Zo scoor je de mooiste Marktplaats meubels

Er zijn prachtige duurzame meubels voor de kinderkamer te koop. Maar tweedehands is nog groener. Dus hop, hop, naar je lokale kringloopwinkel óf scoor een kinderkamer op Marktplaats.

6.388 complete kinderkamers, 10.695 bedden en 5.660 commodes & kasten

Zoveel kindermeubels staan er op Marktplaats. Zoek daar maar eens jouw droomkamer tussen.

Zo scoor je de mooiste Marktplaats meubelsMaar het kan wel. Voor James vond ik een set die precies in ons moodboard past. Een houten bed met matraslade, kledingkast, nachtkastje en bureau voor € 200 op 15 kilometer van mijn ouders.

Hoe?

Zo scoor je de mooiste Marktplaats meubels

  1. Weet wat je zoekt –  Als je te algemeen zoekt, zijn er teveel resultaten. Dat ontmoedigd.
    Zo wilden wij per se een bed met bedlade, handig voor logés. Zoek op bedlade et voilà: 206 resultaten. Dat scheelt.
  2. Weet wat je mooi vindt – Hou je van een bepaalde houtsoort? Of heb je een favoriet meubelmerk? Zoek daar dan op. Liefst zo specifiek mogelijk.
  3. Wees alert – Je kunt je zoekopdracht ook bewaren – klik dan op de ster boven de zoekresultaten. Je krijgt dagelijks een e-mail als er nieuwe zoekresultaten bijkomen. Dit is met name de moeite als je zoekt op populaire merken, dan ben je er als eerste bij.
  4. Zet de topadvertenties uit – Marktplaats is steeds populairder bij professionele webshops. Maar hé, als je een nieuwe kinderkamer wil, zoek je niet op Marktplaats meubels toch? Daarom zet ik onder Conditie alleen vinkjes voor Zo goed als nieuw en Gebruikt. Zo verdwijnen de advertenties met nieuwe spullen uit je zoekresultaten.
  5. Varieer met je zoekopdracht – Voor bedlade kun je ook zoeken op matraslade. Of vink Zoek in titel en beschrijving aan. Niet alles past in de titel of soms vergeten mensen daar bijvoorbeeld het merk te noemen. Zonde als je zo je droomhoogslaper mist.
  6. Varieer met de afstand – Voor grotere aankopen zoek ik tot maximaal 50 kilometer. Veel verder wil ik niet rijden. Maar: ik zoek ook tot 50 kilometer vanaf mijn ouders. Zo haalden zij James z’n kinderkamer op en namen deze bij hun volgende bezoek mee naar Den Haag.
  7. Een goede vondst kost tijd – Neem de tijd om te zoeken. Hou vol en kijk het liefst iedere dag. En als je dan de mooiste Marktplaats meubels gevonden hebt…
  8. Actie! – Reageer meteen. Het liefst door te bellen. Waar een winkel vaak een voorraad heeft, is ieder stuk op Marktplaats uniek. Dus sla je slag als je gevonden hebt wat je zoekt.

Ik ben benieuwd: wat zou jij willen vinden op Marktplaats?

 

duurzame kinderkamer stylistVoor dit artikel kreeg ik hulp van duurzame kinderkamer specialist Annemarie Federer. Annemarie kan je adviseren bij het duurzaam inrichten van de baby- of kinderkamer. Daarnaast is ze eigenaresse van het merk Evy + Anne, duurzaam beddengoed voor baby’s en kinderen

Published On: 22 augustus 2017Categories: duurzame kinderkamer, duurzame lifestyleTags: ,