The Green Happiness winterboek tips – week 3

Het was een beetje een rare tijd rond de feestdagen. Wij hebben het boek niet strikt gevolgd en het was in de Facebookgroep ook veel rustiger. Maar ik heb toch zoveel mogelijk nieuwe recepten uitgeprobeerd. En jullie?

Net als tijdens mijn eerdere TGH-ervaringen verzamel ik alle tips per week in blogposts. Ik werk deze blog gedurende de komende weken bij – work in progress dus. Heb je tips? Laat ze in de comments achter, dan zet ik ze erbij.

Tips The Green Happiness winterboek – week 3

DAG 15

Veggie bread – het moeilijkste recept van de week. Ik lees dat veel mensen moeite hebben om er een glad beslag van te maken.

Sommigen deden extra water erbij, maar dan blijft het wat zompig en het moet langer in de oven. Pas dus op met teveel water: de groenten geven ook nog vocht.

Ik denk dat goed kneden dus wellicht een beter idee is. En onthoud dat het niet zo egaal wordt als bijvoorbeeld pannenkoekenbeslag. Brooddeeg is gewoon dikker/brokkeliger.

Zelf gebruikte ik de AH glutenvrije broodmix. Die staat bij mijn Albert Heijn bij de dieetproducten, dus niet bij de gewone bloem en pannenkoekenmix. Ik deed er 350 ml water bij en volgde verder de aanwijzingen op de verpakking. En het brood lukte!

Wanneer je het brood precies mag eten is niet altijd duidelijk. Ik zet het in als gezonde snack. Lekker met groente-spread of een laagje hummus.

DAG 16

Herfstige pompoenmousse – Ik ben gek op pompoen, maar niet echt voor ontbijt. Daarom heb ik bij de havermout een mango rice dream-achtige saus gemaakt: mango met banaan en een beetje vanille-poeder. Hoppa, in de blender. De kokosbloesemsuiker heb ik weggelaten, het fruit is zoet genoeg.

Apricot surprise – Geen abrikoos te vinden? Iemand in de Facebookgroep maakte ‘m met ananas, dat beviel goed.

DAG 20

Vegan scrambled egg – Let op! Hiervoor moet je de avond van tevoren al voorbereidingen treffen. En je hebt er nog 2 plakjes veggie brood voor nodig, dus niet alles opeten doordeweeks 😉

Mijn ervaring met The Green Happiness winterboek – week 3

Niet meer zo streng…
In de eerste 2 Green Happiness boeken volgde ik het programma zo letterlijk mogelijk. Inmiddels ben ik daar wat losser in. Zo waren we deze week op vakantie. Ik pik mijn favorieten eruit en probeer wat nieuwe recepten.

Leuk om te merken
Ik vind het wel fijn om zoveel mogelijk volgens de Green Happiness-regels te leven, zelfs op vakantie. Ik voel me er gewoon lekkerder bij.

The Green Happiness als je zwanger bent
Heel eerlijk: ik eet wel regelmatig een stukje vlees of vis extra. Ik heb er veel behoefte aan nu ik zwanger ben. Daarnaast heb ik ontzettend veel trek in…. Appels! Dat past gelukkig wel goed in het TGH-dieet 😉

Mijn favorieten van The Green Happiness winterboek – week 3

  • Veggie Bread (p. 308) – ik dacht altijd dat brood maken heel moeilijk was. Dat viel dus mee haha. Ik wil dit nog weleens testen met andere groenten en kruiden.
  • Purple Kick-off Smoothie (p. 320) – ik vergeet toch vaak groenten in m’n smoothies te gooien. James en ik hebben gesmuld van deze versie mét spinazie.

Hier lees je de tips van de andere weken van het tweede winterboek:

Ik schreef eerder over mijn ervaringen met The Green Happiness. Die kun je hier lezen: