James kiest zijn 10 favoriete duurzame merken

by Laura en James
de 10 duurzame favoriete merken van James van Laura en James: Wishbone Bike, Ella's Kitchen, Naif, Grimms, Cosilana, Hevea, Popolino, Noeser en Bamboozle

Nieuw: de rubriek ‘Mijn 10 favoriete duurzame merken‘. Iedere week deelt iemand zijn of haar favoriete duurzame merken. Van kleding tot hotspot, van speelgoed tot huidverzorging.  We beginnen met de 10 favorieten van James. Goedgekeurd door James, opgeschreven door Laura.

1. Duurzame loopfiets Wishbone bike

Met stip op 1: James is gek op zijn Wishbone bike. Sinds hij anderhalf is, fietst hij er dagelijks op. De laatste tijd fietst hij er ook mee naar de kinderopvang. Toegegeven: het is best een investering. James kreeg hem daarom voor zijn eerste verjaardag, een gezamenlijk cadeau van ons en de opa’s en oma’s. Daar staat tegenover dat hij er graag mee speelt én dat de fiets lang mee gaat. James gebruikt hem nu als driewieler, later als loopfiets. En als je de fiets een tweede leven wil geven: Op Marktplaats zijn ze heel gewild.

Duurzame loopfiets Wishbone bike via Greenjump – € 189

2. Biologisch knijpfruit van Ella’s Kitchen

Jaja, natuurlijk krijgt James meestal ‘gewoon’ een banaan of een appel. Maar soms is het feest en dan krijgt hij biologisch fruit uit een zakje van Ella’s Kitchen. Handig voor onderweg en een echte traktatie. In de knijpzakjes zit gepureerd fruit zonder toevoegingen en de meeste kinderen vinden het heel leuk om dat zo op te drinken. Daar maak ik gebruik van als James ziek is: Zo krijgt hij toch vocht binnen, als hij zich niet lekker voelt.

Biologisch knijpfruit van Ella’s Kitchen via Albert Heijn – vanaf € 0,89

3. Natuurlijke babyverzorging van Naïf

Oh oh, wat is het toch zonde dat de meeste baby’s in ziekenhuizen nog met Zwitsal gewassen worden. Dat gebeurde bij James ook. Mocht ik nog een keer gaan bevallen, dan stop ik Naïf in mijn ziekenhuistas. Fijne, natuurlijke babyverzorging waar je heel lang mee doet. Op dit moment gebruik ik de wasgel voor in bad, de badolie op de wasbare billendoekjes en een beetje bodylotion in James z’n haar voor een stoer kapsel.

Natuurlijke babyverzorging van Naïf – vanaf € 9,95

4. Houten speelgoed van Grimms

Prachtig handgemaakt en handbeschilderd speelgoed. Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen en de veilige verf is op waterbasis. Dat vindt James nog niet zo belangrijk, maar hij speelt graag met zijn Grimms speelgoed. De vormen zijn eenvoudig en zo wordt zijn creativiteit gestimuleerd. Favoriet is de grote regenboog, die dienst doet als garage, brug en bouwobject. Daarnaast wordt er veel gespeeld met de houten huisjes en de stapeltoren. En eerlijk: dit kleurrijke prachtspeelgoed past niet zo mooi in de collage, dus zie je daar neutrale houten huisjes van Grimms.

Houten speelgoed van Grimms via Regenboogschaap – grote regenboog € 51,- houten huisjes € 48,30 en stapeltoren € 24,60

5. Wollen pyjama van Cosilana

‘Vroeger’ kreeg ik jeuk van het woord wol. Maar toen wist ik nog niet wat voor fijne wollen badstoffen pyjama’s er bestaan! Ze kriebelen niet, zijn warm in de winter en koel in de zomer. Je hoeft ze ook veel minder vaak te wassen dan katoenen pyjama’s omdat ze zelfreinigend zijn. Echt waar: even luchten en je kunt er weer tegenaan. Weetje: wollen items zijn duurder naarmate je een grotere maat koopt. Logisch, er zit meer kostbaar materiaal in.

Wollen pyjama van Cosilana via Baby Natura – vanaf € 32,95

6. Lekker lunchen bij Lot

Alles op de kaart is hier lekker. Voor James zijn er boterhammen met huisgemaakte pindakaas, jam of chocoladepasta. Zelf eet ik het liefst de salade met zalm en sesamkletskoppen. Er is een fijn hoekje om te spelen en de sfeer is er relaxed.

Lunchroom Lot – Thomsonlaan 100a in Den Haag

7. Hevea speen van rubber

Herkenbaar? Voordat je kind er is denk je ‘dat ga ik noooooit doen’. Blijkt dat toch heel anders uit te pakken in de realiteit. Dat overkwam mij met de fopspeen. Binnen 24 uur zat er 1 in zijn mond in het ziekenhuis. Ik heb me er een tijd tegen verzet, maar hij heeft er zoveel troost van dat we het gedogen in z’n ledikant. Maar dan geen plastic exemplaar, James heeft een Hevea speen van rubber. Een natuurlijk materiaal, fijn idee voor iets waar hij zoveel uur op sabbelt.

