Eenvoudig meer water drinken in 5 stappen

Hoeveel drink jij per dag? Nee, niet ongeveer, hoeveel drink je echt? Vaak minder dan je denkt. Anderhalf tot twee liter is de norm voor een volwassene. Genoeg water drinken helpt om je afvalstoffen af te voeren. Zo voel je je gezond en energiek. Volg de volgende 5 stappen om gemakkelijk meer water te drinken.

Stap 1: Kies voor kraanwater

Als je in Nederland woont heb je geluk: Ons kraanwater heeft de beste kwaliteit van de wereld. Wist je trouwens dat bronwater niet gezonder is dan leidingwater? Bronwater moet voldoen aan 15 kwaliteitseisen, kraanwater aan 57! Nog een paar redenen om voor kraanwater te kiezen:

  • Bronwater is 500 tot 1000 keer (!) duurder dan kraanwater
  • Als je water koopt bij een tankstation is een flesje water duurder dan dezelfde hoeveelhuis benzine
  • Er is 0,25 liter olie nodig om 1 liter bronwater te produceren

Kies dus voor kraanwater, lekker en makkelijk!

Stap 2: Neem altijd een flesje mee

Zorg dat je water binnen handbereik hebt. Dan drink je automatisch vaker en de verleiding is minder groot om bronwater of bijvoorbeeld frisdrank te kopen. Ik drink bijvoorbeeld uit de RVS waterfles van KRNWTR. Hier past lekker veel in (0,8 liter) en je water blijft langer koel. KRNWTR staat voor, je raadt het al, kraanwater. Deze sociale onderneming promoot het gebruik van kraanwater en 5% van de omzet gaat naar de Plastic Soup Foundation. Oja, de fles is verkrijgbaar in 7 mooie matte kleuren, vast ook één die bij jou past.

Stap 3: Begin de dag met een glas water, of twee

Maak meer water drinken onderdeel van je routine. Begin de dag met één of twee glazen water, dan heb je dat vast binnen. Drink tijdens of na de maaltijd water en iedere keer als je naar het toilet bent geweest.

Stap 4: Wissel af en geef je water een smaakje

Hou je niet zo van water? Of heb je gewoon eens zin in iets anders? Voeg dan fruit en kruiden toe aan je water. Kies in de zomer voor bevroren fruit, dan blijft je water nog langer lekker koel. Alles is mogelijk, maar ter inspiratie wat voorbeelden:

  • aardbeien met basilicum
  • watermeloen met munt
  • reepjes komkommer
  • citrusfruit, zoals citroen en sinaasappel
  • gember met ananas

Stap 5: Houd bij hoeveel je drinkt

Aanrader: meet eens hoeveel je echt drinkt. Tel hoe vaak je jouw KRNWTR RVS fles leegdrinkt (iedere keer 800 milliliter!) of zet een grote gevulde kan in de koelkast met jouw waterdoel van vandaag erin. Valt het tegen? Zet dan een wekker op je telefoon, zodat je het niet vergeet. Er is ook een gratis app die je kan helpen om meer water te drinken: Water Daily. Deze telt hoeveel je drinkt en herinnert je eraan indien nodig.

Hoeveel water moeten kinderen eigenlijk drinken per dag?

De anderhalf tot twee liter norm voor volwassenen is vaak algemeen bekend. Gebruik de volgende rekensom om te bepalen hoeveel water kinderen moeten drinken:

  • neem 1 liter voor de eerste 10 kilo
  • voeg 50 milliliter toe voor elke kilo boven de 10 kilo

Als je kind 14 kilo weegt, betekent dat 1 liter + 4 x 50 milliliter = 1.200 milliliter oftewel 1,2 liter water.

Hoe zorg jij ervoor dat je genoeg water drinkt?

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.
Bron feiten: KRNWTR
Beeld: www.lauraenjames.com
Gepubliceerd op: 1 oktober 20150Categorieën: duurzame lifestyle0Tags: 0