Familieplanner Leven met het Jaar review

Ik ben niet opgegroeid met jaarfeesten. James & Luc gaan naar een gewone opvang. Maar ik vind alle Vrije School-rituelen en symboliek wél interessant.

Gelukkig zijn er steeds meer handvatten om zelf meer te leren over de feesten op de Vrije School. Bijvoorbeeld met het boek Het hele jaar feesten van Daan Rot en Lisa Wade. Van dezelfde uitgever Christofoor is er nu ook een handige Familieplanner: Leven met het Jaar.

Over Familieplanner Leven met het Jaar

Best bijzonder: dit is het eerste niet-boek van uitgeverij Christofoor. Maar net als al hun boeken zit er wel een mooie gedachte achter. Met deze familieplanner kun je echt leven met het jaar. En daarnaast kun je er ook al je praktische afspraken op kwijt.

Op iedere bladzijde zie je een week. De data zijn al ingevuld en ook bijzondere dagen zijn aangegeven. Niet alleen Kerst en Pasen, maar ook Duurzame Dinsdag en Sint-Jan.

Sint-Jan denk je misschien?

Wat vieren we dan? Nou ook dat wordt uitgelegd. Rond 24 juni worden vuren ontsoken om boze geesten te verdrijven en jezelf te louteren met een sprong over het vuur. Je kunt het vieren met een picknick in de natuur. Een buitenfeest is het, onder de blote hemel. Dus vlecht een bloemenkrans en deel je vuur.

Familieplanner Leven met het Jaar reviewHandig dus, om stap voor stap wat meer te leren over deze bijzondere dagen en rituelen. De pagina’s worden afgewisseld met quotes en mooie foto’s. Die zijn tijdloos. Je kunt ze ergens ophangen of gebruiken op je seizoenstafel, ook zo’n mooi Vrije Schoolgebruik.

Doe mij maar zo’n Familieplanner Leven met het Jaar

Dat kan natuurlijk! De kalender loopt tot eind juli 2018, dus je kunt er het hele schooljaar mee doen. De kalender kost € 14,95 en je bestelt ‘m via je lokale boekhandel, Bol.com of de webshop van Christofoor.

Ik verloot er ook één onder de lezers van mijn blog. Laat hieronder een reactie onder om mee te doen. Dat kan tot en met zondag 3 september. Maandag 4 september gaat ie op de post.

Deze winactie is afgelopen. Manon liet hieronder een reactie onder en heeft gewonnen.

Gepubliceerd op: 30 augustus 20170Categorieën: duurzame lifestyle, natuurlijk opvoeden0Tags: , 0