De balans tussen cerise en wit (podcast)

Cerise heeft veel levenservaring, ontzorgt, is gedreven en sterk. Om in balans te blijven is wit een belangrijke kleur, deze kleur is luchtig. De balans tussen cerise en wit gaat over met je aandacht bij anderen zijn en leven vanuit je zorgzaamheid (cerise) en niets hoeven en open staan voor een nieuw begin (wit).

De kracht van weten wie je bent

In deze podcast-aflevering spreek ik met Anique van Kooij. Zij deed de Persoonlijke Kracht test en de kleur die het sterkst bij haar aanwezig is, is cerise. In de aflevering vertelt ze open over waarom ze niet tot haar recht kwam in haar baan als ontwerper, de balans tussen aarde en lucht en hoe wit Anique meer rust brengt.

Beide kleuren heeft ze in zich

Haar cerise is sterk ontwikkeld, het wit kan ze inzetten om haar balans te bewaken. Immers: als je al jouw levenservaring inzet om anderen te helpen, helpt nog meer zorgen niet altijd. Dan kan het waardevol zijn om juist wat lucht toe te voegen, eerlijk en open te zijn.

De balans tussen aarde en lucht

In de podcast bespreken we:

 • De oppervlakkigheid van de modewereld, waarin niet jij, maar trends centraal staan
 • Over haar liefde voor de kleur oudroze, in huis, om zich heen en als zachte zomer / zachte herfst als kleurtype
 • Hoe Anique vanuit haaar eigen ervaring andere vrouwen kan helpen
 • Haar missie: vrouwen de juiste keuzes laten maken in hun leven, ze laten leven volgens hun eigen natuur en daarvoor durven gaan, zonder ruis van de buitenwereld
 • De balans tussen lucht en aarde, spiritueel en down to earth
 • De balans tussen mannelijke energie, altijd actief en bezig, en vrouwelijke energie
 • De transities bij vrouwen vinden vaak plaats rond de 30 / 40 / 50 jaar
 • Wat betekent het als je een hekel hebt aan roze?
 • Waarom de mode-industrie graag petrol inzet als eigenschap, maar cerise eigenlijk veel fijner zou zijn
 • Hoe wit Anique rust brengt
 • Zo voeg je meer lucht toe aan je leven
 • Waarom zwart dragen soms toch een goed idee is
 • Teveel wit kan energie kosten
 • Opladen onder een cerise dekbed
 • Je identiteit is vaak constant, maar je verlangens kunnen veranderen

De balans tussen cerise en wit behouden

De balans tussen zorgen en je aandacht bij anderen vs. stilte en aandacht voor jezelf is een belangrijk thema. Cerise komt uit het element aarde. Als ze dit wil versterken kan een wandeling goed werken: met je voeten op de grond. Wit is luchtiger. Een ademhalingsoefening om je hoofd wat losser te maken helpt om dichter bij je gevoel te komen en direct tijd voor jezelf te nemen.

Goed om te weten

Anique heeft de Persoonlijke Kracht test gedaan. Hieruit komen 10 kleuren, die inzicht geven in wie jij bent, wat je goed kunt, wat je valkuilen zijn, wat geluk en succes voor jou is én hoe je jouw balans kunt bewaken. Cerise en wit zijn de belangrijkste kleuren uit de uitslag, maar ook de andere kleuren hebben invloed op hoe je fijn en ontspannen kunt leven.

In het geval van Anique zit er nog veel roze in haar identiteit: cerise en lichtroze én 2 maal cerise in haar verlangens. Dat betekent dat liefde en zorgzaamheid belangrijke thema’s zijn voor haar. Daarnaast zie je links paars, dat staat voor leven vanuit je inuïtie en petrol, dat staat voor creativiteit. En in de verlangens (rechts) zit oranje, dat betekent spelen en plezier hebben haar grootste verlangen is. Het kan dus zijn dat jouw belangrijkste kleuren ook cerise en wit zijn, maar dat je van andere dingen gelukkig wordt, omdat de overige 8 kleuren bij jou heel anders zijn.

Wil je jouw eigen handleiding in 10 kleuren ontdekken?

Dat kan! In mijn nieuwe programma Dit ben ik, 10 kleuren voor meer rust en plezier doe je zelf een test en duiken we samen stap voor stap in jouw kleuren. >> Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden

Meer weten over Anique?

Snap ik! Ze helpt je met behulp van kleding te zijn wie je van nature bent, ze werkt als stijlcoach en leidt inmiddels ook andere vrouwen op tot stijlcoach volgens haar eigen Sensa methode:
>> Volg @sensastijlcoach_anique op Instagram
>> Bekijk haar website www.sensastijlcoach.nl

Gepubliceerd op: 25 januari 20230Categorieën: betekenis kleur, dit ben ik ook, podcast0