Review Kiind magazine

Huttenbouwen is ook opvoeden. Dat is de tagline van het nieuwe Kiind magazine.

De Kiind website ken ik al een tijd. Ik kom er vaak terecht in mijn zoektocht naar informatie. Iets anders dan de dingen die ik op het consultatiebureau hoor of bij het Voedingscentrum lees. Het nieuwe Kiind magazine inspireert om het over een andere boeg te gooien. Een tijdschrift waarop je kunt vertrouwen.

Nou, ik ben benieuwd en begon nieuwsgierig aan het eerste nummer.

9 dingen die ik leerde uit de eerste editie van Kiind magazine

 1. Je kind is niet verpest als het de hele dag ‘poef, paf, pieuw’ roept. We zijn allergisch voor geweld en er heerst een taboe op boos. Maar voor kinderen is piraat of ridder spelen een manier om te ontladen.
 2. Zeg nooit: ‘Wat goed, je hebt gepoept!’ Complimenten voor vanzelfsprekende dingen kunnen je kind afhankelijk en onzeker maken. Wat als het een keer niet lukt? Laat de prestatie bij je kind: ‘Kijk, een plas, wat zal jij trots zijn op jezelf.’
 3. Pompoenpannenkoekjes maak je zo: Kook 300 gram pompoen. Meng 125 gram meel, 2,5 dl melk en 2 eieren. Pureer de pompoen en voeg toe. Doe roomboter in de pan en bak de pannenkoeken bruin. Lekker met kaneel of kardemom en een beetje boter.
 4. Alles over de reis van mond tot kont. En dat de darmflora van een kind dat geboren is met een keizersnede er heel anders uitziet, dan een kind dat vaginaal geboren is. Dat is geen waardeoordeel, maar wel handig om te weten. Met behulp van een deskundige kun je de darmflora van je kind verbeteren.
 5. Zelfcompassie helpt om je kind relaxed op te voeden. We willen dat onze kinderen gezond eten, zich in vrijheid optimaal ontwikkelen, alle aandacht krijgen die ze nodig hebben én de beste duurzame kleding dragen. Poeh, give yourself a break woman. Maak bewuste keuzes, maar zet soms ook je mooiste doelen aan de kant om de werkelijkheid te accepteren.
 6. Het beste speelgoed dat ben jij. In Kiind lees je hoe je met behulp van Original Play kunt stoeien vol vertrouwen en gelijkwaardigheid. En waarom je daarbij niet mag kietelen.
 7. Je kind is de baas over eigen lijf en dus ook over kusjes. Nee zeggen mag. Zo respecteer je dat het lijf van hen zelf is. Dat is niet asociaal. Als er bezoek komt kun je je kind wel leren gedag te zeggen. Maar laat de controle bij je kind. Dag zeggen, een hand of een kus: dat is allemaal prima.
 8. De natuur is rustgevend, zelfs kijken naar een poster van natuur maakt al verschil. Bij kinderen komen prikkels nog sterker binnen dan bij ons, Het is daarom belangrijk om regelmatig te relaxen in de natuur. Het stressniveau verlaagt en er is daarna meer ruimte voor gerichte aandacht.
 9. Jannie Engels is een hele goede art director, die prachtige illustraties maakt. Want naast alle inhoudelijke onderwerpen, ziet Kiind magazine er ook heel lekker uit.

Ik heb alle artikelen gelezen en heb daarna meteen een abonnement afgesloten. Kiind leest lekker weg en je leert er ook nog van. Inhoudelijke kennis, waar je echt wat aan hebt. Maar wel toegankelijk. Zodat je op feestjes kunt uitleggen waarom jou kind niet iedereen hoeft te kussen.

Meer lezen?

 • Kijk eens op de Kiind website.
 • In de Kiind webshop kun je losse nummers van het magazine bestellen.
 • En hier sluit je een Kiind abonnement af. Dat kost 35 euro per jaar voor 4 edities.
 • Met de kortingscode BVL25861 krijg je € 2,50 korting.

En het magazine smaakt naar meer

Daarom heb ik voor mijn vakantie heb ik het boek Opvoeders en Huttenbouwers gekocht: “Opvoeden is een bloedserieuze zaak geworden. Wil je er ook nog een beetje lol aan beleven? Slurp dan zo snel mogelijk alle informatie uit Opvoeders & Huttenbouwers op en wees een nog vrolijkere ouder. Het boek bevat het beste en meer van het eigenzinnige online magazine Kiind.” Leuk!

 

 

Dit artikel bevat affiliate links

 

Gepubliceerd op: 5 juli 20180Categorieën: duurzame lifestyle0