Op naar 100% natuurlijke huidverzorging – green your routine!

by Laura
natuurlijke huidverzorging duurzame producten

Ok, met de billen bloot: ik gebruik nog best veel niet duurzame producten als het over huidverzorging gaat. Of dingen waarvan ik dacht dat ze duurzaam waren, maar waar schadelijke ingrediënten als SLS in blijken te zitten. Het goede nieuws: er zijn genoeg groene alternatieven, die ook nog eens lekker ruiken en er prachtig uit zien. Het kan dus wel…

Overstappen naar natuurlijke huidverzorging

Het moeilijke van duurzame keuzes maken is dat je vaste gewoontes moet loslaten. De shampoo die je al jaren gebruikt. Of tandpasta die je gewoon altijd in de supermarkt koopt. Makkelijk, want je hoeft er niet over na te denken. Maar duurzaam? Meestal niet.

Stap voor stap: Green your routine!

Daarom bedacht ik deze nieuwe rubriek: Green your routine. Van ochtend tot avond, van douchegel tot make-up remover. Alles wat je dagelijks nodig hebt op het gebied van natuurlijke huidverzorging komt langs. Ik vertel je per product waar je op kunt letten en waar je het kunt kopen. Stap voor stap naar een toilettas vol duurzame producten dus.

De volgende –nu nog niet – duurzame producten op het gebied van natuurlijke huidverzorging komen de komende weken aan bod. Mis je nog iets? Ik hoor het graag!

  • douchegel
  • shampoo
  • deodorant
  • dagcrème
  • make-up
  • huidreiniging
  • tandpasta
  • zonnebrandcrème

Related Articles

6 comments

Lize 28 mei 2016 - 19:21

Hoi Laura,

Wat een leuke website heb je! Ik kon even niet stoppen met lezen toen ik m ontdekte 🙂 vraagje: ben je verder gegaan met de ‘green your routine’ tag? Ik wil dit heel graag doen maar kom zelf niet zo tot alternatieven. Ik ben dus erg benieuwd naar je tips!

Reply
Laura 29 mei 2016 - 18:28

Hi Lize, oef betrapt 😉 Hij staat op m’n to do list, maar het is best veel uitzoekwerk. Ik ga er na mijn vakantie mee aan de slag, dus ik hoop dat je snel nieuwe posts hierover kunt verwachten. Heb je nog specifieke producten waar je meer over zou willen weten?

Reply
Lize 14 juni 2016 - 09:40

Hi hi, geeft niets! Ik ben al heel blij met je idee om stap voor stap m’n huidige producten te vervangen. Als nu iets op is, ga ik op zoek naar een betere vervanging, voelt toch een stuk minder als ‘ik wil wel maar waar moet ik beginnen?’ 🙂 ben inmiddels zelf ook wat verder gaan zoeken, heb al amandelolie als gezichtsreiniger ontdekt (beetje water en olie op watje, mijn superwaterproof mascara is nog nooit zo goed verwijderd als hiermee!) En jojoba olie als nachtcrème (maar die heb ik eigenlijk niet meer nodig nu ik amandelolie gebruik als reiniger, dat laat ook al een lekker laagje verzorging achter). Voor volgende producten kreeg ik van een vriendin de tip om gewoon 1 merk te zoeken en daarmee te starten voor verschillende producten. Goeie tip, hoef ik niet steeds opnieuw te zoeken 😉 en ik zag dat jij ook Weleda al noemde in een ander artikel, die blijken echt veel producten te hebben dus dat lijkt me een mooie start.

Reply
Laura 15 juni 2016 - 11:12

Ja slim is dat, weleda heeft inderdaad een uitgebreid assortiment. Is ook vrij betaalbaar en goed verkrijgbaar, een mooi beginpunt!

Reply
LIMTIY 2 januari 2019 - 03:01

Wat een leuke rubriek, goed idee! Zelf ben ik ook op zoek naar natuurlijke producten en vervangers voor de producten die wij eerder gebruikten. Zo gebruiken wij om ons te wassen een natuurlijk stuk zeep en verder is kokosolie op heel veel manieren te gebruiken.
Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen en posts in de rubriek 😉

Reply
Laura 3 januari 2019 - 17:33

Leuk om te horen. Kokosolie wordt hier ook veel gebruikt, oa als billenbalsem en tegen spruw.

Reply

Leave a Comment