Mijn ervaring met Project 333

by Laura en James
Laura en James project 333: 3 maanden met 33 kledingstukken. Overzicht van de maand september

Zo, de eerste maand zit erop. Op wat koudwatervrees en een paar kapotte schoenen na is het me 100% meegevallen. Prima te doen, zo’n capsule collection met 33 kledingstukken! En ook lekker overzichtelijk in m’n kast. Hierboven een overzicht van de maand september. Hieronder laat ik een aantal outfits zien en deel ik mijn ervaringen met Project 333. Alle losse outfits uit mijn capsule collection kun je zien op mijn Project 333 Pinterest board.

Zelf eens proberen? Doe mee aan mijn cursus: Capsule Wardrobe samenstellen in 30 dagen. Samen zorgen we ervoor dat je eindigt zo’n 30 kledingstukken in de kast en altijd wat om aan te trekken.

Laura en James project 333: 3 maanden met 33 kledingstukken. outfit van de maand septemberMijn ervaring met mijn capsule collection

Misschien had je het al gezien. September heeft 30 dagen en je ziet maar 25 outfits. Onder andere 1 en 2 september zitten er niet bij… Dat komt zo: Ik durfde niet te beginnen. M’n kast is ineens zoveel leger dan eerst. Wat als ik nu iets aandoe en het dan dit weekend in de was zit? Ook wil ik foto’s maken van alle items en het ziet er nu nog zo mooi uit. Uiteindelijk ga ik in m’n joggingbroek naar de kinderopvang om James te halen en te brengen. Gelukkig heb ik een hele mooie…

Op 3 september ga ik eindelijk van start. Ik werk bij 1 van mijn opdrachtgevers in Amsterdam en draag die dag 7 items. dat is ruim 20% van m’n kledingkast. Dat gaat hard!

Laura en James project 333: 3 maanden met 33 kledingstukken. outfit van de maand september Meer basics graag!

Vanaf nu gaat het prima. Al leer ik al snel wat dingen over items die ik mis in mijn capsule collection. Toen ik vroeger kleedgeld kreeg vond ik het al zonde om ze te kopen: basics. Ik snapte niet dat vriendinnen wel 10 zwarte shirtjes in hun kast hadden liggen. Maar goed, basics heb je wel nodig. De naam zegt het al: de basis van je garderobe. En onder die leuke bloementop draag ik graag nog een basic top. Volgende keer wat meer dan drie basic hemdjes en shirtjes selecteren?

project 333 capsule collection warme lente outfits september10Liever wat minder mooi…

Ik werk vaak vanuit huis en wil dan wat comfortabels aan. Een broek met een lekkere relaxte trui. Heb ik misschien teveel mooie dingen gekozen? Er ontbreken deze maand 5 items, waarvan ik er 4 in ‘thuispak’ heb gelopen en 1 in sportoutfit. De volgende keer dus wat meer aandacht voor ‘thuiswerkoutfits’. En waarom heb ik maar 1 sjaal gekozen? Ik draag deze bijna elke dag, dus wat variatie zou best fijn zijn.

Laura en James project 333: 3 maanden met 33 kledingstukken. outfit van de maand septemberTake care

Ik zorg beter voor m’n kleding. Vlekken behandel ik meteen, zodat ik niet 1 van m’n 33 items verlies. Ik kwam in die zin nog wel wat verrassingen tegen. Zo gingen m’n vintage bruine schoenen kapot op 26 september, zitten de knopen van m’n vest los en zit er een gat onder de oksel van de zijden vintage bloementop. De schoenen zijn gemaakt, de overige items krijgen in oktober extra aandacht. En er zijn 2 items waarvan ik de knopen wil veranderen, zodat ik ze vaker zal dragen.

capsule collection lentetype laura en james project 333Facts & figures over mijn eerste maand Project 333

