Jochem van Naïf kiest zijn 10 favoriete duurzame merken

Iedere week deelt iemand zijn of haar favoriete duurzame merken. James en ik trapten af in de eerste edities van de rubriek ‘Mijn 10 favoriete duurzame merken’. Deze week is Jochem Hes (36) van het natuurlijke babyverzorgingsmerk Naïf aan de beurt. Samen met Sjoerd Trompetter besloot hij de wereld van de babyverzorging te veranderen. En dat doen ze met Naïf, mijn favoriete babyverzorgingsmerk voor James.

1. natuurlijke babyverzorging van Naïf

Deze is makkelijk: Naïf is het merk waar onze ziel en zaligheid inzit. We streven in alles wat we doen naar kwaliteit. Dat betekent dat niet alleen de producten topkwaliteit zijn, maar dit geldt ook voor onze verpakkingen, social media, etc. Daarnaast denk ik dat het een vrolijk, fris merk is waar je als ouder blij van wordt. Althans wij wel. Mijn favoriete product uit de collectie is de badolie.

Natuurlijke badolie van Naïf – € 14,95

2. duurzame kinderwagen van Greentom

Nederlands ondernemerschap uur sang. Greentom laat zien dat bestaande producten van duurzame materialen gemaakt kunnen worden, zoals Pet Flessen. De kinderwagens zien er super stylish uit en zijn ook nog eens betaalbaar. Ik heb inmiddels drie kinderen, maar mocht er een vierde komen dan komt er ook een Greentom.

Duurzame kinderwagen van Greentom in model Upp Classic – € 249,-

3. duurzame bril van Ace & Tate

Wat een mooi designs, en ik draag niet eens een bril! De duurzame brillen worden gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar acetate. Strakke website en een succesvol voorbeeld van hoe je een online business bouwt.

Duurzame bril van Ace & Tate in model Nelson Rich Mahogany – € 98,-

4. leren zakentas van TravelTeq

De producten van TravelTeq worden handgemaakt in Italië. Het bedrijf profileert zich niet als duurzaam, maar is dat voor mij wel. Door de hoge kwaliteit gaat mijn tas al jaren mee. En hij is zowel zakelijk als casual te dragen. Het leer wordt plantaardig geverfd.

Leren zakentas van Travel in model Briefcase Original – € 395

5. Alfredo Gonzales sokken met print

Leuk: sokken die iedere outfit een twist geven die je niet verwacht. De campagnes van Alfredo zijn mooi en inspirerend, waardoor de sokken een desirable product worden.  Het materiaal is niet duurzaam, maar de naad wordt met de hand dichtgenaaid voor extra comfort en een langere levensduur. Ik kreeg onlangs de Bacon and Egg sokken voor mijn verjaardag cadeau. Deze zijn op dit moment favoriet.

Alfredo Gonzales sokken met bacon and egg print – € 10,-

6. designfiets uit Amsterdam: Veloretti

Fietsen is natuurlijk duurzamer dan met de auto. Daarom kies ik voor Veloretti: Superstrakke designfietsen in bijzondere kleuren, gemaakt in Amsterdam. Sindskort hebben ze ook fietsen voor kinderen. Leuk dat mijn zoon en ik allebei rondrijden op dezelfde knalrode stalen ros.

Rode designfiets van Veloretti – € 359,- 

7. zwembroek voor vader en zoon van Villebrequin

Ik ga graag naar het strand – in Scheveningen, maar liever nog een tropisch strand. Villebrequin heeft een “like father, like son” collectie waardoor ik samen met mijn zonen de show steel op het strand. Voor komende zomer vind ik de Pixel Flowers Shashimi echt een must-have. De stoffen worden in Frankrijk en Italië geprint. En de collectie wordt in Europa, Marokko en Tunesië in elkaar  gezet.

Pixel Flowrs Shashimi zwembroek van Villebrequin – € 199,-

8. Portemonnee en pashouder van Secrid

Alweer een Nederlands bedrijf dat geboren is uit passie. De portemonnee is klein, praktisch en gemaakt van kwaliteitsleer. Al mijn passen zijn goed beschermd door de ingenieuze Cardprotector die omhuld is door superzacht leer. Alle Secrid producten worden gemaakt in Nederland, zoals een modern lederatelier in Schiedam en een sociale werkplaats in Leiden. Inmiddels heeft iedereen op ons kantoor een secrid. Een echte aanrader dus om cadeau te geven en te vragen.

Miniwallet in Emerald – € 54,95

9. Duurzaam speelkleed van Mister Rabbit

We hebben afgelopen jaar met Naïf een mooie samenwerking gehad met de dames van Mister Rabbit. Mijn kids, met name de jongste, zijn iedere dag dolblij met hun speelkleed. Zeker nu ze in de koude wintermaanden veel binnen spelen.

Duurzaam speelkleed van Mr. Rabbit in de kleur Graphite-Raspberry – € 79,-

10. scheercrème van Dermalogica

Dat skincare een belangrijke rol speelt in mijn leven spreekt voor zich. Voor mezelf gebruik de producten van Dermalogica. De producten worden gemaakt met ingrediënten waar ik achter sta, zoals Aloë Vera, Allantoïne en Panthenol.  Daarnaast staat het ook mooi in onze badkamer.

Soothing Shave Cream van Dermalogica – € 28,50

Gepubliceerd op: 24 januari 2016Categorieën: Mijn 10 favoriete duurzame merkenTags: , , , ,