Duurzame cadeautips voor herfsttypes

Herkenbaar? Dat je denkt, wat zal ik dit jaar toch eens vragen voor de feestdagen of m’n verjaardag? Misschien ben je tevreden en heb je gewoon genoeg. Of ken je je eigen smaak heel goed en kies je – heel eerlijk – het liefst je eigen cadeautjes uit, zodat je er ook echt wat aan hebt. Of wil je graag dat het duurzaam is, maar weet je niet zeker waar je dat kunt vinden.

In dit artikel deel ik 6 duurzame cadeautips voor herfsttypes

De tips zijn bedoeld als inspiratie. Als je een kleur heel mooi vindt, maar bijvoorbeeld liever vesten draagt in plaats van truien, weet dan dat merken vaak meerdere items maken in dezelfde kleur en stof. En ben je een ander kleurtype? Ook dan is dit artikel een fijn startpunt, boordevol duurzame merken, webshops en initiatieven, waar je goed terecht kunt voor een écht duurzaam cadeau waar je wat aan hebt.

6 duurzame cadeautips

1. Duurzame cadeaukaart: Sustainable Fashion Gift Card

Gedurende het jaar heb je vast weleens écht iets nodig qua kleding. Nieuwe sokken, ondergoed, een lekker warme trui. De Sustainable Fashion Gift Card kun je al op meer dan 80 plekken inleveren, om een duurzaam mode-item te kopen, te huren of een workshop te volgen. Alle merken, winkels en initiatieven worden door eigenaresse Nanette Hogervorst gecheckt op duurzaamheid.

Je kunt een fysieke Sustainable Fashion Gift Card kopen, maar ook een digitale. Ideaal last-minute cadeau waar je iemand anders (of jezelf!) echt blij mee maakt. >> Hier lees je meer over de Sustainable Fashion Gift Card

Alle items in dit artikel kun je kopen (of lenen!) met de Sustainable Fashion Gift Card. Een overzicht van alle verkoop- en verhuurinformatie, lees je onderaan dit artikel.

2. Een comfortabel én mooi joggingpak

In mijn werk zie ik veel vrouwen die comfortabele kleding belangrijk vinden, het vaak dragen, maar er niet in investeren. Jammer, want als jij vaak een joggingpak draagt, zorg dan dat het er 1 is waar je elke dag weer blij van wordt. Daar heb je veel meer aan, dan een nieuwe kerstjurk voor hetzelfde bedrag die je maar een paar keer draagt. Dit paarse pak is van het duurzame merk J label en verkrijgbaar via de website van Sophie Stone, deze winkel heeft ook een winkel in Utrecht op Steenweg 11. >> Duurzame (web)shop Sophie Stone

3. Voor het eerst kleding lenen

Wist je dat er steeds meer initiatieven zijn om kleding te lenen? Handig voor een bijzondere gelegenheid of omdat je het fijn vindt om regelmatig wat nieuws toe te voegen aan je kast. De leren jurk links (ook te dragen als jas) en rode broek rechts leende ik bij WAUWcloset, waar je uit meer dan 10.000 kledingstukken kunt kiezen. Na een maand stuur je de items weer terug, worden ze professioneel gereinigd en kies jij weer wat nieuws. >> Kleding lenen bij WAUWcloset

WAUWcloset wilvrouwen een ruime keus aan stijlen en items bieden, zodat het echt een deel van de garderobe kan vervangen. Om dit te kunnen bieden, produceren niet alle merken die WAUWcloset verhuurt duurzaam. Doordat de kleding vaker wordt gedragen dan gemiddelde kleding en op een duurzame manier gereinigd wordt, heeft het toch een duurzame impact. >> Lees meer over de impact van kleding lenen op Sustainable Fashion Gift Card

4. Een fijne basic aan je kast toevoegen

Heb jij van die items die je heel vaak draagt? Voeg dan iets vergelijkbaars toe aan je kast. Als je bijvoorbeeld gek bent op gebreide truien, is dit caramelkleurige exemplaar van 100% biologisch katoen een aanrader. Als je iets nieuws zoekt denk je dat het iets heel anders moet zijn, maar voortborduren op wat je al graag draagt is meestal succesvoller. Je ziet het hier ook, deze trui combineert moeiteloos met alle andere items voor herfsttypes. De trui is van Dedicated, verkrijgbaar via Sophie Stone.

5. Een fijne sjaal maakt elke dag het verschil

Als je je kleurtype weet, is investeren in een paar sjaals een goed idee. De juiste kleuren aan je gezicht dragen heeft namelijk het grootste effect. Dus als de rest van je kast nog niet helemaal naar je zin is, kun je met een sjaal makkelijk je kleur ophalen. De bruine sjaal is van Bufandy, verkrijgbaar via Sophie Stone.

6. Een nieuwe kleur proberen

Misschien wil je wel meer kleur dragen, maar vind je het nog spannend. Je kleurtype als uitgangspunt nemen, is een duurzame optie omdat je daarbij jezelf centraal zet. Je voorkomt zo dat je met iedere trend meebeweegt. Als je kleuren draagt die bij jou passen ben je nooit uit de mode. De rode broek en groene jas leende ik bij WAUWcloset, dan kun je een maand proberen of je zo’n nieuwe kleur ook echt graag draagt. Welke kleuren zou jij weleens willen proberen?

Duurzame cadeautips voor herfsttypes

Al deze items zijn prachtig voor herfsttypes. Je kunt ze met de Sustainable Fashion Gift Card lenen bij WAUWcloset of kopen in de fysieke winkel of webshop van Sophie Stone:

Van links naar rechts en van boven naar beneden:

  • Paarse Ajay sweater en Priti joggingbroek van J label, los verkrijgbaar bij Sophie Stone
  • Donkergroene Ellen top in dikke Jaquard stof van Thinking MU, verkrijgbaar bij Sophie Stone
  • Donkerbruine sjaal van Bufandy in de kleur Praline, verkrijgbaar bij Sophie Stone
  • Groene Miss Sixty jas, te leen via WAUWcloset
  • Caramelkleurige Oceklbo trui van Dedicated, verkrijgbaar bij Sophie Stone
  • Groene Loavies top met panterprint, te leen via WAUWcloset
  • Sustainable Fashion Gift Card, online te bestellen via www.sustainablefashiongiftcard.nl
  • Groene Magdaalena broek van ARMEDANGELS, verkrijgbaar via Sophie Stone
  • Donkerrode broek van Moques, te leen via WAUWcloset
  • Leren jas / jurk van Danny Rose, te leen via WAUWcloset