 • Van de 33 items heb ik 7 kledingstukken nog niet gedragen in mijn eerste maand. Wow, best veel he?
 • Mijn favoriet is nummer 28, een mosgroen vest van ZARA. Deze droeg ik 14 keer, mede dankzij het feit dit item het goed doet als vest en als jas.
 • Daarna komt nummer 23, een cognackleurige sjaal, die ik 13 keer gedragen heb.
 • En er zijn 3 items die ik 10 keer gedragen heb: 5. basic witte Tencel top, 17. Reebok sneakers en 25. een okergele broek.
 • Ik had problemen met 5 items, van kapotte schoen, tot gat in het kledingstuk.
 • Er zijn 2 items waar ik andere knopen op wil zetten: vest nummer 1 en blouse nummer 19.
 • Per dag droeg ik maximaal 7 items, dat deed ik 6 keer in september. Het minimum was 3 items, dat gebeurde 1 keer. Gemiddeld droeg ik 5,2 items per dag.
 • Ik droeg 22 keer een broek, 3 keer een jurk en geen enkele keer een rok. Dat komt mede door het lekkere weer: Ik hou niet van blote benen, dus bewaar mijn rokjes en jurkjes totdat ik er een maillot onder kan dragen.
 • Al voordat ik begon stonden er een aantal items op mijn wishlist. En deze maand ben ik er nog meer van overtuigd dat deze kledingstukken nog missen in mijn garderobe: Een bruine winterlaars, neutrale sneakers in groen of bruin, een wolzijden hemdje, een cognackleurig vest en een warme winterjas.

Ik ben blij dat ik aan Project 333 begonnen ben. Het geeft rust om uit slechts 33 items te kiezen. Het is fijn om je gewassen kleding niet in de kast te hoeven proppen. En ik heb meer aandacht voor de items die ik draag. Ik ben wel benieuwd hoe het is als het kouder wordt!

Ook aan de slag? Doe mee aan mijn cursus: Capsule Wardrobe samenstellen in 30 dagen. Samen zorgen we ervoor dat je eindigt met 30 kledingstukken in de kast en altijd wat om aan te trekken.

Related Articles

11 comments

Monique 13 oktober 2015 - 09:51

Super en daarvoor dank voor het delen!!! Ik ben al een tijdje bezig met het uitdunnen van mijn kast, maar dit vind ik een veel leukere uitdaging.

Reply
Laura 13 oktober 2015 - 11:44

Probeer het zeker Monique, het is echt heel leuk en ook best lekker om slechts 33 items in je kast te hebben. Benieuwd naar jouw ervaringen!

Reply
Vlijtig Liesje 13 oktober 2015 - 11:43

Wat fijn dat je merkt dat het goed loopt! Ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

Reply
Laura 13 oktober 2015 - 11:45

Dank voor je reactie, leuk!

Reply
roos 15 oktober 2015 - 13:21

wat een goed initiatief, ben druk aan het lezen, nu nog uit gaan voeren

Reply
Laura 20 oktober 2015 - 14:58

Leuk om te lezen Roos, laat je het weten als je ook zoiets gaat doen? Ben benieuwd hoe het je vergaat!

Reply
Debbie 19 oktober 2015 - 11:29

Bedankt voor het delen. Als je veel kleding hebt zou je misschien eerdere maand 33 andere kledingstukken kunnen kiezen? Is wel een idee om mijn strijkberg onder controle te houden 😛

Reply
Laura 20 oktober 2015 - 14:58

Haha, ja dat kan vast ook 😛 Maar dan moet je eens in de maand wel alle stukken strijken he 😉 Trouwens, ik strijk bijna niets, dat scheelt tijd en energie.

Reply
Mijn herfst capsule collection | Laura en James 2 november 2015 - 12:13

[…] maand is nummer 23 – de cognackleurig sjaal. Die droeg ik maar liefst 20 keer. Zoals ik in mijn blog over de eerste maand al schreef: volgende keer meer sjaals […]

Reply
Hoera! 91 dagen met 33 kledingstukken | Laura en James 20 december 2015 - 21:22

[…] had ik geselecteerd voor mijn eerste 3 maanden Project 333. Hier lees je mijn ervaring met maand 1 en maand 2 van Project 333. En tot slot: Alle losse outfits uit mijn capsule collection kun je zien […]

Reply
H* 26 januari 2017 - 13:38

Ik houd van cijfers, dus wat leuk dat je het op deze manier op een rijtje hebt gezet.

Reply

Leave a Comment