Wintervachtjas: jas van wollen dekens

In september 2013 kwam WINTERVACHT voorbij op de blog van Flow Magazine. Zo’n jas van wollen dekens moest ik hebben! Dus ik kocht op de site bovenstaand exemplaar. Anderhalf jaar verder draag ik de jas nog steeds met veel plezier. Sterker nog: bijna dagelijks krijg ik complimenten als ik ‘m draag. Van oudere dames –ik sliep vroeger onder précies zo’n deken, tot zakenmannen in pak –ik zeg dit normaal nooit, maar wat een gave kleurrijke jas heb je aan! 

Als je liever wat minder opvalt dan kan dat ook: iedere jas is uniek, van retroprint tot pastelroze. De jassen worden met de hand in Nederland gemaakt door Yoni van Oorsouw en Manon van Hoeckel. Ze gebruiken voor WINTERVACHT alleen tweedehands materialen, die de tand des tijds prima doorstaan. Jassen van Nederlandse wollen dekens en topjes + broekjes van vintage gordijnen. De stoffen worden zorgvuldig geselecteerd, gewasen en gestreken. Daarna worden ze omgetoverd tot unieke kledingstukken.

Tip: Deze jas van wollen dekens doet het goed als positiejas. Goed excuus dus, om er gewoon 1 te kopen als je zwanger bent. Met de bijbehorende speld kun je de jas ook om je buik dicht maken. En als je het, net als ik tijdens mijn zwangerschap, steeds heel warm hebt: Open is ‘ie ook leuk!

wintervachtjas-jas-van-oude-dekens-2 wintervachtjas-jas-van-oude-dekens-2 wintervachtjas-jas-van-oude-dekens-2 wintervachtjas-jas-van-oude-dekens-2

Gepubliceerd op: 25 april 2015Categorieën: duurzame dameskleding, duurzame kledingTags: