Nada – gezonde snacks van fruit

Is de inhoud van jouw tas ook zo veranderd sinds je moeder bent? Ik moet eerst 3 speelgoedauto’s en een olifant aan de kant schuiven, voordat ik m’n telefoon te pakken heb.

En met wat speelgoed, een hydrofiel én reservekleding ben ik nog niet klaar. James houdt namelijk van eten. En liever nog: iets lekkers. Dus ook dat moet in m’n tas.

Nada - gezonde snacks van fruit aardbeiSNOEP!

Sinds kort kletst James de oren van m’n kop. Één van zijn favoriete zinnen is: Mama, mag ik iets lekkers? Hij zegt het meestal met z’n hoofd een beetje schuin en z’n puppy-ogen wijd open.

Zucht.

Nu heeft mijn moeder ons heel verantwoord opgevoed. Zo min mogelijk voorverpakte of bewerkte voeding en bijna helemaal suikervrij. Vroeger vond ik het stom, maar nu begrijp ik het helemaal. James krijgt van mij ook geen snoep.

Alleen denk ik dat geheelonthouding niet dé manier is. Toen ik eenmaal zelf kon beslissen over mijn zakgeld ging ik los. Zakken winegums en andere suikerbommen. Ik heb in een paar jaar alle schade ingehaald.

Dat wil ik dus voorkomen bij James. En daarom zoek ik iets snoeperigs, wat ik hem naast alle komkommer en wortels kan voeren. Zodat hij leert dat je jezelf af en toe best mag verwennen.

Nada - gezonde snacks van fruit perzikIets lekkers dus, maar toch ook gezond en suikervrij graag

En toen ontdekte ik NADA: Een zoete, knapperige snack. Maar dan zonder kleurstoffen, toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen.

Er zit namelijk alleen fruit in. (!) Het fruit wordt gevriesdroogd. Daardoor wordt het lekker knapperig, maar behoudt het alle voedingswaarde van vers fruit.

We hebben het getest:

Nada - gezonde snacks van fruit James is fan van NADA

Voor de foto mocht hij steeds een stukje pakken en daarna opeten. We hebben alledrie de smaken getest.

Appel en perzik vielen in de smaak: Hmm, lekker mam! De aardbeien vond hij het allerlekkerst, daarvan pakte hij snel een hele hand.

Mama blij: het is gezond.
James blij: het is lekkers én ook nog eens verpakt in kleurrijke zakjes.

Ik eet het trouwens ook graag. En ik zag op het Instagram-account van NADA nog veel meer smakelijke toepassingen. In je homemade granola bijvoorbeeld, of als topping over je smoothie bowl. Lekker!

Waar koop je die gezonde fruitsnack?

Je kunt de zakjes bestellen via de NADA webshop. Voor € 7,50 heb je al een pakket met alledrie de smaken. De overige verkooppunten van NADA vind je ook op de site. Zo shop je NADA bij Marqt, een zakje lekkers kost hier € 2,29.

Eet smakelijk!

 

deze blogpost is een samenwerking met NADA – lees mijn disclaimer

Gepubliceerd op: 31 januari 2017Categorieën: biologisch etenTags: , , , , ,