The Green Happiness winterboek tips – week 4

Deze week viel een beetje raar als je meteen met het boek bent begonnen: zo rond Kerst en Oud en Nieuw. Veel mensen van de 5 en 12 decembergroep zijn tijdelijk gestopt en op 2 januari weer begonnen.

Ik zal de blog daarom later nog aanvullen met meer tips!

Net als tijdens mijn eerdere TGH-ervaringen verzamel ik alle tips per week in blogposts. Ik werk deze blog gedurende de week bij – work in progress dus. Heb je tips? Laat ze in de comments achter, dan zet ik ze erbij.

Tips The Green Happiness winterboek – week 4

DAG 22

Aziatisch stamppotje – ik ben geen fan van pittig eten én van koriander. Dus de peper en koriander liet ik gewoon weg. Lekker met de cashewnoten.

Niet iedereen was fan: sommigen voegden juist extra kruiden toe voor wat extra pit.

Banana bread – bananenbrood is één van de grootste successen hier in huis. Ik maak zelf ook graag het bananenbrood van Lisa Goes Vegan. Lekker luchtig en nog nooit mislukt.

DAG 26

Sushi burgers – wij aten dit op een dag dat het heel koud was. Zoete aardappel en paddenstoelen zijn dan lekkerder voor je lijf dan komkommer en avocado, mijn standaard sushi ingrediënten. Ik heb er trouwens weer lazy sushi van gemaakt, zie foto. Gewoon alles in een bord. Smaakt hetzelfde en een stuk sneller klaar.

Op de foto op pagina 358 lijkt er trouwens ook avocado tussen te zitten, maar die staat niet in de ingrediëntenlijst. Lijkt me wel lekker erbij, dus als je dat wil moet je die even extra inslaan.

DAG 27

Blue chia pudding – ik weet van de vorige boeken dat niet iedereen van de chia pudding-structuur houdt. Ik vind het wel lekker 🙂 Om ‘m wat romiger te maken, gebruikte ik een blikje kokosmelk in plaats van rijst-kokosmelk.

Als je niet van het drillerige houdt, kun je ook een havermout maken. Overnight oats, dan maak je ‘m de avond van tevoren. Of warm. Ook erg lekker met speculaaskruiden, blauwe bessen en bramen!

Dadel bonbons – zo simpel en toch zo lekker. Ook heel lekker: de chocolade smelten, je dadels hierin dopen en laten drogen. Maak gelijk maar een voorraadje, deze zijn niet te weerstaan!

Mijn ervaring met The Green Happiness winterboek – week 4

Niet helemaal volgens het boekje
We waren een deel van week 4 op vakantie. Daarom heb ik niet alles gevolgd.

Vooral fan van de ontbijtjes en de snacks
Ons avondeten was eigenlijk altijd al best Green Happiness proof. Maar ik vind het fijn dat ik weer wat nieuwe variaties voor ontbijt en snacks kan toevoegen.

The Green Happiness winterboek tips week 4 chia puddingMijn favorieten van The Green Happiness winterboek – week 4

  • We love Banana Bread (p. 343) – bananenbrood is altijd een goed idee. En daar denkt iedereen in het gezin hetzelfde over. Ik word er ook steeds sneller in, waardoor het bijna geen tijd meer kost. Dit recept is wat luchtiger dan veel bananenbroden door de baking soda + appelciderazijn truc. Een ander favoriet recept voor bananenbrood is het Fluffy Banana Bread van Lisa Goes Vegan.
  • Sushi burgers (p. 359) – voor de winter is een warme sushi erg lekker. Ik maakte er geen burgers van, maar een soort salade. Erg lekker met de zoete aardappel en paddenstoelen.
  • Blue Chia Pudding (p. 360) – lekker romig met de kokosmelk. Ik hou van de drillerige structuur, al is het voor mijn gevoel meer een zomertoetje. Het warme fruit maakt het winterproof.
  • Dadelbonbons (p. 363) – als ik die kan pakken mis ik mijn Tony Chocolonely-repen bijna niet. Tip: maak ze met de dadels van Yogi & Yousef, dat zijn al snoepjes van zichzelf.

Hier lees je de tips van de andere weken van het tweede winterboek:

Ik schreef eerder over mijn ervaringen met The Green Happiness. Die kun je hier lezen: