Hoe krijg je vertrouwen in je eigen stijl – zelfs als je net ‘hoe draag je een culotte’ hebt gegoogled?

by Laura
Zo krijg je vertrouwen in je eigen stijl | www.lauraenjames.com

Een kledingkast met 33 kledingstukken. Zonder culotte of watermeloenprint.

Voor veel vrouwen onvoorstelbaar. Voor mij inmiddels zo normaal dat ik vergeet om updates te schrijven. Oeps.

Bij deze een verslag van de afgelopen maanden #project333 én tips waar iedereen wat aan heeft. Ook als je meer dan 33 kledingstukken in je kast hebt.

De winter door met 33 kledingstukken

Mijn wintergarderobe was fijn. En warm genoeg: Ondanks de uitblijvende lente ben ik niet bevroren. Ik had genoeg keus voor iedere gelegenheid, van kerstdiner tot nieuwjaarsduik.

Wel vielen de zolen van mijn vintage schoenen er wéér af, net als in de eerste maand. Op aanraden van mijn schoenmaker heb ik afscheid van de schoenen genomen. Soms heeft nóg een keer lijmen echt geen zin meer. Dag schoenen. Ook wel mooi eigenlijk, dat je je kleding draagt tot het versleten is. Op is op. Doe jij dat weleens?

Van winter naar lente-garderobe

De 3 maanden vlogen voorbij. Van 1 december tot 1 maart. Nou was het weer redelijk constant, dat maakte het makkelijk. Ik had geen sneeuwboots nodig en ook geen slippers. Vol enthousiasme heb ik op 1 maart weer een nieuwe selectie gemaakt voor de lente.

Nou ja, nieuw. Een groot deel van de winteritems mag blijven. Ik heb alleen wat zonnige accenten toegevoegd. Enkele nieuwe kledingstukken, maar vooral oude favorieten uit de doos die ik vorige zomer heb ingepakt. Leuk: shoppen in je eigen archief. Volgende week een overzicht van mijn lente-garderobe.

Wil jij ook een overzichtelijke kledingkast, met alleen maar items waar je blij van wordt? Nou, dat kan:

In 6 stappen minder miskopen én meer vertrouwen in je eigen kledingstijl

  1. Wat zijn je favoriete kledingstukken? Waarom laten ze jou stralen? Is het de kleur, de pasvorm of het materiaal? Dáár moet je meer van hebben.
  2. Welke kleuren passen bij jou? Laat een kleuradvies doen. Dit geeft je zelfvertrouwen, kun je eindelijk al dat zwart laten hangen. En: als je kleuren draagt die jou mooi staan, ben je nooit meer uit de mode.
  3. Wat is je budget? Durf te investeren in kwaliteit. Kijk eens naar de price per wear en investeer in een goede jas of mooie schoenen, niet in je twintigste zomerjurkje.
  4. Kan ik dit kledingstuk op minimaal 5 manieren combineren met items die ik al heb? Een broek waar je nieuwe schoenen, oorbellen en een trui bij nodig hebt past waarschijnlijk niet bij jouw stijl.
  5. Zou ik hier ook het volle pond voor betalen? Hij was maar 10 euro is geen goed argument om een nieuwe tas te kopen. Investeer in de sale in tijdloze items die bij jou passen, laat je niet verleiden tot miskopen door een lage prijs.
  6. Wacht 24 uur. Nog steeds verliefd? Dan is het waarschijnlijk een nieuwe favoriet. Ik ben de meeste kledingstukken dan al lang weer vergeten.

De smaak te pakken? Hier lees je hoe je een capsule collection samenstelt.

En als je durft lees je hier de regels van Project 333. Ter inspiratie: Dit was mijn herfstgarderobe en dit mijn wintergarderobe. Leuk als je ook meedoet. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en tips.

Beeld: www.lauraenjames.com

Related Articles

4 comments

Lidia 10 mei 2016 - 11:10

Leuk om weer te lezen! Ik ben in maart ook begonnen met een lente garderobe, maar ik vind het nog wel zoeken. Mijn items waren voor dit koude voorjaar denk ik toch nog wat te zomers;-) Maar het mag wel even tijd kosten van mezelf, zoiets moet je ook leren denk ik.. Leuk om jouw kleuren te zien ook en ja, ik ben dolblij dat ik zwart kan laten hangen!

Reply
Hoe voorkom je miskopen? | Laura en James 11 mei 2016 - 14:59

[…] met slechts 33 kledingstukken. Project 333 heet dat. En ik schreef al eerder blogposts over vertrouwen in je eigen stijl en het samenstellen van een capsule […]

Reply
Ellen 21 mei 2016 - 22:18

Wat een fijne site! Ik ben al de hele avond aan het lezen en enorm geïnspireerd geraakt. Ik koop elke maand wel een aantal items en dat loopt toch meer op qua kosten en ruimte in mijn kast dan ik telkens denk…

Weet jij een goede kledingadviseur welke ook kleuradvies geeft? Dat is wel wat voor mij om miskopen te voorkomen.

Groetjes Ellen

Reply
Laura 23 mei 2016 - 10:47

Hi Ellen, wat leuk om te horen, dankjewel. Ik geef zelf ook kleuradvies. Ik wil binnenkort een aantal dagen plannen waarop je langs kun komen voor advies. Dus hou de blog in de gaten! Veel succes met je kastmetamorfose, leuk!

Reply

Leave a Comment