Terugkijken op 2016: kwamen mijn goede voornemens uit?

Begin dit jaar schreef ik een blog over mijn goede voornemens voor 2016. Tijd voor een terugblik: Heb ik echt mijn hart gevolgd in 2016?

Wist je dat je dagelijks 221 keer op je telefoon kijkt?

Daarom kreeg ik van collaga M. dé tip waarmee je goede voornemens uitkomen: ‘Kies 1 woord dat centraal staat bij jouw goede voornemens. Zoek of maak een afbeelding met dit woord en gebruik deze als achtergrond op je telefoon.’

Als je er 221 keer per dag naar kijkt is het onmogelijk om je goede voornemen te vergeten 😉

Mijn goede voornemens kwamen samen in het woord hart

Een hart van liefde, de basis, maar ook goed voor je hart zorgen, ernaar luisteren en ervan genieten.

Zo wilde ik in 2016 goed voor mijn hart zorgen

Door minimaal 2x per week sporten
Dat is grotendeels gelukt. De grootste overwinning is dat ik nu wil sporten, in plaats van dat het moet van mezelf. De eerste 9 maanden van het jaar sportte ik minimaal 2x per week in de sportschool. Pilates, Sh’bam of FunXtion: ik deed het met plezier.

De sportschoollessen bezoek ik minder nu ik zwanger ben. Maar ik doe aan zwangerschapspilates en probeer regelmatig te wandelen. Het schiet er nu weleens bij in, dus dit blijft een aandachtspunt voor 2017.

Beter ontbijten en minder suiker eten
Dat gaat goed. Ik ben inmiddels aan m’n derde Green Happiness boek begonnen. Hierdoor ontbijt ik beter en heb ik inmiddels een repertoire aan verantwoorde tussendoortjes opgebouwd.

Voelen met mijn hart

Volle aandacht voor James en Jeroen
Dat gaat steeds beter. Soms in drukke periodes vergeten Jeroen en ik weleens onze laptops uit te zetten in de avond. Maar daar staat tegenover dat we steeds bewuster tijd vrij maken om met z’n tweeën of drieën iets samen te doen. Fijn!

Dankbaar voor mijn fijne opdrachtgevers
Dat is gelukkig nog altijd feest. Naast vtwonen, Meet the Blogger, SOS Kinderdorpen en studio JUX, werk ik sinds dit jaar ook voor mijn favoriete babyverzorgingsmerk Naïf en de tweetalige kinderopvang van James: Villa Bloom.

Wat een fijne lijst als ik het zo opschrijf. Goed om daar bij stil te staan.

Over de bevalling
Dit was een heel belangrijk doel voor 2016: aan de slag met mijn gevoelens over de bevalling en eerste weken met James. Dat is gelukkig gelukt.

Ik ben soms nog steeds verdrietig over hoe het gelopen is. Maar ik word er niet meer door overvallen. En ik zie nu dat het niet mijn fout of schuld is.

Toen die emoties waren opgeruimd, kwam er plek voor bijzonder nieuws: we verwachten in het voorjaar van 2017 een broertje of zusje voor James. En hoewel ik het soms best spannend vind, kijk ik daar vooral erg naar uit!

Luisteren naar mijn hart

De wens om meer te kiezen voor Laura en James
En om mezelf te profileren als duurzaamheidsexpert. Dat is gelukt. Zo blog ik voor vtwonen over duurzame interieurs en lifestyle merken.

En ik heb voor Laura en James dit jaar met veel mooie groene merken mogen samenwerken. Zoals Brabantia, BeterBio, Brikkon, Cre8, DertigZes, IKEA, nOeser, Naïf, Reshopper en Saint Basics.

En daar word ik echt blij van: zoveel mogelijk duurzame initiatieven een plek in de spotlights geven. Ik hoop dat dat in 2017 verder mag doorgroeien.

Al met al was 2016 een fijn jaar

Waarin ik veel dingen heb kunnen doen die op mijn lijst stonden. En waarbij ik dingen overwon die mijn hart nog pijn deden.

Ik kijk uit naar 2017!

 

 

Published On: 30 december 2016Categories: persoonlijkTags: ,