Ervaring Landal Reeuwijkse Plassen

Ik koop duurzame kleding, gebruik natuurlijke huidverzorging en eet biologisch. Maar als we op vakantie gaan, gaat het mis. Zo vlogen Jeroen en ik vorig jaar naar New York en maakte James deze Kerst z’n eerste vliegtrip naar Ibiza.

Maar ook duurzaam vakantie vieren is mogelijk. In het duurzaamste vakantiepark van Nederland bijvoorbeeld: Landal Reeuwijkse Plassen.

Slechts een half uur bij ons vandaan. Dus dat past perfect binnen de actieradius van onze elektrische auto.

Wij hebben het park dit weekend getest en zijn enthousiast. Daarom:

5 redenen om Landal Reeuwijkse Plassen te bezoeken

Ervaring Landal Reeuwijkse Plassen1. Binnen een half uur een vakantiegevoel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar sinds ik moeder ben is mijn bucketlist met vakantiebestemmingen enorm gekrompen. Gewoon, even rustig op de bank liggen met een boekje is vakantiegevoel genoeg.

Omdat het vakantiepark op een half uurtje van ons huis ligt, waren we er zo. Geen stressvolle reis dus.

De huisjes zijn stijlvol ingericht, maar ook kindvriendelijk. Campingbedje, kinderstoel en traphekje: allemaal aanwezig. Scheelt een hoop gesjouw en je vakantie kan meteen beginnen.

Ervaring Landal Reeuwijkse Plassen2. Het park Landal Reeuwijkse Plassen zelf

Ik vond het al leuk dat het vakantiepark duurzaam is. Maar het is ook echt een fijn en mooi park. Alle huisjes liggen aan het water. Of nou ja, tijdens ons winterse bezoek: ijs.

Er is veel hout gebruikt, wat goed past bij de omgeving.

De binnenkant is ook fijn. Op de foto zie je hoe James een dutje doet op de bank. Toen ik de foto deelde op Instagram reageerden jullie aangenaam verrast: Dit is niet hoe een standaard vakantiehuisje eruit ziet. Nee, dat klopt! Het interieur is knus en zelfs Instagram-waardig šŸ˜‰

En ieder vakantiehuisje heeft vloerverwarming, lekker!

Ervaring Landal Reeuwijkse Plassen3. De parkshop

Ik heb nog nooit een parkshop gezien waar ik zo blij van werd. Alles is duurzaam en verantwoord, van het fruit tot de chocolade. Ik haalde er lekker vers speltbrood, het was nog warm.

Je kunt er zelfs Bamboo wegwerpluiers kopen, handig als je eens wat duurzamers wil testen dan Pampers.

Ervaring Landal Reeuwijkse Plassen4. De omgeving

Het park ligt 200 meter van de Reeuwijkse Plassen. Een bijzonder natuurgebied. In de winter wonen hier tienduizenden ganzen en zwanen. In de zomer brengen grutto’s hier hun jongen groot.

Het is een mooi gebied om te wandelen, fietsen of doorheen te varen. De meeste vakantiewoningen hebben een eigen aanlegsteiger: Je stapt zo van je terras je boot in. Wij hebben alleen gewandeld, maar gaan zeker nog eens terug.

Lees hier meer over het natuurgebied de Reeuwijkse Plassen.

Ervaring-Landal-Reeuwijkse-Plassen-duurzaam-vakantiepark-kleiloods-gouda5. Genoeg te doen in de buurt

Uitgekeken op de Reeuwijkse plassen? Dan hoef je je niet te vervelen.

Wij gingen een dagje naar Gouda. Dat was verrassend leuk met genoeg groene hotspots om lekker te eten en fijn te winkelen. Voor je mini, maar ook voor jezelf. Ik maakte een route met de leukste duurzame winkels en restaurants in Gouda.

Ervaring-Landal-Reeuwijkse-Plassen-duurzaam-vakantiepark-boerderij-t-geertje

En op maandag hebben James en ik geitjes geaaid op Boerderij ‘t Geertje, 25 minuten rijden vanaf Landal Reeuwijkse Plassen.

Een echte aanrader: Er zijn geiten, koeien, varkens, schapen, kippen, konijnen en paarden. Je kunt de geitjes aaien en een flesje melk geven. Er is een restaurant en een boerderijwinkel, met heerlijke kaas en andere streekproducten.

PS Wat maakt dat vakantiepark nou zo duurzaam?

Het duurzaamste vakantiepark van Nederland. Die titel krijg je niet zomaar. Dit is waarom Landal Reeuwijkse Plassen de titel toch verdient:

  • Het park is niet zomaar aangelegd. Het ontwerp is gebaseerd op de oorspronkelijke staat van het gebied. Het is een oer-Hollands slagenlandschap met lange, smalle stukken grond, gescheiden door water.
  • Het park wekt zelf elektriciteit op en gebruikt deze zonne-energie ook voor de volle 100%.
  • Alle vakantiewoningen hebben een warmtepomp en vloerverwarming.
  • Aan de buitenkant van de huisjes is FSC-hout gebruikt. Voor het interieur gerecycled teakhout.
  • De volledig recyclebare Bribus Eco keukens zijn gemaakt met vezels van ecologisch verbouwde, snelgroeiende Ć©Ć©njarige gewassen zoals maĆÆs en riet.
Voor deze blogpost mochten wij een weekend een huisje testen in Landal Reeuwijkse Plassen. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

 

Gepubliceerd op: 13 februari 2017Categorieƫn: duurzaam reizen, duurzame lifestyleTags: , , ,