8 kledingstukken = 30 combinaties met duurzame spijkerbroek van Armedangels

Ik heb weinig kleding en 1 van de meestgestelde vragen is: zie je er dan niet altijd hetzelfde uit? Ha, nee, gelukkig niet! Wist je dat je met 8 kledingstukken makkelijk 30 verschillende combinaties kunt maken? Met een capsule wardrobe van 30 items is dat dus helemaal appeltje eitje.

Maar hoe doe je dat nou, met weinig kledingstukken veel combinaties maken?

Ik doe het graag voor met de duurzame spijkerbroeken van Armedangels. Waarom specifiek deze spijkerbroeken? Er gaat van alles mis in de traditionele jeanswereld. De productie van spijkerbroeken is 1 van meest vieze processen uit de mode-industrie. Er is heel veel water voor nodig, de gebruikte pesticiden, zware metalen en chloor vervuilen de bodem en het water, en dit alles ten koste van de armste gemeenschappen ter wereld.

Duurzame jeans met korting

Met de code LAURAENJAMES_15 krijg je 15% korting op collectie van Armedangels. Denk eerst goed na waar je nieuwe jeans aan moet voldoen zodat ‘ie bij je kast past.

Armedangels heeft een alternatief: duurzame spijkerbroeken

 • Vrij van pesticiden, de broeken worden gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch katoen
 • Vrij van giftige zware metalen. Armedangels werkt met GOTS-gecertificeerde partners die weinig water en alleen veilige chemicaliën gebruiken
 • Vrij van chloor, door de jeans te bewerken met moderne technieken zoals laser- of ozonbehandeling.

Hoe doe nou kleding die je makkelijk kunt combineren combineren?

Er zijn een aantal trucjes voor:

 • Ken je kleurenpalet. Je kunt hiervoor een kleurenanalyse laten doen of zelf je favoriete kleuren en prints bij elkaar verzamelen. Kies je nieuwe items binnen dit palet, dan past alles bij elkaar. In het voorbeeld in dit artikel is de Cloudbusting bloemenprint het uitgangspunt, een mooie print voor lentetypes. Door kleuren te kiezen die in deze print voorkomen, kun je steeds een andere kleur ‘ophalen’.
 • Investeer in neutrale basics, die passen overal bij. In dit voorbeeld zijn dat de 2 duurzame spijkerbroeken en het jeansjack. Maar ook de roze trui en de rode coltrui kunnen neutraal zijn, als een kleur bij je past hoeven basics niet zwart of wit te zijn.
 • Kies meer tops dan bottoms. Broeken en rokken hoef je minder te wassen, dan shirts en truien. Zeker jeans: hoe minder je deze wast, hoe mooier je spijkerbroek wordt.
 • Een top en bottom in dezelfde print zijn vaak handiger dan een jurk of jumpsuit. Deze kun je wel combineren dat ze erop lijken, maar je kunt er ook losse combinaties mee maken.

Capsule wardrobe met duurzame spijkerboeken

In dit artikel laat ik zien hoe je 8 items toch op 30 verschillende manieren kunt combineren. Of stiekem nog meer… De items komen uit de zomercollectie 2022 van Armedangels:

 • Spijkerjasje Hilmaa in Foggy Blue (ik draag een S)
 • Gebreid vest Jaaike, ongeverfd katoen (ik draag een S)
 • Gebreide trui Nuriella van biologisch katoen (ik draag een M)
 • Daaphna blouse met Cloudbusting print (ik draag een S)
 • Coltrui Malenaa in de kleur Dark Poppy (ik draag een M)
 • Mom jeans Mairaa in de kleur Rå, deze jeans is (ik draag maat 29/32)
 • Slim fit met high waist jeans Lejaa in de kleur Easy Blue (ik draag maat 29/28)
 • Melikaa rok met Cloudbusting print (ik draag maat M)

Leuk om te weten: die hele donkere jeans is uit de nieuwe Rå lijn. Nu gebruikt Armedangels al geen bleek of andere schadelijke processen, maar deze is helemaal zonder wassing. Vandaar die mooie diepe kleur. Probeer zo’n mooie jeans de eerste 6 maanden niet te wassen, dan krijg je de mooiste tekening in het blauw. Echte jeansliefhebbers wassen hun jeans zelfs nooit!

30 combinaties met 8 kledingstukken

Nou daar zijn ze dan: 30 combinaties met slechts 8 kledingstukken. Er zijn nog meer combinaties mogelijk, dus je kunt echt een maand lang iedere dag iets anders aan:

Meer tips? In mijn cursus Capsule Wardrobe samenstellen help ik je stap voor stap om de beste combinaties in je kast te ontdekken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met duurzaam modemerk Armedangels

Gepubliceerd op: 20 februari 2022Categorieën: duurzame dameskleding, duurzame kleding, minimaliserenTags: