je maar nieuwe dingen kopen, die je dan toch niet of te weinig draagt?

Doe dan mee met de gratis 'altijd iets om aan te trekken' challenge

Hoe? Dat doen we samen, stap voor stap

Goed om te weten: de challenge vindt dus plaats via Instagram. Je hoeft zelf niets te delen als je dat niet wil. Nog geen Instagram? Je kunt gratis een account aanmaken en daarmee de filmpjes bekijken. Leuk als je meedoet!

Doe je mee aan deze gratis challenge?

Leuk! We starten 7 mei.

GEEFT EEN GOED GEVOEL

5/5

je spreekt je creativiteit aan en elk item wordt zoveel waardevoller  door het vaak te dragen en eindeloos te combineren

- Esther

WAARDEVOL

5/5

als ik nu mijn kast open doe, word ik blij

- Marleen

PRACHTIGE VORMGEVING

5/5

praktische en duidelijke opdrachten die je echt verder helpen

- Christine

Waarom ik deze challenge geef?

In 2010 kocht ik een jaar lang geen kleding
Het was mijn afstudeerproject als statement tegen de fast fashion industrie: ik wilde meer aandacht voor kwaliteit en creativiteit. Uiteindelijk deden er wereldwijd meer dan 2.000 mensen mee.

Het gaf veel rust om niets nieuws te kopen
Verrassend: zelfs toen ik niets nieuws kocht, droeg ik 80% van de tijd maar 20% van mijn kleding. Ook ontdekte ik dat ik vaak ‘vertrouwen kocht’. Een feestje of sollicitatiegesprek? Hup, wat nieuws. Toch hield ik vol. Ik kreeg steeds meer complimenten over m’n ‘oude’ kleding en ontwikkelde een eigen stijl.

Ik stopte met het volgen van trends, ik volg mijn eigen stijl
Na dat shopvrije jaar kocht ik wel weer kleding, maar veel minder dan voorheen. Ik heb nu een capsule wardrobe: per seizoen 30 items in mijn kledingkast, die passen bij mijn persoonlijke stijl en die ik steeds op een andere manier kan combineren. Ik ken m’n eigen smaak zo goed, dat ik nooit meer miskopen doe. En ik durf nu te investeren in duurzame kleding, ook als deze duurder is. Ik weet immers zeker dat ik het ga dragen. Ik deed een opleiding tot kleur- en stijlconsulent. Nu kan ik ook aan anderen uitleggen waarom ze zoveel complimenten krijgen over die ene jurk en ze zich niet fijn voelen in die andere trui.

Je hoeft niet te stoppen met het kopen van kleding
Het is ok om blij te worden van iets moois. Maar kopen we kleding vanuit de verkeerde argumenten. Omdat het in is, omdat je niet lekker in je vel zit of gewoon, omdat je zin hebt om iets te kopen. Zo eindig je met een volle kast en een rotgevoel. Ik help je graag om de kern van je kast te vinden en afscheid te nemen van alles wat niet –meer- bij je past. Minder kleding, meer jezelf!

Liefs Laura – lauralagom.com

Doe je mee?