Mijn ervaring met The Green Happiness – week 3

Ken je dat? Dat je ergens veel tijd en moeite instopt. En dat het totaal niet oplevert wat je had gehoopt?

Dat had ik deze week met The Green Happiness.

Mijn ervaring met your 50 days of green happiness french coconut kissMijn ervaring met The Green Happiness – week 3

Moe
Oh wat was ik moe! Moe, moe, moe. En ik deed zo m’n best. En volgde braaf alle aanwijzingen uit het boek. Pff, niet zo motiverend.

Facebook support
Maar gelukkig ontdekte ik deze week ook de Your 50 days of green happiness Facebookgroep. Of groepen eigenlijk. Wat handig! En wat dom dat ik daar niet eerder naar gezocht had. In de algemene groep delen deelnemers tips, successen en vragen. Iedereen is behulpzaam, een fijne sfeer. Bleek dat meer mensen hier last van hadden in week 3. Kijk, dat scheelt toch, als je niet de enige bent. En ik was ook niet de enige waarbij de bietenburgers uit elkaar vielen. De gouden tip? Voeg wat boekweitmeel toe. Er zijn trouwens ook aparte Facebookgroepen per startweek. Typ in de Facebookzoekbalk Your 50 days of green happiness + jouw startdatum in en tadaaa!

Beloning
Ok, ok. Het was niet alleen ellende deze week. Ik zie wel degelijk verschil. Mijn lijf verandert. En lekker in mijn vel was één van mijn voornemens voor 2016. Dat lijkt dus goed te komen.

Groen, groente, groenst
Ik dacht dat we al veel groente aten. Maar dat kan dus veel beter. En dat voelt lekker in m’n lijf. Al was ik moe deze week, ik had geen buikpijn en een goede stoelgang. Dus bij meer groente voel ik me goed. Mee doorgaan dus. Sinds ik meedoe aan Your 50 days of green happiness eet ik ook veel meer kokos. Eerst wist ik niet eens waar de kokosmelk stond. Bij de Aziatische gerechten in de supermarkt dus. Een welkome aanvulling. En verrassend: niet alles smaakt naar bounties als je er kokos bij doet. Mocht je daar bang voor zijn.

Mijn ervaring met your 50 days of green happiness chocolate dream pancakesMijn favorieten van Your 50 Days of Green Happiness – week 3

Net als vorige week: mijn favorieten op een rij. Ook voor mezelf, zodat ik ze na 50 dagen niet vergeet, maar kan opnemen in mijn ‘recepten repertoire’.

  • Chocolate dream pancakes (p. 104). Ja dat is net zo lekker als het klinkt, zie de foto hierboven. Kost wel wat tijd en flink wat afwas, maar de moeite waard in het weekend.
  • Jammie: de French coconut kiss (p. 108). Een wentelteefje zonder zuivel of ei. En toch lekker romig. Die moet ik onthouden.
  • De smoothie Purple Kick-off met spinazie (p. 111). Ik was altijd een beetje bang voor groene smoothies. Maar ik vind ze heerlijk. En makkelijk! Ook een goede manier om James -nog meer- groente te laten eten.
  • Oats at ik al regelmatig, maar ik ontdek steeds meer variaties in mijn repertoire. Warm, koud, uit de oven. Zoals die met banaan en rozijnen (p. 107).
  • Curry maak ik nooit. We houden niet van pittig eten en bepaalde curry-ingrediënten als gember en koriander. Maar ik volg deze week braaf het programma en ik maakte dus ook de Zoete Curry (p. 115). Lekker! Ik gebruikte de Fair Trade groene curry pasta. Lekker veel groente en door de kokosmelk zacht van smaak. Niet officieel Green Happiness-proof, maar voor Jeroen serveerde ik er een naanbrood bij. En ik strooide er wat ongebrande nootjes overheen voor de bite.
  • Ook de Pesto risotto (p. 107) was lekker. Goed idee om linzen toe te voegen aan de risotto voor extra voedingswaarde. Eerlijk? Ik heb ook hier een beetje gesmokkeld door wat cashewnoten en parmezaanse kaas aan de pesto toe te voegen.

Zo ga ik het volgende week doen:

  • Grotendeels ga ik zo verder. Het lijkt erop alsof ik niet enige was met een energiedip. Dit kan ook komen omdat je lichaam afvalstoffen gaat afvoeren. Buiten de moeheid voelt m’n lichaam wel ‘lekkerder’.
  • Als ik smokkel, bijvoorbeeld door nootjes of wat kaas toe te voegen, dan doe ik dit in de avond. Alle ingrediënten die The Green Happiness vermijdt, kosten veel energie om te verteren. Dat zorgt voor die bekende middagdip. Dus als ik afwijk van het programma, dan liever in de avond.
Beeld: 1. Groene smoothie met spinazie 2. French coconut kiss 3. Chocolate dream pancake. Recepten van The Green Happiness, foto’s door www.lauraenjames.com