Hevea speen van rubber via Greenjump – € 5,99

8. Slapen op een lamsvacht

Sinds James 6 maanden is slaapt hij op een lamsvacht. In combinatie met zijn wollen pyjama (zie punt 5) slaapt hij beter door. Slapen op wol immiteert de warmte die een kindje in de baarmoeder voelt. Lekker veilig dus! Let er op dat je een medicinaal gelooide lamsvacht koopt. Dit betekent dat er geen giftige stoffen zoals formaldehyde, lood en chroom zijn gebruikt.

Medicinaal gelooide lamsvacht om op te slapen via Little Shop Around the Corner – € 76,-

9. Stoere babyleggings

James draagt wasbare luiers en die zijn net wat groter dan wegwerpluiers. Voor hem geen skinny jeans, maar een stoere legging eroverheen. Ik koop graag bij kleine zelfstandige merken die ik ontdek via Instagram, zoals Flinque en Milimuh. Daarnaast zijn de broekjes van Noeser en Little Rookies ook heel geschikt voor wasbare luiers.

Stoere babylegging van Noeser – vanaf € 13,97

10.  Bamboozle: wasbare luiers van bamboe

Wasbare luiers gedoe? Tijdens onze laatste vakantie gebruikten we wegwerp. Spuitluiers, luieruitslag, een vreemde chemische lucht… Nee, volgende vakantie zoeken we een plek mét wasmachine en gaan de wasbare luiers gewoon mee.  Wij kozen anderhalf jaar geleden voor de TotsBots Bamboozle Stretch. En daar zijn we nog steeds blij mee. Lekker zacht aan James z’n billen!

TotsBots Bamboozle Stretch wasbare luiers van bamboe via Kaatje Katoen – € 19,50

Wat zijn de favoriete duurzame producten van jouw kind?

Related Articles

8 comments

Resaarcle 3 januari 2016 - 23:29

Dat is een mooie keuze!

Reply
admin 4 januari 2016 - 10:16

Dankjewel Saar!

Reply
Laura kiest haar 10 favoriete duurzame merken 13 januari 2016 - 17:32

[…] dit was natuurlijk eigenlijk een favoriet van James, want hij heeft er heel wat uren in geslapen. Maar ik heb er ook veel plezier van gehad. James is […]

Reply
Jussi 2 maart 2016 - 22:23

Wat leuk! Je inspireert me. Ik dacht al een tijdje na over slapen op een schapenvacht en wollen pyjama’s… Ga er toch maar achteraan. Wel merkten we dat Lola langer lijkt te slapen in een wegwerp luier… Grrr vervelend want ik vind wasbaar zo veel fijner! Hebben jullie dat ook?

Reply
Laura 2 maart 2016 - 22:31

Ja, schapenvacht en wollen pyjama werkt echt heel fijn! Voor jullie klimaat zou je ook kunnen kijken naar wolzijde, dat is ook heel comfortabel. Draag het zelf nu ook haha.

Ik dacht het, dat hij beter sliep met wegwerp. Maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Wat kan helpen is een fleece-inlegger, dat geeft een droger gevoel. Kun je gewoon knippen van een fleecedekentje. Misschien helpt dat?

Reply
Tess 8 april 2016 - 10:47

Hoera voor de Wishbone bike! Jammer dat zijn zusje er niet op wilde. Die leerde pas fietsen toen ze vier was (vorig jaar). En we hebben de Wishbone wel kunnen verkopen via Marktplaats, maar wel met enige gene, want hij was wat kromgetrokken.

Verder is de Fietskar mijn alltime favorite onmisbare duurzaamheidsitem voor de baby/peuter fase. Ze vinden het nog steeds leuk (5 en 8) maar ik gebruik hem nu vooral voor de boodschappen.

Maar nu ze op de lagere school gaan vind ik het steeds moeilijker duurzaam (of liever nog, betekeniseconomie) vol te houden. De peerpressure voor plastic spullen met Frozen en Minions erop is enorm! Hoe doen jullie dat?

Reply
Laura 8 april 2016 - 10:53

Ohja, James is gek op z’n fiets! Dat verschilt dus wel per kind lees ik haha.

En dat kan ik me voorstellen Tess! James is net 2, dus heeft daar nog minder last van. Maar als hij soms van iemand een plastic prul krijgt is hij er zo blij mee… Ik koop zelf zo min mogelijk speelgoed en zoveel mogelijk duurzaam. In de toekomst wil ik hem niet alle Disney-meuk ontzeggen, ik ben bang dat het daar alleen maar spannender van wordt. Dus af en toe een Minion, verder lekker buiten spelen en met z’n Grimms regenboog.

Reply
Jacqueline Sseggayi-Blankenstein 15 januari 2018 - 14:10

Hoi, wat een leuk bericht, en site!
Ik ben ook vergelijkbaar bezig met mijn eigen site en blog.
Leuk om te zien dat vele nu op weg zijn met een gezonde en natuurlijke leefstijl!
Hoe houden jullie je bamboozles zo zacht? Die van mij zijn namelijk best keihard en stug…. De pockets blijven wel lekker zacht (fleece), dus die gebruik ik overdags. Maar die lekken sneller door, dus hoor graag meer over de bamboeluiers en hoe die zacht te houden…
Bedankt! Groetjes,
Jacqueline

Reply

Leave a Comment