Zo ga ik 6.000 plastic boterhamzakjes besparen

Een uur of 5. Als je echt vroeg opstaat én laat luncht misschien 7.

Zolang gebruik je jouw boterhamzakje.

En daarna doet datzelfde zakje er 10 tot 20 jaar over om te verdwijnen. Hoeveel boterhamzakjes gebruik jij eigenlijk per jaar?

Boc'n'roll review - plastic boterhamzakjes besparen | www.lauraenjames.comMaar wat is dan een goed alternatief voor boterhamzakjes?

Nou, wat dacht je van die goede, oude broodtrommel. Liever wat hippers? Dan is de Boc’n’Roll een handige optie.

In een Boc’n’Roll rol je jouw bruine boterhammen met kaas. Tijd om te lunchen? Open de verpakking en het is tegelijkertijd je placemat om van te eten. Na de lunch vouw je ‘m weer op. Zo neemt ie bijna geen plek in.

Op de foto zie je de Boc’n’Roll eco.  Aan de buitenkant van katoen, de binnenkant van BPA-vrij polyester. Je kunt ‘m na gebruik afnemen met een doekje. Of gewoon even de kruimels eraf schudden. Indien nodig kan de Boc’n’Roll ook in de wasmachine op 30 graden. Easy does it.

Maar ik hou helemaal niet van bruine boterhammen met kaas

Nou, ik ook niet. En dat maakt die Boc’n’Roll niks uit. Die komt namelijk uit Barcelona. De Boc staat dan ook voor Bocadillo, Spaans voor sandwich. Dus je kunt met een gerust hart lekkere tapas erin vervoeren. Of een wrap. Of je zelfgebakken bananenbrood.

Voor James vul ik ‘m met krentenbollen of eierkoeken voor als we naar het strand gaan. Doordat je de Boc’n’Roll om je eten heen kunt vouwen, past het altijd.

Leuk om te weten: de Boc’n’Roll is oorspronkelijk niet eens bedoeld als alternatief voor plastic boterhamzakjes. In Spanje pakken ze hun lunch in met aluminiumfolie. Ook niet best voor het milieu nee.

Inmiddels is de Boc’n’Roll op meer dan 1.000 scholen geïntroduceerd. En daarmee is zo’n 275 ton aluminium bespaard.

Ik gebruik de Boc’n’Roll nu een maand. Daarmee heb ik 20 boterhamzakjes bespaard. Hij gaat zo’n 6 jaar mee, dus dat bespaart 6.000 boterhamzakjes. Doe je mee?

Boc'n'roll review - plastic boterhamzakjes besparen | www.lauraenjames.comp.s. Dat zakje vol fruit is een Snack’n’Go Tube. Voor fruit, noten en heel veel koekjes. Vet handig.

 

 

 

Gepubliceerd op: 17 mei 2016Categorieën: duurzame lifestyle