Alles over mijn favoriete duurzame kinderwagen Greentom

James verplaatst zich sinds vorige week in zijn duurzame kinderwagen van Greentom. Nou ja, ik moet hem nog wel duwen natuurlijk. En dat doe ik graag, want wat een fijne, lichte wagen. Wendbaar, compact én hij ziet er lekker uit. Oja, het is ook de groenste kinderwagen ter wereld. 6 redenen waarom Greentom mijn favoriete duurzame kinderwagen is:

1. Praktisch

Voor mij de allerbelangrijkste eis aan een kinderwagen: dat hij praktisch in gebruik is. De Greentom Classic is licht en weegt slechts 7,3 kilo. Ter vergelijking: de Joolz Day weegt 11,6 kilo. Een groot verschil als je de kinderwagen naar een bovenwoning moet tillen. Daarnaast is hij gemakkelijk en compact in te klappen.

duurzame kinderwagen Greentom Classic olijf met wit op het strand | www.lauraenjames.com2. Duurzame kinderwagen

Het frame van de Greentom is gemaakt van gerecycled polypropeen. Het zitje van gerecyclede frisdrankflessen, 58 stuks om precies te zijn. De onderdelen die niet duurzaam zijn (de rubberen banden, vier springveren en acht kogellagers), kunnen na gebruik wél gerecycled worden. Zo is de kinderwagen 100% recyclebaar.

duurzame kinderwagen Greentom verschillende modellen: Carrycot Reversible en Classic | www.lauraenjames.com3. Van 0 tot 4,5 jaar

Het frame van de Greentom is met nieuwe bekleding en een reiswieg tot 3 modellen om te bouwen. Allereerst de Greentom Carrycot met reiswieg voor 0-6 maanden. Daarna komt de Greentom Upp Reversible, geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot 2,5 jaar. Het lichtgewicht stoeltje is omkeerbaar en in vijf verschillende standen te verstellen. Als laatste de Greentom Classic, een buggymodel waar je kind in kan tot 18 kilo oftewel 4,5 jaar.

4. Matras van natuurlijke materialen

James zit in de Greentom Classic, de derde en laatste ‘stap’ van deze serie. Bij de reiswieg van stap één – de Greentom Carrycot – zit een wasbaar matras gemaakt van biokatoen, vlas en wol. Allemaal natuurlijke materialen, vrij van schadelijke chemische stoffen. Wel zo fijn, want ongemerkt ligt je baby best wat uren in de wandelwagen.

duurzame kinderwagens Greentom diverse kleuren: frame wit, grijs of zwart. Bekleding grijs, zand, zwart, mint, petrol, blauw, roze, oranje, rood of olijf | www.lauraenjames.com5. Die kleuren…

Het frame van Greentom is verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, grijs en wit. De bekleding is verkrijgbaar in 10 kleuren. Dat resulteert in 30 combinaties om uit te kiezen! Grijs met petrol bijvoorbeeld, helemaal zwart of wit met mint. Mocht je willen afwisselen: de bekledingsets zijn los verkrijgbaar in de webshop en eenvoudig te bevestigen aan het frame.

6. Betaalbaar

Niet onbelangrijk: de Greentom is duurzaam en toch heel betaalbaar. De Greentom Full Combination (alledrie de modellen) in een kleur naar keuze is van jou voor € 549,-. De Greentom Classic, het model waarin James nu rondgereden wordt, kost los € 229,-.

Je koopt deze duurzame kinderwagen in de Greentom webshop. Wil je hem graag eens in het echt bekijken? Dat kan bij Babypark.

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.
Beeld: 1. 2. www.lauraenjames.com // 3. 4. Greentom

 

 

Gepubliceerd op: 11 augustus 20150Categorieën: duurzame lifestyle0Tags: , 0