Duurzaam waskrijt: Crayon Rocks

Wist je dat de meeste krijtjes gemaakt worden van aardolie? Niet zo lekker, als je kleine het in z’n mond stopt of na het kleuren op zijn vingers sabbelt. Dit mooie duurzame waskrijt is gemaakt van sojabonen. En de rijke kleuren zijn afkomstig van natuurlijke pigmenten uit planten. Ha, wel zo veilig!

Crayon Rocks: goed voor de motorische ontwikkeling

Deze fijne krijtjes zijn ontwikkeld door de Amerikaanse lerares Barbara Lee. Zij werkte op een school voor kinderen met een beperking. Ze ontdekte hoe moeilijk het is voor kinderen om een pen goed vast te houden. Maar: er was geen materiaal te vinden om die greep te oefenen.

Kinderen kleuren en tekenen vaak eerst met krijt. Daarom ontwikkelde Barbara duurzaam waskrijt, waarmee de kinderen de juiste greep leren. Crayon Rocks kun je alleen goed vasthouden met je duim en eerste twee vingers. En daardoor is leren schrijven later eenvoudiger.

Mijn ervaring met Crayon Rocks

Toen ik op zoek was naar veilig waskrijt voor James, viel ik allereerst voor de looks van Crayon Rocks. De krijtjes zitten bij elkaar in een stoffen zakje. En ze hebben prachtige kleuren en ogen niet zo goedkoop als de primaire kleuren van de grote speelgoedmerken.

James kleurt er graag mee. Het duurzame waskrijt geeft goed kleur af en je kunt de kleuren mengen. Daarnaast bedenkt James er ook andere spelletjes mee. Hij haalt ze allemaal uit het zakje en stopt ze er weer in. Hij oefent de kleuren en legt de krijtjes in dezelfde tinten bij elkaar. Of hij legt ze allemaal op een rij en telt ze.

Officieel mag je de krijtjes pas vanaf 3 jaar gebruiken. James kleurt er mee sinds hij anderhalf is, maar wel onder begeleiding.

Ik kocht het duurzame waskrijt van Crayon Rocks bij Greenjump. Wij kozen voor het zakje met 16 krijtjes voor € 10,95.

duurzaam waskrijt crayon rocks

Gepubliceerd op: 19 november 2016Categorieën: duurzaam speelgoed, duurzame cadeaus, duurzame lifestyleTags: , , ,