Mijn ervaring met duurzaam behang van Studio Ditte

Ik ben fan van Studio Ditte behang. De prints zijn te gek. Je kunt er uren naar kijken en elke keer wat nieuws zien.

Zo zoek ik al jaren een muur voor het knopen behang. Maar dat lieve behang komt er misschien wel nooit, met mijn jongenshuishouden hier.

duurzaam behang studio ditte werkauto behangToen ik een moodboard ging maken voor James z’n kamer, kreeg het stoere werkauto behang een prominente plek. Net zo gevarieerd als het Studio Ditte autobehang, maar dan met wat warme oker- en roestkleurige accenten. Prachtig.

Ik zag het al helemaal voor me. Maar ineens dacht ik…

Is Studio Ditte behang wel duurzaam?

Nou hoera! Ja dus!

In mijn vorige duurzame kinderkamerblog kon je alles lezen over mijn zoektocht naar duurzaam behang. Marieke van Studio Ditte beantwoordde geduldig al mijn vragen.

In het kort: het behang voldoet aan de Oeko-Tex® Standard 100 norm en bevat o.a. FSC-gecertificeerde houtpulp. Het behang is vrij van vluchtige stoffen en met water afneembaar. En de inkt is CO2-vrij geproduceerd en food approved.

Say what? Voor meer uitleg over deze vaktermen verwijs ik je naar de algemene blog over duurzaam behang 😉

Maar duurzaam is ‘t. En dat plakt wel zo lekker.

duurzaam behang studio ditte werkauto behangJames is trouwens in de wolken met zijn Studio Ditte behang

Elke avond telt hij zijn brandweerauto en vrachtwagens.

En iedereen die een rondleiding door zijn kamer krijgt, ontvangt meteen een spoedcursus Engelse autotermen: fire truck, excavator en bulldozer.

Ik ben er trouwens ook blij mee. Veel autobehang is uitgevoerd in primaire kleuren, maar deze versie heeft een stijlvol kleurenpalet. Grijsblauw, mint, roest, okergeel en wat glasgroene accenten. Dat past perfect bij de rest van James z’n kamer.

duurzaam behang studio ditte werkauto behangOok zo’n sfeermaker in de kamer van jouw mini?

Een rol Studio Ditte werkauto behang kost € 135 voor 6 meter. In een gemiddelde kamer kun je daar 2 banen mee doen.

Duur? Met dit behang hoef je geen hele muur te doen. Op Instagram zag ik veel voorbeelden met accenten. Bijvoorbeeld een brede baan achter het hoofdeind of een stuk opgeplakt op een plaat als accessoire. Check de hashtag #studioditte maar eens voor inspiratie.

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete Studio Ditte behang is.

duurzame kinderkamer stylistVoor dit artikel kreeg ik hulp van duurzame kinderkamer specialist Annemarie Federer. Annemarie kan je adviseren bij het duurzaam inrichten van de baby- of kinderkamer. Daarnaast is ze eigenaresse van het merk Evy + Anne, duurzaam beddengoed voor baby’s en kinderen

 

Voor de duurzame make-over van James z’n kamer ontving ik behang van Studio Ditte

 

 

Gepubliceerd op: 30 juli 2017Categorieën: duurzame kinderkamerTags: , ,