Mijn ervaring met Project 333

Zo, de eerste maand zit erop. Op wat koudwatervrees en een paar kapotte schoenen na is het me 100% meegevallen. Prima te doen, zo’n capsule collection met 33 kledingstukken! En ook lekker overzichtelijk in m’n kast. Hierboven een overzicht van de maand september. Hieronder laat ik een aantal outfits zien en deel ik mijn ervaringen met Project 333. Alle losse outfits uit mijn capsule collection kun je zien op mijn Project 333 Pinterest board.

Zelf eens proberen? Doe mee aan mijn cursus: Capsule Wardrobe samenstellen in 30 dagen. Samen zorgen we ervoor dat je eindigt zo’n 30 kledingstukken in de kast en altijd wat om aan te trekken.

Laura en James project 333: 3 maanden met 33 kledingstukken. outfit van de maand septemberMijn ervaring met mijn capsule collection

Misschien had je het al gezien. September heeft 30 dagen en je ziet maar 25 outfits. Onder andere 1 en 2 september zitten er niet bij… Dat komt zo: Ik durfde niet te beginnen. M’n kast is ineens zoveel leger dan eerst. Wat als ik nu iets aandoe en het dan dit weekend in de was zit? Ook wil ik foto’s maken van alle items en het ziet er nu nog zo mooi uit. Uiteindelijk ga ik in m’n joggingbroek naar de kinderopvang om James te halen en te brengen. Gelukkig heb ik een hele mooie…

Op 3 september ga ik eindelijk van start. Ik werk bij 1 van mijn opdrachtgevers in Amsterdam en draag die dag 7 items. dat is ruim 20% van m’n kledingkast. Dat gaat hard!

Laura en James project 333: 3 maanden met 33 kledingstukken. outfit van de maand september Meer basics graag!

Vanaf nu gaat het prima. Al leer ik al snel wat dingen over items die ik mis in mijn capsule collection. Toen ik vroeger kleedgeld kreeg vond ik het al zonde om ze te kopen: basics. Ik snapte niet dat vriendinnen wel 10 zwarte shirtjes in hun kast hadden liggen. Maar goed, basics heb je wel nodig. De naam zegt het al: de basis van je garderobe. En onder die leuke bloementop draag ik graag nog een basic top. Volgende keer wat meer dan drie basic hemdjes en shirtjes selecteren?

project 333 capsule collection warme lente outfits september10Liever wat minder mooi…

Ik werk vaak vanuit huis en wil dan wat comfortabels aan. Een broek met een lekkere relaxte trui. Heb ik misschien teveel mooie dingen gekozen? Er ontbreken deze maand 5 items, waarvan ik er 4 in ‘thuispak’ heb gelopen en 1 in sportoutfit. De volgende keer dus wat meer aandacht voor ‘thuiswerkoutfits’. En waarom heb ik maar 1 sjaal gekozen? Ik draag deze bijna elke dag, dus wat variatie zou best fijn zijn.

Laura en James project 333: 3 maanden met 33 kledingstukken. outfit van de maand septemberTake care

Ik zorg beter voor m’n kleding. Vlekken behandel ik meteen, zodat ik niet 1 van m’n 33 items verlies. Ik kwam in die zin nog wel wat verrassingen tegen. Zo gingen m’n vintage bruine schoenen kapot op 26 september, zitten de knopen van m’n vest los en zit er een gat onder de oksel van de zijden vintage bloementop. De schoenen zijn gemaakt, de overige items krijgen in oktober extra aandacht. En er zijn 2 items waarvan ik de knopen wil veranderen, zodat ik ze vaker zal dragen.

capsule collection lentetype laura en james project 333Facts & figures over mijn eerste maand Project 333

 • Van de 33 items heb ik 7 kledingstukken nog niet gedragen in mijn eerste maand. Wow, best veel he?
 • Mijn favoriet is nummer 28, een mosgroen vest van ZARA. Deze droeg ik 14 keer, mede dankzij het feit dit item het goed doet als vest en als jas.
 • Daarna komt nummer 23, een cognackleurige sjaal, die ik 13 keer gedragen heb.
 • En er zijn 3 items die ik 10 keer gedragen heb: 5. basic witte Tencel top, 17. Reebok sneakers en 25. een okergele broek.
 • Ik had problemen met 5 items, van kapotte schoen, tot gat in het kledingstuk.
 • Er zijn 2 items waar ik andere knopen op wil zetten: vest nummer 1 en blouse nummer 19.
 • Per dag droeg ik maximaal 7 items, dat deed ik 6 keer in september. Het minimum was 3 items, dat gebeurde 1 keer. Gemiddeld droeg ik 5,2 items per dag.
 • Ik droeg 22 keer een broek, 3 keer een jurk en geen enkele keer een rok. Dat komt mede door het lekkere weer: Ik hou niet van blote benen, dus bewaar mijn rokjes en jurkjes totdat ik er een maillot onder kan dragen.
 • Al voordat ik begon stonden er een aantal items op mijn wishlist. En deze maand ben ik er nog meer van overtuigd dat deze kledingstukken nog missen in mijn garderobe: Een bruine winterlaars, neutrale sneakers in groen of bruin, een wolzijden hemdje, een cognackleurig vest en een warme winterjas.

Ik ben blij dat ik aan Project 333 begonnen ben. Het geeft rust om uit slechts 33 items te kiezen. Het is fijn om je gewassen kleding niet in de kast te hoeven proppen. En ik heb meer aandacht voor de items die ik draag. Ik ben wel benieuwd hoe het is als het kouder wordt!

Ook aan de slag? Doe mee aan mijn cursus: Capsule Wardrobe samenstellen in 30 dagen. Samen zorgen we ervoor dat je eindigt met 30 kledingstukken in de kast en altijd wat om aan te trekken.