Natuurlijke babyverzorging van NAÏF Babycare

Duurzame merken bedenken geen marketingverhaal, dat ontstaat vanzelf. Zo ook bij de natuurlijke babyverzorging van NAÏF Babycare. Opgericht in 2012 door 2 jonge vaders die besloten de wereld van de babyverzorging te veranderen.

Vol verbazing merkten kersverse vaders Jochem Hes en Sjoerd Trompetter dat kwaliteit bij veel merken niet zo belangrijk was. Dat moest anders! In samenwerking met een laboratorium in Zwitserland, dermatologen en héél veel moeders is NAÏF ontwikkeld. Natuurlijke babyverzorging zonder onnodige toevoegingen. Geen irriterende en schadelijke stoffen zoals minerale olie, parabenen, SLS/SLES/ PEG en allergene geurstoffen. Wél natuurlijke extracten en oliën zoals katoenzaad-, avocado- en zoete amandelolie.

Tip: Wil jij dat jouw kinderopvang ook natuurlijke verzorging gebruikt? NAÏF is een goede optie. Vraag eens aan je gastouder of kinderdagverblijf of ze het merk kennen. Het kinderdagverblijf van James bekijkt op dit moment of ze kunnen overstappen!

Mijn ervaring met natuurlijke babyverzorging van NAÏF Babycare

De NAÏF familie bestaat op dit moment uit 7 producten en ik gebruik ze allemaal. De één wat meer dan de ander: De bodylotion, nurturing crème en baby-olie (in volgorde van vetheid) zijn fijn voor droge plekjes. De baby-olie gebruik ik ook voor babymassage. Ik gebruik zo min mogelijk ‘zeep’ voor James, maar NAÏF ruikt zo lekker… Dus een druppel milde shampoo, badolie of wasgel wanneer James in bad gaat. De wasgel gebruik ik zelf ook onder de douche. En ik doe wat badolie bij de wasbare billendoekjes van James, dat mengt beter met het water dan gewone baby-olie. Met wasbare luiers heeft James bijna nooit last van luieruitslag, maar bij doorkomende tandjes gebruik ik de billencrème van NAÏF.

Tip: Mijn ‘schrikbeeld’ was dat ik na de bevalling het ziekenhuis zou verlaten met een volledig geparfumeerde Zwitsal-baby. Dit was helaas ook het geval. Stop dus wat natuurlijke babyverzorging in de koffer die klaarstaat voor het ziekenhuis. NAÏF heeft een handige set met miniatuurproducten.

natuurlijke babyverzorging NAIF babycare bodylotion badolie nurturing cremeIs NAÏF Babycare duurzaam?

De producten zijn voor 98% op basis van natuurlijke, biologische oliën. Ze hebben er heel bewust voor gekozen om niet 100% biologisch te zijn: Toen we NAÏF begonnen hadden we maar 1 doel en dat was het allerbeste product voor baby’s op de markt brengen. Tijdens de ontwikkelingsfase gaven alle moeders aan dat de natuurlijke producten vooral ook lekker moesten ruiken. Dan kun je kiezen uit parfum of essentiële oliën, zoals biologische rozen- of lavendelolie. Gezien de dunne huid van de baby en het risico op allergie hebben wij ervoor gekozen om een allergeen vrij parfum te ontwikkelen. Dit is een samengesteld parfum vrij van allergenen en dit verkleint de kans op allergische reacties tot een minimum. 

NAÏF Babycare maakt geen gebruik van goedkope vulstoffen, minerale olie of chemische conserveringsmiddelen. Hierdoor zijn de producten van hoge kwaliteit en heb je er maar een beetje van nodig.De producten worden in de Europese Unie geproduceerd en zijn niet op dieren getest.

Tip: Psst… Houd NAÏF in de gaten! Ze zijn druk bezig met het ontwikkelen van een zonnebrandcrème. Ik kan niet wachten.

Waar koop ik natuurlijke babyverzorging van NAÏF Babycare?

NAÏF Babycare is op steeds meer plaatsen verkrijgbaar, zoals Marqt en de Bijenkorf. Je kunt de producten ook bestellen in de NAÏF webshop. Boven 20 euro betaal je geen verzendkosten binnen Nederland.

Beeld: www.lauraenjames.com – de houten huisjes zijn van Grimm’s en kocht ik bij Houtspel