Mijn ervaring met The Green Happiness – week 2

Zo, week 2 van mijn 50 days of Green Happiness zit erop. In week 1 ontdekte ik dat TIJD het belangrijkste ingrediënt is van dit programma. Daarom mijn goede voornemens voor deze week: het weekmenu aanpassen op mijn planning en ontbijt plus lunch beter voorbereiden. Of dat gelukt is? Lees snel verder:

ervaring the green happiness - gerecht mango rice dream | www.lauraenjames.comMijn ervaring met The Green Happiness – week 2

Tijd…
Eerlijk? Ik vind het koken best veel tijd kosten. Maar ik probeer het met aandacht te doen en er ook van te genieten. Lekker en gezond eten bereiden voor jezelf en je gezin, dat is toch een cadeau?

Snacks, ontbijt en lunch voorbereiden
Als ik er genoeg tijd voor vrij maak – zie hierboven – dan is het programma goed vol te houden. Ik vind bijna alles lekker, van ontbijt tot avondeten. Daarbij zijn er genoeg opties voor tussendoortjes, als je ze maar voorbereid. Dus als ik deze week zin heb om te snoepen, neem ik wortels met humus of zelfgebakken bananenbrood. Lekker!

Energiedoorbraak
Yes, m’n eerste 50 days of Green Happiness succes: Dinsdagavond tijdens pilates (om 21:00) kijk ik voor het eerst op de klok als er al 3 kwartier voorbij is. Normaal kijk ik al om 21:05, omdat ik zo moe ben van de dag. Ik doe mijn oefeningen met kracht. Niet perfect misschien, maar ik vind het wel fijn om met mijn lichaam bezig te zijn. Een overwinning. En na afloop voel ik me zo lekker.

ervaring the green happiness - gerecht bananenbrood | www.lauraenjames.com

Mijn favorieten van Your 50 Days of Green Happiness – week 2

Hier zet ik mijn favorieten op een rij. Ook voor mezelf, zodat ik ze na 50 dagen niet vergeet, maar kan opnemen in mijn ‘recepten repertoire’.

  • met stip op 1: het bananenbrood (p. 52). Lekker, makkelijk en een succes bij mij, James en man. Ook een recept waarmee je makkelijk naar eigen inzicht kunt variëren met bijvoorbeeld ander fruit.
  • andere snacks die goed werken zijn wortels met hummus en fruit. Als er genoeg gezond lekkers klaar ligt, is het niet moeilijk om niet te snoepen.
  • stiekem uit week 1, maar doordat ik zoveel groente had ingeslagen doorgeschoven naar week 2: Mr. Sweet Potatosoup (p. 46) en de bietenburgers (p. 49). De soep is smaakvol en vol groente. En makkelijk in te vriezen. De bietenburgers vielen bij mij uit elkaar, maar ik ben dol op bieten dus het zij ze vergeven 😉
  • Ontbijten met de Mango Rice Dream (p. 44) of French Coconutkiss (p. 75). Allebei kosten ze meer voorbereidingstijd dan een boterham smeren en gaan. Maar wel geschikt voor thuiswerkdagen en LEKKER!
  • De Quinoa Sushi Rolls (p. 83) – nou ja, sushi, what’s not to love?! En dit gerecht viel me juist weer mee qua tijd. Vaker zelf sushi maken dus, dat is het goede nieuws.

Zo ga ik het volgende week doen:

  • Het weekmenu aanpassen aan mijn persoonlijke planning werkte deze week goed. Daar ga ik dus mee door!
  • Ik nam deze week de tijd om het programma echt te volgen. Zo bereidde ik ontbijt en snacks in het weekend of de avond voor. De beloning: meer energie. Dus ook dat probeer ik in week 3 voort te zetten.
Beeld: 1. skinny pumpkin mousse 2. mango rice dream 3. bananenbrood. Recepten van The Green Happiness, foto’s door www.lauraenjames.com