Achtung! Baby – tweedehands kinderkleding en vintage speelgoed

Oh oh, Den Haag wordt steeds leuker. En dat is zeker ook te danken aan Achtung! Baby. Een te gekke tweedehands kinderkledingzaak, met vintage speelgoed en toffe merken als Tintading, Hansje Handmade en Muis in Huis.

Achtung! Baby begon als pop-up store bij mij om de hoek. De winkel is nu permanent (hoera!) gevestigd in het oude pand van Tas-ka aan de Prins Hendrikstraat. Tas-ka zelf heeft een nieuwe shop aan de overkant, met ook een afdeling voor de ‘Inimini’. Het Haagse Zeeheldenkwartier is mede daarom een must als je een dagje Den Haag doet.

achtung baby in den haag tweedehands kinderkleding en vintage speelgoedTweedehands kinderkleding kopen én verkopen bij Achtung! Baby

Bij Achtung! Baby shop je allereerst tweedehands kinderkleding. Je mag ook kleding inbrengen, als het verkocht wordt krijg je 40 procent van het verkoopbedrag. Op de site lees je precies hoe dat werkt. Eigenaresse Ninke Bartoo weet wat mooi is. Naast deze kinderkleding verkoopt ze stijlvol vintage speelgoed en andere kinderspullen. Door Ninke verzamelt en allemaal te koop: Wiegjes, dekens en mini-stoelen van natuurlijke materialen en in goede staat.

achtung baby den haag tintading toysHandmade moois van Tintading

Voor Achtung! Baby zocht Ninke daarnaast een aantal duurzame merken bij elkaar, met handgemaakte producten. Mijn grote favoriet is Tintading. Vintage houten speelgoed, opnieuw beschilderd in een palet van oker, bruin en roze. Later meer over dit prachtige speelgoed, maar volg voor nu vast het Tintading Instagram-account. Als je daar niet hebberig van wordt…

achtung baby den haag handmade kinderkledingCadeautjes van Ansje Handmade en Muis in Huis

Een perfect kraamcadeau zijn de verschoningsmatje van Ansje Handmade. Gemaakt van prints bedrukt met grafische stoffen, van zwart-witte leeuwen tot mint-kleurige tipi’s. En voor James kocht ik een stoere legging van Muis in Huis – handgemaakte kinderkleding met leuke prints.

Waar vind ik Achtung! Baby?

Het adres van Achtung! Baby is Prins Hendrikstraat 97, 2518 HM te Den Haag. De actuele openingstijden lees je op de website.

Beeld: 1. 2. 4. Achtung! Baby // 3. www.lauraenjames.com