Mijn ervaring met een Yumeko matras

Vlak voordat ik naar bed ga, kijk ik altijd even bij James. Er is niets mooiers dan een slapend kind, totaal ontspannen en vol overgave.

James heeft lang in zijn ledikant geslapen

Eigenlijk tot hij 3 was. Hij vond het wel prettig: zo’n veilig, klein nestje. Maar omdat zijn kleine broer eraan kwam, kreeg hij een nieuwe kamer.

Met stoer autobehang, een wereldkaart aan de muur én een groot, eenpersoons bed.

Het bed vonden we op Marktplaats. We mochten het matras meenemen, maar dat vonden we geen fijn idee.

Herkenbaar? Zo’n matras is toch heel persoonlijk…

Kinderen slapen er zo’n 12 uur per nacht in – als je geluk hebt dan 😉 Er is niets, naast kleding, dat zo dicht bij je kind komt.

Wel fijn als een matras dus veilig en schoon is

En voordat ik me erin verdiepte, dacht ik dat dat wel standaard zou zijn. Maar helaas. In veel gewone matrassen zitten schadelijke stoffen. Vluchtige organische stoffen, aardolie, brandvertragers, insecticiden…

Nou, die informatie is dus niet best voor je nachtrust. Dus ik besloot: het wordt een natuurlijk matras.

Ik koos voor het eenpersoons eco natuurlatex Yumeko matras. Een natuurlatex matras, omhuld door een zachte laag van biologische schapen- en merinowo. En de tijk is van biologisch katoen.

Dat kost dan € 1.099,-

En daarmee werd het matras in één klap het duurste item van James’ kamer

Heel eerlijk: aan die prijs moest ik even wennen. Maar hé, iedereen geeft z’n geld aan andere dingen uit. Misschien ga jij voor dat geld op vakantie. Of koop je er een tweede auto voor. Of een nieuwe kinderwagen.

Dan is een matras nog niet zo’n gekke investering

Daarmee kun je namelijk 10 jaar vooruit. Dat betekent dat het € 0,30 per nacht kost. En dat voor iets waar je de helft tot een derde van je dag doorbrengt. Niet gek toch?

En: voor dat geld slaap je op natuurlijke materialen, zonder gifstoffen. Ik heb toch maar op bestellen geklikt.

En hoe bevalt het Yumeko matras?

We moesten even wachten, alle matrassen worden namelijk op bestelling in Nederland met de hand gemaakt. Toen James z’n matras klaar was, werd er een afspraak gemaakt voor de bezorging. Twee sterke mannen tilden het matras op z’n plek.

Mijn ervaring met een Yumeko matrasEn wow, wat mooi. Het matras is prachtig afgewerkt, met een mooi leren label.

Wat ook meteen opvalt: het matras is geurvrij. Misschien herken je die chemische geur die je soms in meubelzaken ruikt, uit matrassen, dekbedden en kussens? Nou, die ruik je nu dus niet. Een natuurmatras hoef je dus ook niet te luchten voordat je er op gaat slapen.

Niet onbelangrijk: dat slapen gaat goed. James ligt er heerlijk op. En soms slapen we er samen op, dan slapen we toch zacht.

Ook wegdromen op een Yumeko matras?

Mijn ervaring met een Yumeko matrasDat kan. Hier vind je de natuurlijke matrassen voor ledikant en wieg. En dit zijn de eco matrassen voor volwassenen.

Twijfel je over welk matras het beste bij je past? Of heb je vragen? Neem dan zeker contact op met Yumeko. Ze zijn erg behulpzaam.

 

Gepubliceerd op: 6 december 20170Categorieën: duurzame kinderkamer, duurzame lifestyle0Tags: , , 0