Familieplanner Leven met het Jaar review

by Laura
Familieplanner Leven met het Jaar review

Ik ben niet opgegroeid met jaarfeesten. James & Luc gaan naar een gewone opvang. Maar ik vind alle Vrije School-rituelen en symboliek wél interessant.

Gelukkig zijn er steeds meer handvatten om zelf meer te leren over de feesten op de Vrije School. Bijvoorbeeld met het boek Het hele jaar feesten van Daan Rot en Lisa Wade. Van dezelfde uitgever Christofoor is er nu ook een handige Familieplanner: Leven met het Jaar.

Over Familieplanner Leven met het Jaar

Best bijzonder: dit is het eerste niet-boek van uitgeverij Christofoor. Maar net als al hun boeken zit er wel een mooie gedachte achter. Met deze familieplanner kun je echt leven met het jaar. En daarnaast kun je er ook al je praktische afspraken op kwijt.

Op iedere bladzijde zie je een week. De data zijn al ingevuld en ook bijzondere dagen zijn aangegeven. Niet alleen Kerst en Pasen, maar ook Duurzame Dinsdag en Sint-Jan.

Sint-Jan denk je misschien?

Wat vieren we dan? Nou ook dat wordt uitgelegd. Rond 24 juni worden vuren ontsoken om boze geesten te verdrijven en jezelf te louteren met een sprong over het vuur. Je kunt het vieren met een picknick in de natuur. Een buitenfeest is het, onder de blote hemel. Dus vlecht een bloemenkrans en deel je vuur.

Familieplanner Leven met het Jaar reviewHandig dus, om stap voor stap wat meer te leren over deze bijzondere dagen en rituelen. De pagina’s worden afgewisseld met quotes en mooie foto’s. Die zijn tijdloos. Je kunt ze ergens ophangen of gebruiken op je seizoenstafel, ook zo’n mooi Vrije Schoolgebruik.

Doe mij maar zo’n Familieplanner Leven met het Jaar

Dat kan natuurlijk! De kalender loopt tot eind juli 2018, dus je kunt er het hele schooljaar mee doen. De kalender kost € 14,95 en je bestelt ‘m via je lokale boekhandel, Bol.com of de webshop van Christofoor.

Ik verloot er ook één onder de lezers van mijn blog. Laat hieronder een reactie onder om mee te doen. Dat kan tot en met zondag 3 september. Maandag 4 september gaat ie op de post.

Deze winactie is afgelopen. Manon liet hieronder een reactie onder en heeft gewonnen.

Related Articles

18 comments

Ellie 30 augustus 2017 - 20:43

Leuk! Daar ben ik ook wel benieuwd naar (hier ook als kennismaking met de antroposofie dan!)

Reply
Laura 31 augustus 2017 - 09:15

Ja daar is ‘ie perfect voor Ellie!

Reply
Elina Besuijen 31 augustus 2017 - 07:43

Lijkt me erg leuk, ik probeer aan de meeste feesten aandacht te besteden alleen soms vergeet ik er nog wel eens eentje, deze kalender is een hele goede reminder!

Reply
Laura 31 augustus 2017 - 09:15

Haha ja dat helpt wel he!

Reply
Michelle 1 september 2017 - 10:11

Oh, wat leuk! Ik vier met mijn 3 kinderen heel graag alle jaarfeesten. Het lijkt mij fijn zo’n kalender. Alleen al voor nog meer inspiratie :-)!

