Het hele jaar feesten – review

Ik ging naar een katholieke basisschool. En hoewel ik mezelf nu niet tot de gelovigen reken, denk ik met een warm gevoel terug aan de feesten en rituelen.

De traditionele liedjes, het kerstverhaal naspelen en Drie Koningen zingen. Alles vergezeld van magisch kaarslicht en verkleedpartijen.

Tijdens mijn duurzame en alternatieve zoektocht als moeder, ontdekte ik dat de Vrije School deze feesten ook viert. Niet ter ere van een God, maar met aandacht voor de natuur en wisseling van de seizoenen.

Via het instagram-account van Maandag Daandag zag ik dat bij die jaarfeesten nog mooiere rituelen horen: bloemenkransen, springen over vuur en samen lekkere dingen bakken.

Dat wil ik ook!

Maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Op internet vind ik veel achtergrondinformatie, maar…

Hoe vier je die jaarfeesten nou écht?

Want daar gaat het tenslotte om. Samen vieren, samen eten en samen beleven.

Ik ben niet de enige die wel wat hulp kan gebruiken. Daarom maakten Daan Rot en Lisa Wade samen het boek Het hele jaar feesten.

Review Het hele jaar feesten

Dit boek is deel 1, daarin vieren Daan en Lisa de herfst en de winter. Een donkere en koude tijd. Daarom staat het licht in veel feesten centraal: Sint Maarten, Sinterklaas, Advent, Sint Lucia, Kerstmis, Oudjaar en Drie Koningen.

Bij ieder jaarfeest vertellen Daan en Lisa hoe zij dit vieren. Een persoonlijk verhaal, met prachtige foto’s van hun kinderen. Daarnaast delen ze de liefste liedjes, DIY’s en recepten. Denk aan de gedroogde appeltjes van Maantje Piet en Simcha’s sterrenwentelteefjes.

Hmm, Sint Maarten, hoe zat dat ook alweer?

Geen zorgen. Ook dat leggen Daan en Lisa uit. Ieder feest heeft een wat & hoe uitleg, zodat je ook weet wat je viert.

Het hele jaar feesten door Lisa Wade en Daan Rot- reviewEn? Vind je Het hele jaar feesten een aanrader?

Zeker weten. Het boek leest makkelijk weg, door alle persoonlijke verhalen en foto’s. Het is heerlijk om met de schrijfsters mee te kijken hoe ze de rituelen vieren met hun kinderen. Daarnaast is het prachtig vormgegeven. En als je het boek uit hebt een mooi naslagwerk, door alle praktische info en recepten.

Zet ‘m nog snel op je verlanglijst!

Voor Sinterklaas, Kerst of je verjaardag: Het hele jaar feesten door Lisa Wade & Daan Rot.

Dit fijne boek kost € 19,90. Naast de bekende boekwinkels en webshops wordt Het hele jaar feesten ook door veel kleine, maar fijne verkooppunten verkocht. Online bijvoorbeeld bij Kleine Schobbejak, Juffrouw Pollewop en Hip & Hot.

Op de Facebookpagina van Het hele jaar feesten gaat het feest het hele jaar door. En vergeet niet om Daan op Instagram te volgen: @maandagdaandag.

Daan & Lisa, dank dat jullie dit prachtige boek hebben gemaakt. Ik kijk uit naar de lente & zomer en deel 2!

Voor deze blogpost ontving ik een review exemplaar. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.
Gepubliceerd op: 1 december 20160Categorieën: duurzame cadeaus, duurzame lifestyle0Tags: , , , , , 0