Je eigen kinderboek met naam maken: &Oskar

Sinds kort leert James zijn eerste letters op de kinderopvang. Des te leuker om samen een boek te lezen waarin zijn eigen naam de hoofdrol speelt. Oskar ‘t Olifantje kan namelijk de naam van jouw kind raden.

je-eigen-kinderboek-met-naam-maken-&oskar-muurJe eigen kinderboek met naam maken

Bij &Oskar kun je je eigen kinderboek met naam maken. En dat niet alleen: jouw kind speelt zelf de hoofdrol in het boek.

Als je een &Oskar-boek bestelt, vul je de naam en uiterlijke kenmerken van je kind in. Jongen of meisje, blond piekhaar of donkere krullen. Je mag ook je eigen cover kiezen en een voorwoord invullen. Oskar maakt dan een uniek boek.

Voordat je bestelt kun je het boek doorkijken om te zien of het naar je zin in. Klaar? Bestellen maar!

je-eigen-kinderboek-met-naam-maken-&oskar-geel-igMeer over &Oskar

Oskar ‘t Olifantje is een initiatief van Melle Strikwerda. Hij is papa van 2 jonge kinderen en gek op voorlezen.

Melle wilde graag een luxe boek maken waarin jouw kind zelf de hoofdrol speelt. En dan niet alleen met zijn of haar eigen naam, maar ook als persoon.

Samen met illustratrice Marie Bodié en schrijver Constantijn van Nispen bedacht hij Oskar. In het boek ontmoet jouw kind deze olifant in het bos. En Oskar is heel bijzonder. Als je diep in zijn ogen kijkt, dan gebeurt er een wonder… Deze olifant kan namelijk de naam van jouw kind raden.

je-eigen-kinderboek-met-naam-maken-&oskar-grijsMijn ervaring met het maken van het boek voor James

Het samenstellen op de website is al erg leuk. Je vult de naam van je kind in, geslacht, haar- en huidskleur. Op je scherm zie je meteen een preview van de hoofdpersoon. Klik op Maak boek.

Nu mag je je eigen cover kiezen en een persoonlijke tekst van maximaal 8 regels. Klik weer op Maak boek.

Oskar gaat nu voor je aan de slag en maakt jouw eigen boek. De J is van Jaguar, de A van Aap, de M van Maan, etc.

Tevreden? Dan kun je het boek bestellen.

je-eigen-kinderboek-met-naam-maken-&oskar-aap-igEn, en, en? Hoe ziet het eruit?

Een week later viel James z’n persoonlijke boek op de deurmat. Handig: het boek past door de brievenbus.

Ik koos zelf de donkerblauwe kaft en deze is prachtig van kleur. En lekker stevig! Vaak hebben gepersonaliseerde boeken een zachte kaft en dat wordt zo snel lelijk. Dat is bij Oskar gelukkig niet het geval.

Dezelfde avond hebben James en ik het boek samen gelezen. Er is veel te zien in het boek, James vond de olifant op rolschaatsen erg grappig. En hij herkende de S van Slang.

Tip – je mag maximaal 16 letters gebruiken voor het boek. De lengte maakt niets uit voor de prijs. Daarom koos ik ook James z’n achternaam: Vanson.

Ik realiseerde me ineens dat hij helemaal nog niet weet wat zijn achternaam is. Hij is er zelf erg blij mee: ‘Mama, ik heet James van de zon!’

Is het een aanrader?

We hebben het boek al vaak met veel plezier gelezen. James vindt het heel leuk dat zijn naam erop staat. Ik ben weg van de prachtige illustraties.

En: die slimme olifant print zijn boeken on demand in Nederland. Geen voorraad dus en de boeken hoeven ook niet per vliegtuig vervoerd te worden. Wel zo duurzaam.

Hoe kan ik mijn eigen kinderboek met naam maken?

Heel eenvoudig: via de website van &Oskar. Het boek kost € 24,99 en je betaalt € 2,75 verzendkosten.

Of win jouw eigen &Oskar kinderboek met naam

Ik mag 1 exemplaar van &Oskar weggeven.

Meedoen? Laat een bericht onder dit blogbericht, op Instagram of Facebook. Je kunt meedoen tot en met zondag 2 april. Op dinsdag 4 april maak ik de winnaar bekend.

De winactie is inmiddels afgelopen. Gefeliciteerd Eveline, veel leesplezier!