Makkelijk dieren tekenen met kinderen

James kleurt niet binnen de lijntjes. Gelukkig maar. Want daar worden de dieren van Faye Moorhouse alleen maar leuker van.

Met haar boek How to draw animals – for the artistically anxious kun je heel makkelijk dieren tekenen met kinderen. Rechts in het boek staat een gekleurde vlek en links alle ingrediënten om er een dier van te maken.

Makkelijk dieren tekenen met kinderenZoals paarden, flamingo’s, een olifant…

Of wil je liever andere dieren tekenen, zoals een zebra, leeuw of een schaap? Er staan 46 verschillende dieren in het boek. Je kunt ze in het boek zelf tekenen of eerst de vlek namaken op papier. Daarna geef je ze pootjes, een snoet en een staart.

Makkelijk dieren tekenen met kinderenDieren tekenen met James

Over het algemeen is James niet zo van het knutselen. Jammer voor mij. Maar over dit boek is hij meteen heel enthousiast.

Eerst kiezen we een dier uit. Daarna selecteert James de kleuren voor het dier. Samen maken we de vlek, waarbij hij al zijn artistieke vrijheid inzet. En daarna geef ik de dieren met een zwarte stift een vrolijk gezicht.

Et voilà. Met veel plezier en weinig moeite staat er een dier op papier.

Makkelijk dieren tekenen met kinderenOok als je niet kunt tekenen lukt het

En dat is juist het fijne van dit boek. Het gaat niet om perfectie, maar om plezier. Zoals de maker Fay Moorhouse zegt: Vier de vlekken, omarm de kriebelige lijnen. Wis de stress en ontdek dat tekenen leuk is.

En leuk was het. In een half uur maakten James en ik een tijger, een haai en een slang. Onze langste knutselsessie ooit.

Oef ik wil ook dieren leren tekenen!

Nou dat kan. Ik kocht How to draw animals bij Bol.com voor € 11,99.

Ook heel erg leuk als je geen kinderen hebt. Ik ga vanavond ook nog een kameel en een koala knutselen. Quality time met mezelf, ha!

 

PS De vlekken maakten we met brush pennen van Ecoline. Die zijn ook verkrijgbaar bij Bol.com in een set van 30 of 15. Je kunt ze vast ook bestellen bij je lokale creatieve winkel.

Deze brush pennen zijn niet per se heel duurzaam. Maar ik zag ze op het Instagram-account van Elle Aime en kon ze niet vergeten. Knutselspullen zijn mijn guilty pleasure… Die van jou ook? Volg @studio.elleaime dan niet, want ze geeft heel veel leuke tips.

Gepubliceerd op: 11 augustus 20170Categorieën: duurzaam speelgoed, duurzame lifestyle0Tags: , 0