Schoonmaken met grapefruit en mandarijntjes

Ok, ik geef het toe. Deze blog schrijf ik niet omdat ik zo van schoonmaken houd. Maar de natuurlijke schoonmaakmiddelen van Method verzachten de pijn wel een beetje. Ze zien er prachtig uit en ruiken heerlijk. Mijn favorieten? Roze grapefruit handzeep en clementine afwasmiddel.

People against dirty ofwel poetsen met pret. Dat is Method. Een intitiatief van de Amerikaanse vrienden Eric, die zich afvroeg waarom schoonmaakspullen per definitie slecht ontworpen verpakkingen hebben, en Adam, die droomt van groene reinigingsmiddelen die écht werken en lekker ruiken. Het resultaat? Mooie flessen in heerlijke geuren en alle kleuren van de regenboog. Als je niet zo van frisse, lichtzoete citrusgeuren houdt, kun je namelijk ook kiezen voor lavendel, munt/eucalyptus en appelboomgaard. Tot zover kan ik maar 1 nadeel bedenken: dat niet de hele collectie van Method in Nederland te koop is. Kom maar door met dat wasmiddel en limited edition handzeep in de geur vijg rabarber!

natuurlijke-schoonmaakmiddelen-methodZijn natuurlijke schoonmaakmiddelen van Method duurzaam?

Voor Method telt niet alleen uiterlijk. Ook de binnenkant telt. Method is Cradle to Cradle-gecertificeerd, dat betekent dat de gebruikte materialen na gebruik nuttig inzetbaar zijn in een ander product. Zo zijn de flessen van 100% gerecycled plastic, wat na gebruik weer gerecycled kan worden. En alle schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar.

Wat zijn de ingrediënten van Method?

Op de website kun je precies nalezen wat er in jouw poetsspullen zit. En ook wat niet, er is een uitgebreide lijst met veelgestelde vrage over de ingrediënten. Zo gebruikt Method geen flataten, chloorbleekmiddel en parabenen. Daarnaast zijn alle producten vegan en dus vrij van dierlijke ingrediënten. Fijn! Method gebruikt wel palmolie, maar uitsluitend wanneer deze op een verantwoorde manier gewonnen is. En sommige producten bevatten een kleine hoeveelheid SLS. Dus als je deze stof wil vermijden, check dan de ingrediënten.

Je koopt de schoonmaakmiddelen van Method bij Albert Heijn.

Beeld: 1. www.lauraenjames.com // 2. Method
Gepubliceerd op: 24 juni 20150Categorieën: duurzame lifestyle0