12x jurk combineren

Een van de meestgestelde stylingvragen: Hoe kan ik een jurk combineren? Voor veel vrouwen voelt een jurk al af en is het lastig om variaties te bedenken. Hoe combineer je een jurk met een trui? En een jurk met een blouse of een top? Ik laat het je hieronder zien: 3 jurken ieder op 4 manieren gecombineerd.

Deze blog over jurk combineren is geschreven in samenwerking met Armedangels. Met de code LAURA15 krijg je 15% korting tot en met 29 mei 2023. Investeer bewust in items die bij je passen.
>> Naar de webshop van Armedangels

1. Doorknoopjurk gewoon als jurk

Jurken zijn zo fijn, omdat je ook in 1 keer klaar bent. Deze doorknoopjurk van biologisch katoen is heerlijk luchtig, maar toch gekleed. Geschikt voor een warme dag op kantoor, maar ook voor het strand of een feestje.
jurk: Jaasmyn in Light Desert van Armedangels

2. Jurk open als jasje

Open kan een jurk als jasje gedragen worden. Je kunt het lint gebruiken om aan de achterkant te strikken of het jasje gewoon los laten vallen. Door een outfit in 1 kleur eronder te dragen creëer je lengte.
jurk: Jaasmyn in Light Desert
coltrui: Maleena in Cacao
flared broek: Leylaari in Cacao, allemaal van
Armedangels

3. Doorknoopjurk als kimono

Kimono’s zijn in de mode, maar wellicht heb je er al een aantal in je kast hangen. Als je een jurk open draagt, heeft het namelijk precies hetzelfde effect. Ook mooi met langere jurken. Zie je dat het een andere look wordt met een lichtere broek, in plaats van de donkere broek hierboven?
jurk: Jaasmyn in Light Desert
coltrui: Maleena in Cacao
jeans: Leejani in undyed, ongeverfd biologisch katoen, allemaal van
Armedangels

4. Overhemdjurk met iets eronder in de kleur van je ogen

Met een overhemdjurk kun je veel variëren. Door de knoopjes tot boven dicht te dragen bijvoorbeeld of juist wat verder open. Door een top in een andere kleur te dragen, kun je een jurk ophalen, zodat ‘ie bijvoorbeeld beter bij je kleurtype past. Deze top in de kleur van mijn ogen doet dat ook.
jurk: Jaasmyn in Light Desert
top: Haraldaa in Smith Green, allemaal van
Armedangels

5. Wikkeljurk gewoon als jurk

Een overslag- of wikkeljurk is voor veel vrouwen een favoriet model. Ik moedig aan dat iedereen zichzelf mag laten zien zoals ze is, maar dit model houdt rekening met veel dingen die vrouwen als probleemgebied zien van zichzelf. Een mooie mouw, gedrapeerd en los rond de buik en wat langer qua lengte. Door de strik kun je de jurk mooi rond je lijf draperen.

Deze jurk is gemaakt van Tencel, één van de duurzaamste stoffen die er is. Tencel wordt gemaakt van hout. Er is een gesloten kringloop tijdens de productie van de stof waarin de oplosmiddelen worden hergebruikt. Tencel is heel zacht en comfortabel plus de stof helpt je lijf bij je temperatuurregulatie: koel in de zomer, warm in de winter.
jurk: Nataale in Smith Green van Armedangels

6. Jurk combineren met trui

Een mooie oplossing om je jurken langer door te dragen. Dat kan zelfs in de winter, bijvoorbeeld met een maillot in de kleur van je trui, jurk of laarzen. Soms is een trui net wat te lang en stopt ‘ie bijvoorbeeld op je breedste punt. Door een riem eronder te dragen en je trui daarachter te vouwen, creëer je een lijn op je taille in plaats van je heupen. Voor dunnere truien kun je ook een soort knotje maken van de overbodige stof van je trui en dat naar binnen vouwen.
jurk: Nataale in Smith Green
trui: Haayle in Dark Scarab, allemaal van
Armedangels

7. Wikkeljurk met iets eronder

Bij een jurk combineren denken we vaak aan een jasje of vestje eroverheen. Maar daardoor gaat de vorm van je jurk verloren. Vaak is een laag eronder mooier, je jurk blijft dan zichtbaarder en je hebt toch een warmere outfit.
jurk: Nataale in Smith Green
coltrui: Maleena in Cacao

8. Jurk combineren met blouse

Ook een blouse kun je onder of over een jurk dragen. Probeer het maar eens, het ligt aan het model van je blouse en je jurk of eronder of eroverheen beter werkt. Het is niet erg als de mouwen eronderuit komen, dat kan een leuk kleureffect geven. Door de blouse hier hooggesloten te dragen, zie je een verschil tussen de v-hals van de jurk en de blouse. Anders wordt het rommelig.
jurk: Nataale in Smith Green
blouse: Zonyaa in Raspberry Pink, allemaal van
Armedangels

9. Jurk combineren met riem

Dit is een heerlijke jurk, de stof is stevig, maar draagt koel en valt mooi. Je kunt de jurk los dragen of er een riem overeen doen om je taille te benadrukken. Een riem in de kleur van je schoenen geeft rust, omdat de kleur terugkomt.
jurk: Thoraa in Blueniverse van Armedangels

10. Zomerjurk langer doordragen

Ook hier is een top eronder een goed idee. De print van de jurk blijft lekker zichtbaar, maar zonder dat jij het koud krijgt. Een top in de kleur van je haar maakt een outfit rustiger, zo’n top kun je vaak met veel uit je kast combineren. Het werkt goed als de halslijnen van je top en je jurk echt verschillend zijn. Dus niet v-hals met v-hals en rond met rond, maar juist een coltrui met een v-hals.
jurk: Thoraa in Blueniverse
coltrui: Maleena in Cacao, allemaal van Armedangels

11. Jurk met print combineren

Hier werkt een blouse eroverheen leuk. Er zitten veel verschillende kleuren in de print. De top die je erboven draagt bepaalt welke kleur je meer naar benadrukt. Het hoeft niet exact dezelfde kleur te zijn, de blouse is wat lichter dan het roze in de print. Je kunt bijvoorbeeld ook bewust een kleur uit je kleurtype kiezen, zodat de jurk nog beter bij je past. Standaard voor zwart kiezen bij een print is zonde, je ziet dat het roze de jurk nog vrolijker maakt.
jurk: Thoraa in Blueniverse
blouse: Zonyaa in Raspberry Pink, allemaal van
Armedangels

12. Draag je jurk achterstevoren

Yep, precies zoals het er staat. Probeer het maar eens, het kan echt met veel meer jurken dan je denkt. Deze jurk heeft bijvoorbeeld aan de voorkant een ronde hals en op de rug een mooie V. Maar omgedraaid dus aan de voorkant ineens een V-hals. Het kan ook met overhemdjurken, je hebt dan ineens de knoopjes op je rug. Soms kun je de kraag naar binnen vouwen, waardoor op je rug een mooie V ontstaat.
jurk: Thoraa in Blueniverse van Armedangels

Deze blog over jurk combineren is geschreven in samenwerking met Armedangels. Met de code LAURA15 krijg je 15% korting tot en met 29 mei 2023. Investeer bewust in items die bij je passen.
>> Naar de webshop van Armedangels

Gepubliceerd op: 14 mei 20230Categorieën: duurzame dameskleding, duurzame kleding0