Tweedehands cadeautjes voor Sinterklaas: Ja! Of not done?

Ik val meteen met de deur in huis. Voor mij is het antwoord ja!

James heeft een aantal wensen voor Sinterklaas en helaas zijn die niet allemaal duurzaam gemaakt. Dan zijn tweedehands cadeautjes een goed alternatief. Zo krijgt James wat hij wil en is het meteen een cadeau waar ik ook blij van word.

Ik vind het eigenlijk niet kunnen: tweedehands cadeautjes voor je kind

Gelukkig denken veel mensen daar anders over. Reshopper deed een onderzoek onder meer aan 1.400 Deense ouders. In Denemarken lijkt tweedehands zelfs er in.

90% van de ondervraagden vindt dat een tweedehands cadeau prima kan, zelfs voor Kerst. En 54% van deze ouders kocht al eens een pre-loved presentje.

De belangrijkste redenen om speelgoed te recyclen zijn duurzaamheid én omdat het fijn is voor je portemonnee.

Tweedehands is zo gek nog niet, toch?

Ok en waar scoor jij dan die tweedehands cadeautjes?

Voorheen was ik op Marktplaats aan het speuren, maar dat leidde vaak tot frustratie. Veel heen- en weergemail of juist geen enkele reactie. En als het dan tot een deal kwam, was het pakje vaak teleurstellend.

Sinds kort gebruik ik de Reshopper-app. Hiermee koop en verkoop je tweedehands kinderspullen in je eigen buurt. Lekker lokaal dus.

De Reshopper-app is bedacht door vier Deense vaders. Zij waren het zat dat al die kinderspullen verstoffen of in de prullenbak belanden.

Hoe koop je speelgoed via die Reshopper app?

Easy peasy!

  1. Je downloadt de Reshopper-app.
  2. Pas de filters in de Reshopper-app aan om het aanbod bij jou in de buurt te bekijken. Je kunt zoeken op 2, 5, 10, 20 of 30 km. Maar ook op leeftijd, geslacht en het soort spullen: kleding, speelgoed of meubilair bijvoorbeeld.
  3. Bekijk het aanbod
  4. Zie je wat leuks? Neem contact op met de verkoper door te reageren op het product. Samen kun je een afspraak maken over de prijs en om het product op te halen.

Vertel: wat heb jij gescoord?

tweedehands cadeautjes voor Sinterklaas - ReshopperTadaaa: Een speelgoedboerderij.

James is gefascineerd door de boerderij. Ik weet wel hoe dat komt: sinds opa hem liet toeteren op de tractor is hij helemaal verkocht. En hij is ook gek op de koeien en het paard daar.

Ik zocht op de Reshopper app naar speelgoed, binnen 2km van mijn huis. Tractors heeft James al, maar op 1,4 km van ons huis vond ik een boerderij. 1,4 kilometer! Dat is dichterbij dan de dichtstbijzijnde speelgoedwinkel.

En het is niet alleen een boerderij. Er zitten koeien, paarden én een boer bij. Ik bedoel maar.

Ik stuurde een berichtje en kon de boerderij de volgende ochtend ophalen. Op de fiets. Ik zei het toch: Easy peasy!

Hmm…

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening: koop jij tweedehands cadeautjes voor je kind? En waarom wel of niet?

deze blogpost is een samenwerking met Reshopper. Lees mijn disclaimer.