Voordelen van geitenmelk

Hmm, lekker! Melk!

James is onverzadigbaar als het om melk gaat. Dat begon in de kraamtijd en dat geldt nu nog steeds.

Maar helaas is hij ook makkelijk verkouden en slijmerig, zeker in de wintermaanden. En de gewone zuivelproducten uit de supermarkt helpen daar niet bij.

NANNYcare geitenmelk ervaringTest, test: NANNYcare geitenmelk

James groeit waar je bij staat. Hij heeft niet voor niets zoveel honger.

Ik geef hem gevarieerde voeding en zocht een alternatief voor de gewone koemelk. Van geitenkaas en -yoghurt smult hij gelukkig ook. En hij wordt er een stuk minder slijmerig van. Maar melk had ik nog nooit geprobeerd.

Van NANNYcare mocht ik een verpakking peutermelk proberen. Deze geitenmelk is speciaal afgestemd op de voedingsbehoeften van kinderen van 1 tot 3 jaar.

Je maakt de melk net als flesvoeding: met warm water en afgestreken schepjes poedermelk. Even schudden, laten afkoelen en klaar. De melk ruikt lekker zoet.

James kijkt blij als hij de beker melk ziet: Hmm, lekker! Melk! Hij grijpt de beker en giet ‘m in één keer naar binnen. Goedgekeurd.

NANNYcare geitenmelk ervaringWat zijn de voordelen van geitenmelk?

Geitenmelk heeft een andere samenstelling dan koemelk. Dat heeft verschillende voordelen:

  • Er zitten andere eiwitten in en de vetbolletjes zijn een kwart kleiner dan in koemelk. Hierdoor lijkt geitenmelk meer op moedermelk dan koemelk. Dit kan verklaren waarom kinderen die het niet goed doen op koemelk, vaak geen last hebben van geitenmelk.
  • Het smaakt zacht en romig.
  • Het is minder slijmvormend.

NANNYcare geitenmelk ervaringOver NANNYcare geitenmelk

NANNYcare bestaat al meer dan 30 jaar. Ze verkopen zuigelingenmelk, opvolgmelk en peutermelk gemaakt van geitenmelk.

NANNYcare kiest daarbij voor melk van Nieuw Zeelandse geiten.

Lekker duurzaam Laura, helemaal van de andere kant van de wereld

Daar heb je een punt.

Maar dat doet NANNYcare niet voor niks: de samenstelling van Nieuw-Zeelandse melk is verfijnder dan die uit andere landen. Zo zijn de vetbolletjes nog kleiner.

De melk is niet biologisch, maar door de strenge Nieuw-Zeelandse kwaliteitseisen wel vrij van chemicaliën en andere schadelijke stoffen. Er is bijvoorbeeld een verbod op hormonen voor groei en stimulering van melkproductie.

Daarbij leven de Nieuw-Zeelandse geiten een fijn leven. De boerderijen zijn klein en de stallen ruim. De geiten smullen van vers voer, zoals gras, cichorei, klaver en alfalfa. Al dat eten wordt door de boeren zelf verbouwd.

Geen goedkope vulmiddelen

NANNYcare maakt meer bewuste keuzes: zo zit er geen maltodextrine of glucosesiroop in.

Europese regelgeving verplicht het toevoegen van extra koolhydraten aan flesvoeding. Veel merken kiezen voor een goedkope oplossing als maltodextrine of glucosesiroop. Maar deze stoffen hebben geen voedingswaarde en worden door meteen omgezet in suiker.

NANNYcare kiest bewust voor het duurdere lactose, omdat dit beter is voor de energiebehoefte van jonge kinderen.

Waar koop ik deze geitenmelk?

Via de website kun je NANNYcare geitenmelk verkooppunten vinden. Maar je kunt het ook via de NANYcare website bestellen. Vandaag voor 15:00 besteld, is morgen in huis.

NANNYcare op de Negenmaandenbeurs

Je kunt ook kennismaken met NANNYcare tijdens de Negenmaandenbeurs. Je vindt ze op stand 08.PB11 tussen een heleboel andere leuke duurzame merken.

 

deze blogpost is een samenwerking met NANNYcare – lees mijn disclaimer

 

 

 

 

 

Gepubliceerd op: 21 februari 20170Categorieën: biologisch eten0Tags: , , , 0