Reply
Karina 1 september 2017 - 10:22

Hoi Laura, hier ook bijna hetzelfde verhaal als die van jullie. Sinds de geboorte van onze oudste dochter (nu 7 jaar) volgt mijn hart de seizoenen en de jaarfeesten die daarbij horen. Thuis maken wij natuurtafeltjes/seizoen hoekjes. Op deze manier staan wij stil bij de veranderingen van een jaar. Helaas zijn er bij ons in de buurt geen vrije scholen anders hadden wij onze meiden daar naar school laten gaan. Gelukkig hebben ze het hier in Breezand op de St.Jan ook helemaal naar hun zin ♡ Mooie kalender ♡

Reply
Linde 1 september 2017 - 11:20

Oh lijkt me handig en fijn om mee te leven met het ritme van het jaar. Als moeder van twee jongens en kleuterjuf zou ik de ideeen ook graag als inspiratie willen gebruiken

Reply
Wendy 1 september 2017 - 11:24

Wat leuk!! Ik ben net zo aan het begin van het nieuwe schooljaar op zoek naar een geschikte familieplanner en zie ineens je blog langskomen. Dat komt goed uit 🙂 heel herkenbaar wat je schrijft over de Vrije School. Kids hier gaan ook naar een ‘gewone school’ (bij gebrek aan keuze..) maar ik vind alle Vrije School gebruiken wél heel leuk, interessant en spreken me erg aan.
Dank je hiervoor. Ik ga ernaar kijken!! ??

Reply
marjolein 1 september 2017 - 11:35

Zo’n leuke familieplanner die niet enkel draait om alle ‘flessenek momenten’ maar over tijd nemen voor elkaar! Wij doen graag mee aan de wedstrijd en zijn benieuwd naar de mooie teksten!

Reply
Manon 1 september 2017 - 13:23

Na de kleuterschool moest mijn zoon van de Vrije School af ivm een verstandelijke beperking. Sindsdien probeer ik zelf zo goed mogelijk alle jaarfeesten bij te houden maar aangezien ik niet ben opgegroeid met de antroposofie is dat soms best even lastig. Deze kalender lijkt mij dus geweldig. Win ik hem, ben ik heel blij. Zo niet, dan koop ik hem volgende week zelf. Het lijkt mij een fijne hulp bij de jaarplanning hier in huis.

Reply
Laura 4 september 2017 - 13:13

Hoera Manon, je hebt gewonnen! Stuur je mij een mail met je adres? Dan komt ‘ie naar je toe!

Reply
Sharon 1 september 2017 - 16:24

Heel graag, gebruik hem graag als inspiratiebron voor mijn gezin en mijn gastkindjes! ? (Gastouderopvang Hip & Pep)

Reply
Anita Krielen 1 september 2017 - 17:42

Oh lijkt me erg handig! Mijn oudste van bijna vijf gaat naar de vrije school, maar ben er zelf niet mee opgegroeid. Zo’n kalender zou hier erg welkom zijn.

Reply
Karlijn Bannink 2 september 2017 - 21:02

Fijne recensie, ik twijfelde of er voldoende aandacht was voor de jaarfeesten of dat dat toch een beetje bijzaak was maar nu heb ik mijn antwoord!

Reply
Laura 3 september 2017 - 19:18

Ja, alle feesten staan er wel in met een uitleg. Als je daar nog meer over wil leren is het boek van Daan en Lisa echt een aanrader: http://www.lauraenjames.com/het-hele-jaar-feesten-review/

Reply
Irma 3 september 2017 - 05:25

Leven met het jaar zou ik graag willen doen met mijn iets oudere kinderen en mijn jongere oppaskinderen. De jaarfeesten en alles lijkt mij super om te kijken van hoe en wat en ook hoe de kleintjes dat vinden ?❤

Reply
Manon Berendse 4 september 2017 - 17:35

Dag Laura,

Wat leuk dat je een winactie organiseerde rondom De Familieplanner Leven met het Jaar. We zijn alweer bezig met de tweede editie (2018-2019), die groter en nog rijker gaat worden. Leuk als je ons project blijft volgen. Dat kan via http://www.inspiratievoorouders.wordpress.com. Daar vind je trouwens ook veel achtergrondinformatie over de jaarfeesten.

Hartelijke groet,

Manon Berendse
auteur Familieplanner Leven met het Jaar
FB: inspiratievoorouders

Reply
Laura 4 september 2017 - 17:45

Hi Manon, wat leuk om te horen. Veel succes met de voorbereiding en ben erg benieuwd naar de volgende editie!

Reply

Leave a Comment