Het leukste duurzame kraamcadeau: Indie Kids Baby Box

Als ik op kraamvisite ga, neem ik graag wat moois mee. Mijn duurzame kraamcadeau moet aan een aantal eisen voldoen: ik wil dat het biologische en/of fairtrade producten zijn, dat het cadeau langer meegaat dan de eerste maand (geen romper in maat 50 dus) en ik vind het leuk als de moeder er blij van wordt. Dat kan twee kanten op: Of een heel stijlvol babycadeau, of iets om de jonge moeder te verwennen. De baby krijgt meestal al genoeg aandacht 😉 De Indie Kids Baby Box voldoet aan alle eisen!

Wat is de Indie Kids Baby box?

De Indie Kids Baby Box is een initiatief van Anneloes van Gaalen. Onder de titel ‘Indie Brands’ verzamelt ze al jaren de mooiste innovatieve en onafhankelijke merken. Deze komen samen in haar boek, op haar website en tijdens pop-up events. En nu dus ook in deze Baby Box. De Baby Box wordt iedere 3 maanden verstuurd en is iedere keer anders. Een verrassing dus wat je ontvangt, maar dat het mooie, bruikbare en vooruitstrevende producten zijn staat vast. Hieronder lees je alles over de inhoud van de eerste box en op de site kun je zien wanneer de volgende Baby Box wordt verzonden. Naast de Baby Box kun je ook een jaarabonnement nemen op de Indie Kids Box: voor 120 euro ontvang je 4x een pakket met duurzame producten geschit voor kinderen van 1 tot 4 jaar én hun ouders.

Surprise: de Indie Kids Baby Box is een echte blije doos

Als je zelf al een kind hebt, heb je tijdens je zwangerschap vast ook zo’n blije doos aangevraagd. Wat een teleurstelling, vooral veel folders en wat samples van rommel die ik nooit op mijn baby zou smeren. Van de Indie Kids Baby Box word ik wel echt blij. Het is een heerlijk verrassingspakket vol producten waar je echt wat aan hebt. Zelfs als je kind officieel geen baby meer is. James is nu anderhalf en de inhoud is nog steeds bruikbaar!

duurzame kraamcadeau showerglove naif babycareWat zit er in de Indie Kids Baby Box?

De postbode brengt een stevige kartonnen doos, die vol aanvoelt. Spannend! Al het moois wordt bij elkaar gehouden door mintkleurig vloeipapier. Bovenop ligt een Baby Shower Glove. Handig, deze grote washand van biologisch katoen zorgt voor extra grip wanneer je met je baby onder de douche gaat. James maakt meteen vrienden met deze zeehond en kletst er de rest van de avond tegen. Daarna zie ik een bekend logo: de travelkit van NAÏF Babycare. Ik ben trouwe gebruiker van deze fantastische duurzame babyverzorging. Deze travelkit bewaar ik voor onze volgende vakantie. Bij het volgende item staat James alweer te springen: een knijpzakje mango van Ella’s Kitchen. Biologische kant-en-klaar gerechten voor de allerkleinsten, James is er gek op. En wist je dat je dit ook gewoon bij Albert Heijn kunt kopen?

Daarna wat verwennerij voor mij. In smaak, maar ook in verpakking: thee van Lemon Poppy en chocolade van Ridiculously Good. Best fijn, zo’n cadeau voor jezelf! Verwennerij met een knipoog is de 2AM (ja, als in 2 uur ‘s nachts) allesreiniger van Better Life, speciaal voor de kinderkamer. Deze ruikt naar lavendel en kamille, dus daar worden jij en je baby hartstikke relaxed van. Verder werd ik verrast met een cadeaubon voor de speelkleden van Mister Rabbit, een send & grow card met bloemzaadjes van Niko Niko en de Indie Brands tote bag van biologisch katoen.

Meer tips voor een duurzaam kraamcadeau

Wow, dat was het. Ik ben best kritisch als het om cadeautjes gaat, maar al deze producten vind ik leuk, mooi, lekker en/of bruikbaar. Daarnaast dit pakket een waarde van meer dan 60 euro, terwijl de Baby Box maar 30 euro kost. Goeie deal! Op de site kun je de volgende Indie Kids Baby Box alvast bestellen, die wordt dan begin december bij je bezorgd. Duurt dat te lang? Bestel dan wat duurzame kraamcadeaus bij de merken die in deze box zaten. Natuurlijke babyverzoring van NAÏF Babycare bijvoorbeeld of lekkers van Lemon Poppy en Ridiculously Good.

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.
Beeld: 1. 2. www.lauraenjames.com

 

Gepubliceerd op: 21 september 2015Categorieën: duurzame cadeaus, duurzame lifestyleTags: , , ,