Bamboe tandenborstel van Humble Brush

Weet jij hoeveel tandenborstels je gebruikt in je leven? Gemiddeld zo’n 157! Iets wat je dagelijks gebruikt mag er best leuk uit zien. Maak kennis met de bamboe tandenborstel van Humble Brush. Hiermee poets je je eigen tanden én die van je kinderen stralend schoon. Voor kinderen is er namelijk ook een mini Humble Brush.

Koop en doneer een tandenborstel

Voor iedere verkochte tandenborstel doneert het merk een tandenborstel aan mensen in nood. Dat klinkt wellicht als overbodige luxe voor mensen die leven in armoede. Maar een gezond gebit en de juiste voeding leiden tot een sterk, gezond lichaam en daarmee een grotere kans op werk.

Mijn ervaring met de Humble Brush

Ik gebruik de Humble Brush nu een week. De tandenborstel reinigt goed. Bamboe voelt prettiger in je mond dan plastic. Ik gebruik normaal een medium borstel, de haren van de Humble Brush zijn soft. Dat is even wennen, maar niet vervelend. Voor James heb ik de Humble Brush nog niet kunnen gebruiken, omdat hij nog geen tanden heeft 😉

duurzame-tandenborstel-van-bamboe-humble-brushIs de Humble Brush duurzaam?

Het handvat wordt met de hand gemaakt van 100% afbreekbaar bamboe. Bamboe is het snelst groeiende materiaal op aarde en er zijn geen pesticiden en andere hulpmiddelen nodig tijdens het kweken. Niet onbelangrijk: De gebruikte bamboe is ‘panda friendly’, omdat ze een andere bamboe gebruiken dan de panda’s graag eten.

De zachte haren zijn gemaakt van nylon zonder BPA. Dat is niet afbreekbaar, maar wel gemakkelijk composteerbaar. Humble Brush heeft gekozen voor nylon, omdat er geen vervangend alternatief is met een levensduur van 3 maanden. De tandenborstel wordt geleverd in een verpaking van plantaardig & gerecycled materiaal. Niet onbelangrijk: De Humble Brush gaat even lang mee als een conventionele plastic tandenborstel.

Waar koop ik een Humble Brush?

Wil jij ook zo’n mooie duurzame tandenborstel van bamboe? Op de website van Humble Brush vind je de verkooppunten, o.a. bij Charlie + Mary in Amsterdam. Je kunt ze ook kopen in de webshop van Humble Brush zelf. De tandenborstel voor volwassenen en de kindertandenborstel kosten beide € 3,89 en zijn verkrijgbaar in wit, geel, paars, blauw en zwart (alleen volwassenen).

Beeld: 1. www.lauraenjames.com | 2. Humble Brush
Gepubliceerd op: 8 april 2015Categorieën: natuurlijke verzorgingTags: , ,