Boeken cursus Capsule Wardrobe

In de cursus Capsule Wardrobe samenstellen noem ik een aantal boeken die je kunnen helpen bij het vinden van een eigen stijl & het ontwikkelen van een duurzame lifestyle. Je vind ze hieronder op een rij.

Kleurenanalyse

Colour me Beautiful

Dit boek staat vol met informatie over kleurtypes en lichaamsvormen. Het is Engelstalig, maar toegankelijk geschreven met heel veel foto’s en afbeeldingen. Handig: er staan een aantal voorbeelden in met een kleurenpalet voor je capsule wardrobe. Het stuk over lichaamsvormen bevat veel tips over wat kleuren, kledingstukken en patronen voor je lijf doen.
Colour me Beautiful – Veronique Henderson

Stijl

Fashion is Fun

Stylist Edith Dohmen vertelt over de stijlregels, zodat je zelf kunt bepalen wat je zelf zou willen dragen.
Fashion is Fun – Edith Dohmen

And Bloom The Art of Aging Unapologetically

Prachtige fotografie en korte interviews met vrouwen vanaf 40 tot 100. Over hoe zij in het leven staan, de keuzes die ze maken. Inspirerend en allen met een mooie eigen stijl.
And Bloom the Art of Aging Unapologetically – Denise Boomkens

Oog voor Stijl

Misja Beijers fotografeert op straat in binnen- en buitenland 50+ dames die er goed gekleed en stijlvol uitzien. In gedetailleerde interviews delen de vrouwen hun visie op kleding en stijl.
Oog voor Stijl – Misja Beijers

Duurzaamheid

Dit is een Goede Gids

Een heel fijn startpunt als je duurzamer wil leven. Marieke Eyskoot geeft tips voor alle lifestyle aspecten in je leven: van mode tot verzorging, van wonen tot reizen. Ze legt uit waar je op kunt letten als je duurzaam consumeert en geeft veel voorbeelden van merken waar je altijd goed zit. Aanrader:
Dit is een Goede Gids – Marieke Eyskoot

Gewoon Goed

Hoe herken je duurzame producten? En hoe vind je een duurzamer alternatief voor de producten die je nu koopt? Karen Kammeraat vertelt het in haar boek Gewoon Goed. Handig: Karen verzamelt al 10 jaar duurzame adressen op haar site en app Eerlijk Winkelen. Kijk eens welke winkels er in jouw stad zijn of check de stad waar je binnenkort op citytrip gaat.
Gewoon Goed – Karen Kammeraat

De Verborgen Impact

Als je duurzamer wil leven, wil je het graag goed doen. Maar dat werkt soms ook verlammend, want wat is nou goed? En wanneer is het goed genoeg? De Verborgen Impact geeft heel veel inzichten over hoe je het grootste verschil kunt maken. Hint: het kopen van spullen is heel belastend voor de aarde. Laat staan kleding die je amper of zelfs nooit draagt…
De Verborgen Impact – Babette Porcelijn

Minimaliseren

Opgeruimd

Voor mij heeft het boek Opgeruimd van Marie Kondo echt geholpen om eindelijk eens succesvol te leren opruimen. Het heeft echt mijn mindset veranderd. Misschien helpt het jou ook. Je hoeft ‘m natuurlijk niet te kopen: lenen bij de bieb of van de buurvrouw is ook handig, scheelt ook weer opruimen straks ­čśë
Opgeruimd – Marie Kondo

Ik ben me er van bewust dat er veel meer boeken zijn over deze thema’s. Ik heb ze bijna allemaal gelezen en dit zijn mijn favorieten. Ook op het gebied van boeken geldt mijn motto: buy less, choose better ;-). Veel leesplezier!

ps Mocht je nog een tip hebben die in dit rijtje thuis hoort? Dan hoor ik het graag in de comments

Gepubliceerd op: 9 juli 20200Categorie├źn: duurzame kleding, duurzame lifestyle, minimaliseren0Tags: 0