BeterBio – biologische groenten en fruit thuisbezorgd

Bij mijn Green Happiness Summer edition boek zat een kaartje van BeterBio. Nieuwsgierig bekeek ik de website. Je kunt heel handig per week een pakket bestellen met al het biologische groenten en fruit voor die week. BeterBio.nl bezorgde hier het pakket van week 4 om te testen.

Wat zit er in een BeterBio Green Happiness pakket?

Veel! Twee dozen vol biologische groente en fruit werden bij mij bezorgd. En wat ziet alles er lekker uit. Hier kun je zien wat er allemaal in het BeterBio.nl Green Happiness pakket van week 4 zit:

In het kort: alles wat aan de linkerkant van de boodschappenlijst staat zit erin. Alle verse producten dus. Voor week 4 gaat dat van rucola tot taugé, van grapefruit tot perzik. En twee ananassen.

Voor de voorraadkast kun je voor de 50 dagen in het Green Happiness BeterBio voorraadkastpakket kopen. Daarin zitten dan alle kruiden, rijst, noeders, wraps, kokosmelk en kikkererwten. Dit kost € 275, maar dan ben je in één keer klaar. Geen gezoek naar miso, tamari, edelgistvlokken en wakame.

Omdat alles biologisch is, kan het zijn dat een product niet voorradig is. Omdat het het seizoen niet is of omdat de oogst mislukt is. BeterBio kiest dan vervangende producten die passen bij de recepten en informeert je hierover per mail. Zo werd voor week 4 de bosui vervangen door prei en frambozen door blauwe bessen.

Is zo’n BeterBio groentepakket niet hartstikke duur?

Een weekpakket kost tussen de € 69 en € 115 euro. Dat is best veel geld, maar alle groenten en fruit zijn 100% biologisch. BeterBio heeft als webshop zelfs het EKO-keurmerk. Als er dan duurder fruit op de lijst staat, zoals ananas en mango, dan valt de totaalpijs van die week wat hoger uit.

Officieel is het pakket voor 1 persoon. Ik zal later nog een review schrijven hoe het pakket bevallen is, maar wij kunnen er met wat kleine aanvullingen met 3 personen van eten: man, kind (2) en ik. Mijn man doet de ontbijtjes en lunch niet mee, dan eet hij brood. En voor het avondeten maak ik vaak wat extra aardappels of wat er bij het recept past. Daarbij: een halve ananas of venkel bestaat niet, dus vaak zit er meer in het pakket dan je exact nodig hebt.

Ik vind dat biologisch eten niet te duur is, maar gewoon eten te goedkoop. Nederlanders geven op jaarbasis evenveel uit aan vakanties en vrije tijd als aan voeding. Terwijl voeding de basis van je welzijn is.

Ik begrijp trouwens heel goed dat niet iedereen het budget voor biologische boodschappen heeft. Maar als je wél 2 keer per jaar op vakantie gaat en met je gezin 2 auto’s rijdt, dan kun je in de toekomst ook andere keuzes maken. Als je wil.

En hoe werkt zo’n BeterBio groentepakket dan?

  • Heel eenvoudig: je bestelt een BeterBio Green Happiness pakket via de website.
  • Je kunt ook losse voorraadproducten meebestellen, deze worden dan ook gratis thuisbezorgd.
  • Als je de bestelling geplaatst hebt, neemt iemand van BeterBio contact met je op. Je kunt dan je eventuele vragen bespreken, maar het is ook handig als je allergiën hebt of iets niet lust. Het BeterBio team kent The Green Happiness goed, dus ze kunnen je helpen om alternatieve producten te ontvangen.
  • Je betaalt het pakket. De bezorgdag is afhankelijk van waar je woont, maar het pakket kan bijvoorbeeld ook op je werk gezorgd worden.
  • Eet smakelijk!

Probeer jij ook zo veel mogelijk biologisch te eten?

Voor deze blogpost ontving ik reviewproducten van BeterBio. Lees mijn disclaimer.