Zo ga ik 6.000 plastic boterhamzakjes besparen

by Laura
Boc'n'roll review - plastic boterhamzakjes besparen | www.lauraenjames.com

Een uur of 5. Als je echt vroeg opstaat én laat luncht misschien 7.

Zolang gebruik je jouw boterhamzakje.

En daarna doet datzelfde zakje er 10 tot 20 jaar over om te verdwijnen. Hoeveel boterhamzakjes gebruik jij eigenlijk per jaar?

Boc'n'roll review - plastic boterhamzakjes besparen | www.lauraenjames.comMaar wat is dan een goed alternatief voor boterhamzakjes?

Nou, wat dacht je van die goede, oude broodtrommel. Liever wat hippers? Dan is de Boc’n’Roll een handige optie.

In een Boc’n’Roll rol je jouw bruine boterhammen met kaas. Tijd om te lunchen? Open de verpakking en het is tegelijkertijd je placemat om van te eten. Na de lunch vouw je ‘m weer op. Zo neemt ie bijna geen plek in.

Op de foto zie je de Boc’n’Roll eco.  Aan de buitenkant van katoen, de binnenkant van BPA-vrij polyester. Je kunt ‘m na gebruik afnemen met een doekje. Of gewoon even de kruimels eraf schudden. Indien nodig kan de Boc’n’Roll ook in de wasmachine op 30 graden. Easy does it.

Maar ik hou helemaal niet van bruine boterhammen met kaas

Nou, ik ook niet. En dat maakt die Boc’n’Roll niks uit. Die komt namelijk uit Barcelona. De Boc staat dan ook voor Bocadillo, Spaans voor sandwich. Dus je kunt met een gerust hart lekkere tapas erin vervoeren. Of een wrap. Of je zelfgebakken bananenbrood.

Voor James vul ik ‘m met krentenbollen of eierkoeken voor als we naar het strand gaan. Doordat je de Boc’n’Roll om je eten heen kunt vouwen, past het altijd.

Leuk om te weten: de Boc’n’Roll is oorspronkelijk niet eens bedoeld als alternatief voor plastic boterhamzakjes. In Spanje pakken ze hun lunch in met aluminiumfolie. Ook niet best voor het milieu nee.

Inmiddels is de Boc’n’Roll op meer dan 1.000 scholen geïntroduceerd. En daarmee is zo’n 275 ton aluminium bespaard.

Ik gebruik de Boc’n’Roll nu een maand. Daarmee heb ik 20 boterhamzakjes bespaard. Hij gaat zo’n 6 jaar mee, dus dat bespaart 6.000 boterhamzakjes. Doe je mee?

Boc'n'roll review - plastic boterhamzakjes besparen | www.lauraenjames.comp.s. Dat zakje vol fruit is een Snack’n’Go Tube. Voor fruit, noten en heel veel koekjes. Vet handig.

 

 

 

Related Articles

8 comments

Lara 18 mei 2016 - 08:50

Ik heb nu een aantal soorten van dit soort zakjes in huis. Maar bij alle zakjes werkt na een paar weken het klittenband minder goed. Hebben jullie dat ook?

Reply
Laura 18 mei 2016 - 08:54

He wat irritant Lara! Bij mij is dat nog niet gebeurd. Ik weet dat dat bij luiers ook vaak gebeurd, omdat er bv. pluisjes van kleding tussenkomt. Dan ‘plakt’ het minder goed. Misschien kun je proberen om het stuk met de haakjes (het hardere stuk) schoon te maken, bv met een tandenstoker of tornmesje? Succes 🙂

Reply
Resaarcle 18 mei 2016 - 21:58

Leuk! Zelf ben ik een rvs brooddoos/snackdoos addict en de dochter ook!

Reply
Machteld Lambrichts 3 juli 2018 - 15:15

Zowel mijn vriend als ikzelf gebruiken onze Boc n Roll al jaren en zijn nog steeds heel tevreden! Mijn collega’s zijn ondertussen ook overtuigd en zijn dus ook overgeschakeld!

Reply
Lia 30 juni 2019 - 21:35

Dag Laura,
hoeveel boterhammen kun je verpakken in zo’n boc’nroll? Manlief neemt dagelijks 8 boterhammen mee naar zn werk. Zou dat ook passen?

Reply
Laura 7 augustus 2019 - 21:43

Oeh wat een goeie vraag! Ik doe er max 4 in. Denk dat 6 ook wel past, maar dat ie met 8 misschien niet meer ‘kruimelvrij’ sluit?

Reply
Rianne 28 mei 2020 - 11:24

Ik heb ook de boc ‘N roll en ben er zeer tevreden over, en mijn vriend gebruikt een broodtrommel dus die boterhamzakjes gebruiken wij al niet meer. Waar wij dan wel boterhamzakjes voor gebruiken is voor in de vriezer. Als wij vlees halen, halen wij altijd grotere verpakkingen en dat doen we dan in porties in de vriezer. Je kan sommige stukken vlees ook per twee halen maar dan zit het alsnog per twee in plastic verpakt en neemt het ook nog eens heel veel ruimte in. Dit is het enige waar ik nog geen oplossing voor heb gevonden mbt plastic verminderen ? misschien heb jij ideeën?

Reply
Laura 28 mei 2020 - 14:54

Oef dat is een goeie. Ik vries nooit vlees in, dus dat vind ik een lastige… Ik zie regelmatig deze voorbijkomen: https://smirshop.nl/collections/keuken/products/stasherbag-herbruikbaar-vershoudzakje Die stasherbags kunnen volgens mij in de vaatwasser, dus nog wel plastic maar iig herbruikbaar? En minder plek dan een plastic bakje.

Reply

Leave a Comment