De balans tussen okergeel en lila (podcast)

Okergeel staat voor wijsheid, geloven in overvloed en ruimdenkend leven. Om in balans te blijven is lila een belangrijke kleur, deze kleur durft te dromen. De balans tussen okergeel en lila gaat over leven vanuit je hoofd en vertrouwen op je kennis OF leven vanuit je gevoel en vertrouwen op je intuïtie.

De kracht van weten wie je bent

In deze podcast-aflevering spreek ik met Lenneke Manschot. Zij deed de Persoonlijke Kracht test en de kleur die het sterkst bij haar aanwezig is, is okergeel. In de aflevering vertelt ze open over hoe therapie haar geholpen heeft om te weten wie ze is. En hoe ze oefent met keuzes maken op basis van haar gevoel, wat weer mooi past bij haar balanskleur lila.

Beide kleuren heeft ze in zich

Haar okergeel is sterk ontwikkeld, het lila kan ze inzetten om haar balans te bewaken. Immers: als je heel hard nadenkt over een keuze, helpt nóg meer nadenken niet altijd. Dan kan het waardevol zijn om er vanuit je inuïtie, je gevoel naar te kijken.

Denken voordat je doet

In de podcast bespreken we:

  • Vertrouwen op je kennis, dat past bij okergeel en werkt goed voor Lenneke: ‘Denken voordat je doet.’
  • Hoe een negatieve opmerking jaren bij je blijft en nu nog invloed heeft op wat je draagt
  • Dat okergeel als thuis voelt voor Lenneke
  • Interviews geeft ze voor haar okergele muur, dat voelt energiek en alert, niet voor haar rustgevende groene muur
  • Waarom therapie het mooiste cadeau is dat je jezelf kunt geven
  • Waarom Lenneke het belangrijk vindt om veel aan de wereld te geven: ‘Als je het beter hebt dan anderen, bouw je een langere tafel in plaats van een hoger hek.’
  • Dat manifesteren Lenneke giftig maakt en ze soms worstelt met de term spiritualiteit
  • Hoe ze oefent met haar intuïtie en keuzes maken op gevoel
  • Dat ze als kind en tot voor kort niet durfde te dromen, iets waar lila haar bij kan helpen
  • Haar belofte aan zichzelf: ‘Ik blijf altijd dicht bij mezelf.’

De balans tussen okergeel en lila behouden

De balans tussen hoofd en inuïtie, kennis en gevoel is een belangrijk thema. Okergeel komt uit het element aarde. Als ze dit wil versterken kan een wandeling goed werken: met je voeten op de grond. Lila is luchtiger. Een ademhalingsoefening om je hoofd wat losser te maken helpt om dichter bij je gevoel te komen.

Goed om te weten

Lenneke heeft de Persoonlijke Kracht test gedaan. Hieruit komen 10 kleuren, die inzicht geven in wie jij bent, wat je goed kunt, wat je valkuilen zijn, wat geluk en succes voor jou is én hoe je jouw balans kunt bewaken. Okergeel en lila zijn de belangrijkste kleuren uit de uitslag, maar ook de andere kleuren hebben invloed op hoe je fijn en ontspannen kunt leven.

In het geval van Lenneke is er ook veel roze te zien in haar identiteit (links), dat betekent dat liefde en zorgzaamheid belangrijke thema’s zijn voor haar. En in de verlangens (rechts) zit opvallend veel oranje, dat betekent spelen en plezier hebben haar doel is. Het kan dus zijn dat jouw belangrijkste kleuren ook okergeel en lila zijn, maar dat je van andere dingen gelukkig wordt, omdat de overige 8 kleuren bij jou heel anders zijn.

Wil je jouw eigen handleiding in 10 kleuren ontdekken?

Dat kan! In mijn nieuwe programma Dit ben ik, 10 kleuren voor meer rust en plezier doe je zelf een test en duiken we samen stap voor stap in jouw kleuren. >> Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden

Meer weten over Lenneke?

Snap ik! Ze is de eerlijkste en overtuigendste copywriter die ik ken.
>> Volg @freelennse op Instagram
>> Bekijk haar website www.freelennse.nl

23 januari start haar cursus Copy School, waarmee je in 8 uur leert copy te schrijven die verkoopt. Ik volgde ‘m eerder en ben erg blij met alle waardevolle kennis (okergeel hé) die in de cursus zit!
>> Met de code laura25 krijg je 25 euro korting op Copy School

Gepubliceerd op: 18 januari 20230Categorieën: betekenis kleur, dit ben ik ook, podcast0