Tonki – je foto op karton

Ik laat regelmatig foto’s afdrukken. Gewoon, omdat een herinnering bewaren fijn is, maar hem af en toe in huis tegenkomen nog fijner. Toen ik op Facebook Tonki tegenkwam, was dat een goed excuus om 1 van de prachtige beelden gefotografeerd door Hanke Arkenbout af te laten drukken.

Ik bestelde mijn favoriet via de website en enkele dagen later werd er een pakketje bezorgd. Een plat pakketje wel te verstaan, waardoor er ruimte en zo ook brandstof wordt bespaard tijdens de verzending. Tonki is een afdruk van je foto plus lijst in één. Je moet even aan de slag met je origami skills, maar binnen enkele minuten verandert je platte pakketje in een 3D kunstwerk. De foto, lijst en verpakking zijn van 100% gerecycled karton, dus als je uitgekeken bent kan het geheel bij het oud papier.

Tip: Inspiratie opdoen voor jouw eigen Tonki? Check de hashtag #tonki op Instagram.

tonki foto op karton stappenDe Tonki’s worden nu nog in Italië geprint, waar het concept ook vandaan komt. Op termijn zullen de producten voor de Nederlandse markt lokaal geprint gaan worden. Bijzonder verrast was ik door het duidelijke beeld. Er ‘schijnt’ geen karton doorheen, zoals dit bijvoorbeeld bij foto’s op hout wel het geval is. Wat op de orginele foto wit is, wordt ook wit op karton. De gebruikte inkten zijn ‘eco-solvent’. Dat betekent minder giftige bestanddelen + er zijn minder chemicaliën nodig om te printkoppen te reinigen.

Je bestelt jouw foto op karton via de website van Tonki.

Gepubliceerd op: 12 juni 20150Categorieën: duurzame lifestyle0