Traktatie James 2 jaar

by Laura
traktatie 2 jaar kinderopvang stempels hangtag | www.lauraenjames.com

Nee hè. Ben ik ineens toch zo’n moeder.

Die in de stress schiet als haar kind moet trakteren.

Mijn eisenlijst is lang. Ik wil dat de traktatie gezond is. En geschikt voor alle kinderen. Dat betekent zonder gluten, lactose of noten. Als er een cadeautje bij zit, dan graag iets wat duurzaam geproduceerd is. En misschien wel het allerbelangrijkste: Ik wil dat de traktatie er leuk uit ziet. Pinterestwaardig als het even kan.

traktatie 2 jaar kinderopvang stempels hangtag | www.lauraenjames.comtraktatie 2 jaar kinderopvang  rozijntjes | www.lauraenjames.comPinterestwaardig?

Yes. I said it out loud. Ik wil dat de traktatie mooi genoeg is om de foto’s op Pinterest te delen. En op Instagram.

Niet dat James daar iets om geeft. Hij is de traktatie van vorig jaar al lang weer vergeten. Dat heeft ook voordelen. Zo kies ik dit jaar zonder schuldgevoel wéér voor doosjes rozijnen. Die rechthoekige vormen verwerk je het makkelijkst tot 16 mini-surprises. Verder gebruik ik zoveel mogelijk spullen die al in mijn voorraadkast liggen: kartonnen labels, stempels, touw en vloeipapier. Niet allemaal van duurzame afkomst helaas. Aan de andere kant: Ik heb de traktaties niet als excuus gebruikt om een nieuwe voorraad knutselmateriaal in te slaan, hoera.

Nog even over die rozijnen

Neem je wel de ongezwavelde?

Rozijnen zijn gedroogde druiven. Die worden vaak gezwaveld, zo blijven ze langer goed. So far so good. Maar een teveel aan zwaveloxide of sulfiet kan hoofdpijn, maagklachten of misselijkheid veroorzaken.

Rozijnen met sulfiet zijn eenvoudig te vinden. Het staat altijd op de verpakking als het erin zit, dat is verplicht. Maar rozijnen zonder sulfiet zijn gelukkig ook goed verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de doosjes rozijnen van Albert Heijn eigen merk. Biologische rozijnen bevatten zelden sulfiet, dus ook bij Ekoplaza of Marqt kun je terecht.

traktatie 2 jaar kinderopvang rozijntjes tijger olifant leeuw | www.lauraenjames.comtraktatie 2 jaar kinderopvang rozijntjes tijger olifant leeuw | www.lauraenjames.comVerder met wat feestelijks: de traktatie

Na de rozijnenselectie was het maken van de suprise vrij eenvoudig. Ik stempelde James 2 jaar op alle labels. Daarna pakte ik de rozijntjes in met vloeipapier. Ik kocht een dierentuin vol wilde dieren bij HEMA en bond met vliegertouw een doosje op hun rug. Klaar.

En ja, in de ideale wereld kocht ik voor alle kinderen een handbeschilderd houten Ostheimer beest. Helaas, James wou z’n zakgeld niet inleveren.

Beeld: www.lauraenjames.com

 

 

Related Articles

12 comments

Liesbeth 6 april 2016 - 21:21

Ik dacht vanmiddag nog, volgens mij vergeet ik iets voor verjaardag van oudste. Maar yay, traktaties zijn voorbij in de brugklas:)

James is een mazzelaar met zo’ n lieve en creatieve moeder. Supermooi!

Reply
Laura 6 april 2016 - 21:26

Hahaha, ik dacht vandaag nog: Misschien mis ik het stiekem wel als het ooit niet meer hoeft. Maar niet dus?
Dankjewel, lief!

Reply
Loes 7 april 2016 - 08:59

Wat een creatieve traktatie, Laura!
Enne.. nooit eerder nagedacht over rozijnen met of zonder sulfiet. Ik ben weer wat wijzer. Thanks.

Reply
Laura 8 april 2016 - 08:32

Dankjewel Loes 🙂

Reply
Lidia 7 april 2016 - 10:12

Goh, wat een superleuk idee! Mijn meisje wordt binnenkort 4 en je hebt me inspiratie gegeven;-). Eens kijken of we daar ook een pinterestverantwoorde prinsessenvariant op kunnen maken, haha!

Reply
Laura 8 april 2016 - 08:32

Dankjewel Lidia! Prinsessen en veel roze = ook leuk!

Reply
Resaarcle 7 april 2016 - 16:18

Pinterestwaardig, indeed!!

Reply
Laura 8 april 2016 - 08:33

Dankjewel Saar 😉

Reply
yz 7 april 2016 - 23:16

ziet er gaaf uit Laura, en prima IG en Pinterestwaardige plaatjes :)) Ik heb er nog een te gaan en dan ben ik basisschool en traktatie klaar….en ik geloof dat ik dat best een beetje ga missen. James boft maar dat hij zo’n toffe dierentuin mocht trakteren!

Reply
Laura 8 april 2016 - 08:33

Thanks Yzette! Ik vind het stiekem ook best leuk hoor! Wij mochten als kind niet trakteren op de basisschool (regels van de school). Dus ik heb wat in te halen. Maar voordat ik dan weet wat ik ga maken.

Reply
Janneke 6 september 2016 - 23:09

Super leuk! Ik heb ze gemaakt, maar dan met dino’s. Nu hopen dat mijn mannetje van 3 jaar, ze morgen op de peuterspeelzaal nog wil afgeven hahahaha.

Reply
Laura 7 september 2016 - 20:13

Leuk zeg! Dino’s das weer de volgende fase haha, grappig is dat.

Reply

Leave a Comment