Kleurtype: nieuwe collectie Common & Sense

Common & Sense is een Nederlands kledingmerk wat ik met veel interesse volg. Het merk is opgericht in 2019 door Janine Hoekman, vanuit haar missie om een verschil te maken in de kledingindustrie. Kleding wordt gemaakt door vakmensen, die waardering, een eerlijk loon en een veilige werkplek verdienen. Ze werkt daarom alleen samen met kleinschalige ateliers in Portugal en Polen, waar de arbeidsomstandigheden in orde zijn.

Duurzaamheid gaat ook over materiaal

Common & Sense gebruikt bijvoorbeeld 100% biologisch katoen wat GOTS gecertificeerd is. GOTS heeft strenge milieueisen en let daarnaast ook op de arbeidsomstandigheden in het hele productieproces van de stof. De stoffen met print uit dit artikel zijn van FSC viscose, gemaakt in Europa. Veel stoffen worden gemaakt in Azië. Omdat Common & Sense deze prints zelf laat produceren, doen ze dat graag zo dichtbij mogelijk. In Europa is meer wet- en regelgeving plus de milieuimpact en arbeidsomstandigheden zijn beter te controleren.

Naast arbeid en materiaal, heb jij als drager ook een grote impact op de duurzaamheid van een kledingstuk

Een gemiddeld kledingstuk wordt in Nederland slechts 7 keer gedragen. ZE-VEN KEER! Door bewust te investeren in kleding van goede kwaliteit én die bij je past kun je een verschil maken. Daarom heb ik de nieuwe collectie van Common & Sense geanalyseerd op kleurtype. Door kleding te kopen die bij je kleurtype en dus bij JOU past, zet je jezelf centraal in plaats van de trends. Daardoor draag je een kledingstuk langer met plezier. Een kledingstuk wat bij JOU past gaat nooit uit de mode.

Weet je nog niet welk kleurtype je bent?

Of wil je meer leren over je eigen stijl? Dan kun je meedoen aan Wat moet ik nu weer aan? Daarbij leer je in 30 dagen je eigen stijl (ook als je denkt dat je die niet hebt), welke kleuren bij je passen en hoe je bijvoorbeeld meer uit je kast kunt halen door nieuwe combinaties te maken.

>> Je kunt je hier aanmelden

Deze mooie Violet top in de kleur emerald heeft een fijne wafelstructuur en een 3/4e mouw. Het is een diepe, koele kleur. Dat maakt ‘m geschikt voor wintertypes, in het speciaal voor de diepe winter en eventueel ook voor de diepe herfst.

Dit is dezelfde Violet top, maar dan in een koele, zachtroze kleur. Deze kleur is een prachtige basiskleur voor zomertypes, lichte, koele en gedempte zomer.

Deze Eloise top in taupe is heel zacht en heeft een mooie structuur. De frill randjes aan de mouwen zijn een mooi detail. Het is een gedempte, lichte kleur. Een fijne basiskleur voor de gedempte zomer en herfst en lichte zomer en eventueel lichte lente.

Dit is ook de Eloise top, maar dan in lichtblauw. Het is een mooie ijzige tint voor zomertypes en ook fris genoeg voor wintertypes.

Prints zijn vaak wat lastiger in 1 hokje te stoppen, omdat er vaak kleuren uit meerdere kleurtypes meedoen. Hierover leer je ook meer tijdens de cursus Wat moet ik nu weer aan. De dominante kenmerken van deze print zijn koel en helder, dat maakt het een fijne print voor wintertypes, vooral voor de heldere winter en koele winter. Gecombineerd met een wat zachter roze of blauw kan het bijvoorbeeld ook voor een koele zomer. Er is een mooie jurk en top in deze print.

Deze print is dan weer vooral warm en ook diep. Fijn voor de warme of diepe herfst. Ook deze print is er in een jurk en top.

Meer leren over kleuren en prints combineren?

Zolang de voorraad strekt krijg je bij je bestelling bij Common & Sense een mini cursus Vol vertrouwen prints & kleur combineren cadeau, gemaakt door mij. Hierin zie je op welke manieren je de 2 bovenstaande prints kunt combineren én hoe je dat in je eigen kast kunt oefenen. Je bekijkt de nieuwe collectie van Common & Sense hier.

Gepubliceerd op: 29 september 20230Categorieën: duurzame dameskleding, duurzame kleding0