Review: Dit is een Goede Gids door Marieke Eyskoot

Oh wat ben ik trots. Marieke Eyskoot heeft een nieuw boek geschreven. Dit is een Goede Gids – voor een duurzame lifestyle.

Waarom Marieke de beste is

Review: Dit is een Goede Gids Marieke EyskootMarieke is degene van wie ik alles heb geleerd over duurzame kleding en lifestyle.

Ik mocht haar helpen bij de organisatie van de duurzame modebeurs MINT en het schrijven van haar eerste boek. Zo ontdekte ik honderden prachtige mode- en lifestylemerken. Maar ik leerde nog iets veel belangrijkers: Welke vragen stel je aan een merk om te onderzoeken wat ze precies aan duurzaamheid doen.

Duurzaamheid is breed begrip. Het kan gaan over materiaal, arbeid, transport, de verpakking of de visie achter een merk. En 100% duurzaam is nog erg moeilijk. Maar door de juiste vragen te stellen, ontdek je of een merk daadwerkelijk een groen hart heeft.

Als Marieke iets aanbeveelt, kan ik ervan uitgaan dat het goed zit. Dat is fijn, want dat scheelt zoekwerk en maakt het makkelijker om écht duurzamer te leven.

Ik zet mijn groene onderzoeks-skills die ik van haar leerde in voor www.lauraenjames.com. Op mijn blog lees je een eerlijk verhaal inclusief achtergrondinformatie, zodat je zelf je eigen keuzes kunt maken. En zo hoop ik het ook voor jullie makkelijker te maken om steeds groener te leven.

Review: Dit is een Goede Gids Marieke EyskootGoed, meer over het boek: Dit is een Goede Gids

Dit is een Goede Gids is onmisbaar als je best duurzamer wil leven, maar niet weet hoe. Marieke heeft 336 pagina’s vol tips verzameld. Over kleding, accessoires, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd. Gedrukt in Nederland, op FSC-papier met plantaardige inkt.

Per thema lees je feiten. Eyeopeners zijn het: Jaarlijks worden er 80 miljard kledingstukken geproduceerd? Dat is 4 keer meer dan in 2000. En wist je dat vrouwen gemiddeld 12 verzorgingsproducten per dag gebruiken? En dat hier 168 chemicaliën inzitten?

Daarnaast heeft Marieke Eyskoot per thema informatie en tips verzameld. Duurzame shoptips bijvoorbeeld, informatie over keurmerken, manieren om duurzamer te eten en om groen op vakantie te gaan.

En ze heeft tientallen experts, pioniers en innovators geïnterviewd. Van Elin Larsson van Filippa K. tot Wendelien Hebly van Yoni en van Jop van de Graaf van SLA tot Andrew Morgan van The True Cost. Mensen die ieder op hun eigen manier de wereld beter maken.

Ieder hoofdstuk sluit af met een gids. Daarin staan merken, webshops en websites met nog meer informatie. Met dit totaalpakket kun je lekker aan de slag. En dan leer je meteen:

Duurzaamheid en plezier zijn niet tegenstrijdig

Marieke laat in Dit is een Goede Gids zien dat duurzaam leven helemaal niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Er zijn genoeg opties om iets goed te doen en het tegelijk zelf goed te hebben.

Eric Corton verwoordt dit perfect in zijn voorwoord en tijdens de boeklancering: ‘Duurzaamheid is best moeilijk. Waar moet je beginnen? Dit boek neemt die eerste zucht weg, waardoor mensen het gaan proberen. Duurzaamheid is niet soft, niet lelijk, niet elitair, niet krengerig duur en niet alternatief. Het is keihard nodig, willen we op deze planeet kunnen overleven.’

Review: Dit is een Goede Gids Marieke EyskootOh en ik sta ook in Dit is een Goede Gids

Ik ben trots dat ik een bijdrage mocht leveren aan Marieke’s boek. Ze heeft me geïnterviewd over Laura en James, je leest het op pagina 86.

En: per thema leverde ik de tips en merken voor kinderen aan. Green Kids heet het en je leest het aan het einde van ieder hoofdstuk, vlak voor de gids.

Leuk weetje: mijn duurzame man staat er ook in. Benieuwd wat hij doet? Dat lees je op pagina 210 😉

Die Goede Gids moet je hebben

Nou, dat kan. Het boek kost  € 20,- en is ook verkrijgbaar als e-book voor € 12,50. Bestel het via je lokale boekhandel. Of bestel Dit is een Goede Gids bij Bol.com.

Gepubliceerd op: 1 december 2017Categorieën: duurzame kleding, duurzame lifestyleTags: , , ,