Villava – handgemaakt in Den Haag

Via Instagram ontdekte ik Villava. Wow, dit wil ik. Allemaal.

Babymutsjes van merinowol. Stoere broeken van eco linnen. Gebreide vestjes & rompers.

Verrassing: al dat moois wordt handgemaakt in Den Haag. Bij mij om de hoek zelfs. Ik kletste met Jenna, één van de oprichters.

Wow Jenna, wat maken jullie veel mooie dingen!

Jenna: ‘Dankjewel. Ik ben Villava gestart samen met Mirjam. We zijn allebei thuismama’s en leerden elkaar kennen via een speelgroep voor de kinderen. Mirjam heeft een achtergrond in kunst.’

‘Zelf heb ik Europese politiek gestudeerd… Iets heel anders dus. Maar ik ben opgegroeid in Finland en heb altijd zelf dingen gemaakt. We leren daar breien op school.’

En wat maken jullie precies?

Villava handgemaakt in Den HaagJenna: ‘Handgemaakte items voor baby’s en kinderen. Altijd van natuurlijke materialen, zoals eco linnen, wol en katoen. Ook upcyclen we kledingstukken voor Villava. Zo maken we one of a kind babybroekjes enpakjes van een oude blouse of trui.’

‘Het zijn essentials waar we onze eigen kinderen graag in kleden. Een vestje van wol bijvoorbeeld. Handig als bodywarmer in de lente of herfst. En als extra laagje in de winter.’

Handgemaakte tassel bonnet van katoen of merinowol

villava-handgemaakt-in-den-haag-3Jenna: ‘Één van onze signature items is de tassel bonnet. Dit lieve pixie mutsje beschermt je kleine tegen de wind én de zon. In de zomercollectie maken we ‘m van superzacht katoen, in de winter van merinowol.’

Knit to order

Alle items worden handgemaakt door Jenna en Mirjam. Als je bestelt, gaan zij aan de slag. De levertijd staat op de website. Jenna: ‘Mirjam is onze ster op de naaimachine en ik ga nergens heen zonder mijn breinaalden. Maar we kunnen het alletwee allebei.’

Wil jij ook zo’n mooi handgemaakt Villava item?

villava-handgemaakt-in-den-haag-2Doen! Via de Villava website kun je de kleding en mutsjes bestellen. Ik ben zelf gek op de warme kleuren zoals mustard en rust. Maar de dames hebben ook koele kleuren in het assortiment, denk aan pale lilac en smokey berry.

Ik mocht een paar items proberen en ik ben fan. Als Luc de tassel bonnet draagt krijgt hij nog meer aandacht van voorbijgangers dan normaal.

Maar ik ben niet alleen fan van de looks. Alle Villava kleding is ook praktisch en zit goed. De roestkleurige broek van James is perfect voor naar het strand. De pijpen zijn lekker lang. Ik rol ze nu nog op, maar daardoor kan hij de broek volgende zomer ook nog aan.

Trouwens…

Weet je wat Villava betekent? Wollig in het Fins. Poëzie, die Finse taal.

 

Gepubliceerd op: 4 september 20170Categorieën: duurzame kinderkleding, duurzame kleding0Tags: , , , , 0