De regels van Project 333

by Laura
alles over project 333 regels

Een overvolle kast en toch niets om aan te trekken. Herken je dat? Ik droom van een minimalistische kast, met alleen maar items waar je blij van wordt. In 2010 kocht ik een jaar lang geen kleding voor mijn afstudeerproject de Free Fashion Challenge. Wat bleek: Niet shoppen is helemaal niet zo moeilijk als dat ik dacht. En ik werd veel creatiever met de inhoud van je kast. Inmiddels is mijn kast weer een stuk voller en toch voel ik me vaak onzeker over wat ik aan moet trekken. Tijd voor een nieuwe uitdaging: Project 333!

Ook aan de slag? Doe mee aan mijn cursus: Capsule Wardrobe samenstellen in 30 dagen. Samen zorgen we ervoor dat je eindigt met 30 kledingstukken in de kast en altijd wat om aan te trekken.

Wat is Project 333?

Project 333 is een initiatief van de Amerikaanse Courtney Carver. Ze was altijd bezig en had een never-ending-wishlist qua spullen. Tegelijkertijd voelde ze zich ontevreden en had veel schulden. Toen ze de diagnose MS kreeg, zag Courtney in wat echt belangrijk is in haar leven: liefde & gezondheid. Het roer ging om, ze ging haar leven minimaliseren. In 2010 begon ze als gevolg daarvan het persoonlijke experiment Project 333. Ze koos 33 kledingstukken uit haar garderobe en droeg 3 maanden lang niet anders dan deze selectie. Het werd een belangrijk onderdeel in haar transitie. Het verlangen naar grotere kasten en meer spullen maakte plaats voor een gezonder en vrolijker leven. Inmiddels kan iedereen deelnemen aan Project 333. Courtney deelt ervaringen van haarzelf en anderen op haar Project 333 website en Facebookpagina. Haar belangrijkste tip? Ruil spullen en stress in voor rust, gemak en plezier.

Wat zijn de regels van Project 333?

  • Je kunt ieder moment beginnen. Geen reden om uit te stellen dus 😉 Vanaf de startdatum duurt je uitdaging 3 maanden.
  • Kies 33 items uit je kast voor deze 3 maanden. Dat is inclusief kleding, accessoires, sieraden, jassen en schoenen.
  • Je trouwring of sieraden die je dagelijks draagt tellen niet mee. Hetzelfde geldt voor ondergoed, pyjama’s, je huispak en sportkleding.
  • Al je overige kleding stop je in dozen en sluit je af met tape.
  • Denk eraan: dit project is niet gericht op ‘afzien’. Kies kleding waarin je kunt leven, werken en leuke dingen doen. En zorg dat de kledingstukken in goed conditie zijn.

Mijn project 333

Morgen is het 1 september en begint mijn Project 333. Ik ben nog druk bezig om mijn kast op te ruimen en de 33 ‘gelukkige items’ te kiezen. Best lastig: het zijn 3 maanden waarin de temperaturen behoorlijk variëren. Van een nazomer in september tot vrieskou of zelfs sneeuw in november. In oktober gaan we naar New York en voor een stedentrip kies ik vaak weer andere items uit m’n kledingkast. Tot slot zijn er een aantal bijzondere events waar ik er extra mooi uit wil zien, zoals de Meet the Blogger conference op 3 en 4 oktober. Ik kies dus niet alleen 33 kledingstukken: Ik pak meteen mijn koffer voor New York én ik moet bedenken wat ik tijdens die events ga dragen. Poeh… Later deze week laat ik weten welke 33 items in mijn selectie zijn beland. Spannend!

Ook aan de slag? Doe mee aan mijn cursus: Capsule Wardrobe samenstellen in 30 dagen. Samen zorgen we ervoor dat je eindigt met 30 kledingstukken in de kast en altijd wat om aan te trekken.

Related Articles

8 comments

Debbie 31 augustus 2015 - 22:54

Poeh, dit lijkt me een lastige. Qua temperatuur, qua activiteiten en ook qua jaargetijde … Maar met een periode van 3 maanden val je tegenwoordig bijna altijd in twee jaargetijden he? Ik ben benieuwd naar je selectie!

Reply
Laura 1 september 2015 - 11:05

Haha, ja Debbie, ik probeerde ook al te bedenken welke maanden dan makkelijker te combineren zijn? En met vestjes en andere lagen kom ik vast een heel eind.

Reply
yzette 31 augustus 2015 - 22:54

Wow Laura, wat een mooie uitdaging, ben benieuwd naar je keuze. Dat zal vast wel goedkoper jouw kennende. En gaaf een trip naar NY voor de boeg! En natuurlijk MTB :)) mooie vooruitzichten. Succes met kiezen! x

Reply
Laura 1 september 2015 - 11:07

Dankjewel Yzette! Het grootste gedeelte is geselecteerd, ik ga zo de rest in dozen doen. IEHHH! Het worden sowieso memorabele maanden 😉 x

Reply
Liselore 2 september 2015 - 21:37

Leuk Laura om de achtergrond van dit project ook te lezen. Ben heel benieuwd naar je selectie en ik droom ook van zo’n minimalistische kledingkast. Mijn deadline is onze verhuizing naar Den Haag;-)

Reply
Laura 4 september 2015 - 08:16

Ja, later deze week meer, het viel niet meer 😉

Reply
mijn selectie voor project 333 | Laura en James 5 oktober 2015 - 16:26

[…] maand geleden ging ik van start met Project 333: 3 maanden met 33 kledingstukken. Eerder deelde ik de regels van project 333 en mijn tips voor het samenstellen van een capsule collection. In deze blogpost laat ik de 33 […]

Reply
Hoera! 91 dagen met 33 kledingstukken | Laura en James 20 december 2015 - 21:19

[…] voornemens? Hier lees je hoe je een capsule collection samenstelt. Als je mee wil doen aan Project 333 lees je hier de regels. Deze 33 kledingstukken had ik geselecteerd voor mijn eerste 3 maanden Project 333. Hier lees je […]

Reply

Leave a Comment