Hulaaloop – kinderkleding huren

Oef. Wat groeien ze hard hé.

Luc is nog geen 5 maanden en zit alweer in maat 74. Maat 56, 62 en 68 staan in een verhuisdoos op zolder. En maat 50 heeft ‘ie helemaal niet aangehad.

Z’n vijfde kledingmaat dus, in 5 maanden…

Totdat kinderen 2 jaar worden, doorlopen ze 8 maten. En in al die maten koop je rompers, broeken, shirts, truien… Nou ja, een heleboel kleding dus.

Dat kan makkelijker, dachten Emma en Puck. Deze moeders uit Amsterdam bedachten Hulaaloop. Hier huur je kinderkleding van duurzame merken. Slim!

Hoe dat werkt, kinderkleding huren?

Nou, zo:

  1. Je kiest een abonnement op de Hulaaloop-website. Ik koos voor klein, dat zijn 6 kledingstukken ofwel 2 complete outfits voor € 35.
  2. Je vult het online formulier in, met de maat van je mini en overige wensen. Zo draagt Luc bijvoorbeeld wasbare luiers. Een skinny jeans is dan niet zo handig, maar leggings of joggingbroekjes wel.
  3. Hulaaloop stuurt de kinderkleding op.
  4. Groeit je baby uit de kleding? Je mailt Hulaaloop en stuurt de kleding terug.
  5. Is de kleding weer terug bij Hulaaloop? Dan sturen zij de kleding in een grotere maat op.

Ik heb Hulaaloop getest

En dat was hartstikke makkelijk én leuk.

Hulaaloop - kinderkleding hurenIk kreeg 6 items in maat 68 voor Luc:

  • 2 rompers, één met lange mouwen en één kort
  • een donkerblauwe legging
  • een felblauw joggingbroekje
  • een stoere spikkeltuinbroek
  • en een shirt met korte mouwen

Alles past bij elkaar en is onderling te combineren. Ook met de rest van Lucs garderobe. Yes!

Ik probeer namelijk zo min mogelijk te shoppen voor Luc, hij geeft alle oude kleding van James een tweede leven. Maar wat is het leuk om allemaal nieuwe combinaties te maken.

De kledingstukken zijn van goede kwaliteit en zien er mooi uit. Logisch ook: wat lijdt een kledingstuk nou als je kind er maximaal 3 maanden in past?

Extra plus: alle Hulaaloop-kleding komt van duurzame merken

Bij Imps & Elfs shop ik al regelmatig. Maar van Tapete, Little Label en Icecream Bandits had ik nog geen items in huis. Leuk om deze kleding via Hulaaloop te voelen en te proberen.

Plus: voor €35 per maand heb je dus 6 kwalitatieve kledingstukken in huis, gemaakt van veilig biologisch katoen. Als je dit nieuw wil kopen kost dat minimaal €160…

Ook kinderkleding huren?

Hulaaloop - kinderkleding hurenJe kunt een proefpakket bestellen, met 3 kledingstukken voor €17,50 per maand. Verder kun je kiezen voor klein, medium en groot, met respectievelijk 6, 12 en 18 kledingstukken. En de maten gaan vanaf 50 tot en met maat 92.

Je kunt Hulaaloop ook als kraamcadeau geven. Dan krijg je tot 16 oktober die leuke houten huisjes cadeau, met de naam van de newborn. Je ziet ze op de foto hierboven.

Kortom…

Een handig concept als jouw mini ook zo hard groeit én je ‘m toch leuke, duurzame merken wil aantrekken.

 

Gepubliceerd op: 2 oktober 2017Categorieën: duurzame kinderkleding, duurzame kleding