Mijn goede voornemens voor 2016

Een beetje laat misschien… Deze blog zat al even in mijn hoofd, maar het stond nog niet op papier. Geeft eigenlijk niet. Het allerbelangrijkste met goede voornemens is dat je eraan begint, zodra je het bedenkt. En dat is niet per se verbonden aan 1 januari. Daar gaan we:

Mijn voornemens voor 2016 zijn samen te vatten onder het woord hart. Een symbolisch hart wordt geassocieerd met liefde. Maar daarnaast is het hart van iets ook de kern, de onmisbare basis. In 2016 wil ik beter voor mijn hart zorgen, ernaar luisteren en ervan genieten.

Goed voor ‘mijn hart’ zorgen

Minimaal 2x per week sporten – Allereerst wil ik beter voor mijn lichaam zorgen. Bijvoorbeeld door te blijven sporten. Sinds midden 2015 volg ik groepslessen op een sportschool. En dat gaat goed! Ik ben niet zo sportief aangelegd, maar heb lessen gevonden waar ik met plezier afzie, haha. En ik merk dat dat goed voor me is, ter compensatie voor al die uren achter mijn computer. Dus voor sporten blijf ik tijd vrijmaken in 2016.

Beter ontbijten en minder suiker eten – Wij eten behoorlijk gezond. Veel groente en fruit, weinig vlees, bijna alles biologisch en zonder kant-en-klare pakjes. Maar: ik ben een slechte ontbijter en dol op snoepen. Die twee gaan niet zo goed samen, al vinden ze zelf van wel. Doordat ik niet ontbijt, krijg ik energiedips gedurende de dag, waardoor snoepen heel verleidelijk is. Ik heb eerder twee jaar suikervrij gegeten en voelde me toen energieker. Op 4 januari ben ik met het Green Happiness programma gestart. Daarover later meer. Helemaal suikervrij eten is niet mijn doel, maar ik wil beter eten verspreid over de dag, waardoor die dips verdwijnen.

Voelen met mijn hart

James en Jeroen – Ik vond het altijd lastig om niets te doen. Nou ja, noem het maar niks, met man en kind naar het strand. Wat een rijkdom! Sinds James er is kan ik al een stuk beter genieten van het moment. En dat wil ik blijven doen. Duidelijke keuzes maken: wanneer ben je aan het werk en wanneer is het family time. Allebei half werkt toch niet.

Mijn fijne opdrachtgevers – Vijf jaar geleden studeerde ik af aan het Amsterdam Fashion Institute. Ik wilde heel graag als freelancer aan de slag en dat is gelukt. Wat ben ik blij met mijn opdrachten: inhoudelijk, maar ook de fijne collega’s die erbij horen bij o.a. vtwonen, Meet the Blogger, SOS Kinderdorpen en studio JUX. Goed om daar bij stil te staan.

Over de bevalling – Ik zie niet alleen maar roze hartjes als ik vooruit kijk naar 2016. Ik deelde het al eerder op Instagram, maar soms ben ik nog verdrietig over de bevalling en mijn eerste weken met James. Ik wil daarmee aan de slag, omdat het niet past bij hoe leuk het is met hem. En hoe dankbaar ik ben dat we er allebei zijn. Ik zal hier later een aparte blog over schrijven. Maar voor nu: Als je verdrietig terugdenkt aan je bevalling, weet dat je niet alleen bent.

Luisteren naar mijn hart

Kiezen voor Laura en James – Ik ga meer knopen doorhakken in 2016. Zodat de blog www.lauraenjames.com zich kan ontwikkelen tot dé raadgever op het gebied van een duurzame lifestyle. Ik wil me als blogger en freelancer verbinden aan nog meer duurzame en sociaal betrokken opdrachtgevers. Vorige week zag ik de film Youth van Paolo Sorrentino (aanrader!). Daar realiseerde ik me weer hoe snel de tijd gaat en dat ik geen figurant wil zijn, zoals in de film gesuggereerd wordt. Ik wil een verschil maken. En in 2016 zet ik daarin weer nieuwe groene stappen!

Zo komen jouw goede voornemens uit

Mijn collega M. deelt dé tip om dagelijks bij jouw goede voornemen stil te staan: ‘Kies 1 woord dat centraal staat bij jouw goede voornemens. Zoek of maak een afbeelding met dit woord en gebruik deze als achtergrond op je telefoon.’ De gemiddelde gebruiker kijkt per dag 221 keer op zijn of haar telefoon. Je goede voornemen vergeten wordt zo onmogelijk 😉

Welk woord staat bij jou centraal in 2016?

 

 

 

 

Published On: 11 januari 2016Categories: persoonlijkTags: